Szétbontva sajna nem fotóztam, de a 3-as lapos acélt majdnem derékszögben meghajlítottam és egy kicsit tekertem is a belső végén, hogy felfeküdjön a konzolon aztán kapott kis matt feketét. A plexi rögzítő csavart (bal felső) kicseréltem egy hosszabbra, szerencsére ott belül van kis hely és egy plusz nagy alátéttel és anyával megfogattam erősen.
Megszültem az első kamera felszerelési pontot. A plexi tartó konzolhoz csavaroztam egy erős lapos acél tartót ami a bal szellőzőn kandikál ki. Ide lett felerősítve a kamerához adott műanyag tartóval a cucc. Hétfőn elvileg meglesz hozzá a motoros tok, mert mégis megrendeltem. Még ki kell próbálnom mennyire stabil, de annak tűnik. Ha mégsem, akkor a köztes műanyag elemet is kiváltom valami fémmel.
Az új görgők nagyobb átmérője és a melegebb időjárás együtt van jótékony hatással a fogyasztásra. 100-nál már minden fajta görgő kirepül teljesen. A súj kisebb fordulatoknál, gyorsításkor számít.
Inkább híg kávénak nevezném a kifolyt lötyit mert melegen ugyan, de nagyon hígnak tűnt. Ez egy hajtómű így én nem motorolajat töltöttem be helyette hanem jófajta hajtómű olajat.
A kerék tengellyel párhuzamosan találsz a végáttétel alján egy hatlap fejű csavart. Ott ki tudod engedni és azután az imbuszos nagyfejű csavart oldalró kicsavarva egy nagyobb fecskendővel be tudod tölteni az új olajat. Ez a nyílás egyben a nívószint is.
Iridium gyertya beszerzése szabadon választott. Visszább olvasva linkeltem a megfelelő típust Denso és NGK márkából is.
Én itthonról rendeltem tűrhető áron és nem volt gond az eredetiségével, de kintről biztosan még olcsóbban megkapod.
Köszi a sok segítséget, valóban ennyiért nem sok. Egyszer élünk rendelek kettőt ahogy írtad:-)). És mi a helyzet a végáttétel olajjal? Jelezted h a Tiedben kávézacc féle trutyit találtál. Ezt hol találom? Szintén leeresztem és feltöltöm?Érdemes? A hőmérő nem fog gondot okozni, forrasztás és társai mennek.
Pucold ki a légszűrőt és a hajtás szűrőjét is, ha még nem tetted mert aktuális. Előbbit cserélni lenne a legjobb utóbbi szivacs és elég levenni a műanyag hajtás deklit amiben belülről megtalálod.
Ha visszalapozol, a hozzászólásomban ahol a képek is vannak ott a link is a boltról.
Azért nem egyszerű átalakítani és felszerelni. Kell némi fúrás-faragás és nem árt ha tudsz forrasztani, ill picit konyítassz az elektromossághoz.
Vízvédelemnek egy hasonló méretű átlátszó kupakra gondoltam amivel persze esőben az USB-ket nem lehet használni ami nálam nem gond. Különben erős napsütésben nem sok látszik a kijelzőből, de erre számítottam.
A fogyasztásod rendben van szerintem. Így km alapján nem is szabad hogy rossz legyen. Az első gyertyacserével mindenképp érdemes meglépni az Iridiumot szerintem (25-30000km). Én most 16K-nál már cseréltem az eredeti meg jó lesz tartaléknak és többé nem is nagyon szeretnék cserélni.
Akkor inkább berendelek egy motoros tokot, amit linkeltem. Az tulajdonképp a vízálló tok módosított változata plusz az egyéb kiegészítők, amik a sima vízállóhoz nem járnak és az ára meg pont ugyan annyi.
Jó az a 4K-s kamcsi, de én ilyen értékben már nem merek kintről rendelni.
Sziasztok Klubtársak! Zotacnak írnám, hogy tökéletes lett a két részes givi plexi. Teljesen más dimenzió így motorozni szélzaj nélkül :-)). Igenis: nagyon tetszik a hőmérőd és a felfogatás megoldásod. Megosztod hogy hol tudnék venni ilyet? Amit én találtam az csak hőmérő és szintén nem vízálló. kiváncsi vagyok a "vízhatlanításodra"
Az enyémbe 18200km van, szerintetek mikor cseréljek iridiumra? A fogyasztás nálam rövid városi meneteknél 4,2 és amikor 90-100 al hoztam fel vételkor siófokrol ugy 3,8 -at produkált a kicsi 400-as
Igen, a keret lehet gyenge a felfogatás jónak tűnik, talán , ha a gyári nyúlvány aljára tudnád tenni amin a givi tartó is van, de a nagy látószög miatt lehet betakarna a látványba a doboz alja.
Lehet érdemes feláldozni egy vízmentes tokot, kivágni az oldalát a csatlakozónál?
Szorosan foglak követni , rólam is készüljön felvétel
Sajnos ez a gyengusz keret tud nyakban hajlani-mozogni, de csak ennél tudom a tápot rádugni. A vízálló tok sokkal stabilabb de ott csak az akku játszhat.
Őszintén szólva az SJCAM-ra mentem rá és azokban van kijelző. A nagyobb már egész tűrhető képet ad és ez az alap (nem Wifi-s) változat így nem hátrány ha van. Persze igazad van hogy a legkevésbé fontos, viszont ebben az értékkategóriában nem igazán van más tűrhető minőségben.
Konkrétan a Givi tartó felcsavarozott alaplemezére fúrtam egy plusz 6-os csavarnak lyukat mert a dobozt tartó platnicsavarok gumírozva vannak és kicsit ugyan de együtt tudnak mozogni a dobozzal. Erre van feltekerve és lekontrázva a legrövidebb mellékelt tartó aminek a közepén egy fém betét van belső 6-os menettel. Sajnos ilyen állványmenet nincs a kamerában pedig tényleg az lenne a legjobb.