Egy 2007 évjátú Nissan Navara D40, 171 Le járművemről lenne szó. Világított a részecskeszűrő jelző lámpa, mentem vele egy kőrt az autópályán, aminek hatására el is aludt, majd ahogy hazaértem, a faluban ismét kigyulladt a hiba lámpával együtt.
A kiolvasott hibakód katalizátor hőmérséklet túl magas és lambdaszoda hibát írt.
Mentem még egy kőrt, aminek az lett a következménye, hogy az autó valószínület vészüzemmódba állt, 2000-2200 fordulat fölé nem megy és nincs benne erő.
Szeretném ha valaki segyteni, hogy mi a helyes út. Cseréljem a részecskeszűrőt vagy katalizátort?
Hogyan lehet a szervíz üzemmódot megszüntetni? A szerelőm 30 km-re lakik, igy nem tudok elmenni hozzá.
Ha az az alkatrész az,ami a váltó alatt a rudazatot-kapcsoló tengely mechanikát védi,akkor meg lesz az autó nélküle. Ugyanis csak elvétve találni olyan Renault váltót amin ez a dolog még rajta van. Tartsd meg,és ha megvan még a primitív rögzítési pontja rakasd vissza.
Hali. Megint én vagyok a Clio-val. Az van hogy leesett az aljáról egy kis műanyag takarólemez, valahol a váltórudazat mellől. Ennélkül lehet használni az autót? Csak egy hét múlva tudnék szerelőaknára jutni...
A 2.0 CRDI Kia Sportage-emből elment az erő (150 ló volt), aztán kigyulladt a hibajelző. Elvittem a sarki ismerős mezei szerelőhöz, aki annyit tudott meg, hogy alacsony a turbó nyomás (tán P0299), de hogy miért, azt nem tudni.
Jövő héten kénytelen leszek márkaszervívbe vinni (gyűjtöm a pénzt :-( ) remélvén, hogy specifikusabb a műszerük, vagy nagyobb a tapasztalatuk a tipussal.
Az autó 2008-9-es, és tartok tőle, hogy mivel a Kia 7 év garit ad, nem nagyon ismerik a szerelők.
A turbója vgt, remélem, hogy csak valami szabályozási problémája lesz (vagy kormosak a terelőlapátok)
A vezérlőegyégek hexadecimális formában tárolják a hibakódokat, hibaindexekkel és a hibakörülményekkel kiegészítve akár többszáz bájt hosszan. Ebből 4 bájtot kiragadva és átváltva kapsz egy Pxxxx tájékoztató jellegű kódot, amihez van egy általános adatbázis.
Ez a Siemens által kreált mérnöki csoda(direkt nem írok csigázást&anyázást) azt sem tudja, hogy 2 napja le van húzva a geo állítómotor csatlakozója, hibakód, csekklámpa és vészüzembe állás nélkül megy(csekklámpa akkor sincs, ha vészüzem van, de ezt tudjuk be a cannabis hatásának).
...szóval erre alapozva nem biztos, hogy a márkaszervíz csodaműszere, valamint az ott havi nettó száznegyvenért dolgozó szerelők, akik javarészt kötelező szervizeket csinálnak, olyan nagyon közelebb kerülnének a megoldáshoz, mint akárki más.