Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

-carcass- Creative Commons License 2017.05.15 0 0 162933

Literes. B-)

Előzmény: fáber77 (162931)
-carcass- Creative Commons License 2017.05.15 0 2 162932

Nem ez a lényeg, hanem hogy első olvasására - bár szerintem már korábban is téma volt - annyira, de annyira súlytalannak tűnik ...Persze kinek hol a határ, részemről az ilyenekből én nem csinálok ügyet...

Előzmény: gyanta ati (162927)
fáber77 Creative Commons License 2017.05.15 -1 0 162931

Sok sört vigyél!

Szükséged lesz rá!!!!

Előzmény: -carcass- (162930)
-carcass- Creative Commons License 2017.05.15 -1 0 162930

Én már magam mellé vettem egy sört. Jöhet a folytatás...;-D

Előzmény: fáber77 (162929)
fáber77 Creative Commons License 2017.05.15 -1 0 162929

Jön az észosztás!!!! :D :D 

Törölt nick Creative Commons License 2017.05.15 -1 0 162928

Kezdjilük ott nem ugatok. A másik meg miből gondolod hogy ugy sem tudok másnak ártani ???

gyanta ati Creative Commons License 2017.05.15 -1 0 162927

Erre a jó az internet. Lehet ugatni, mint a kutyák a kerítés két oldalán, tudva, hogy úgysem árthatnak egymásnak.

Előzmény: -carcass- (162926)
-carcass- Creative Commons License 2017.05.15 -1 0 162926

Vihar a biliben...irigylem, ha valakinek ennyi problémája van...

Előzmény: gyanta ati (162924)
Törölt nick Creative Commons License 2017.05.15 -1 0 162925

Jah. 

Ne kell vele foglalkozni 3 éves gyereknek több esze van. Ezzel itt be is fejeztem. Nézzen inkább magába. 

Arra meg hívom a figyelmedet Sápi engem mocskolsz vagy bárkit a barátaim közül teszek az ügy érdekébe hogy megszomorodj. 

Errők ennyit. 

Előzmény: gyanta ati (162924)
gyanta ati Creative Commons License 2017.05.15 -1 0 162924

Eddig azt hittem, csak a faszbukon megy ilyen anyázás. Ott persze inkognitóban...

Előzmény: fáber77 (162923)
fáber77 Creative Commons License 2017.05.15 -1 0 162923

Elég érdekesen   fogod fel a világot barátom.

Kisded ovodáskent irogatsz mindenhová köztük a faszbukra hogy mekkora buzik vagyunk.

Kicsit el kéne gondolkodnod azon vajon te mekkora ....... vagy.

Tudod igen jófejsegböl megvettem, elhoztam gondolom kifizetted volna a plussz 17-25 euro postát hogy elküldjem.

De szívességet tettünk azzal hogy alhoztam es leraktam egy neked közelebbi helyre.

Biztos többe került volna az üzemanyag mi t 17 eur!!!!!!!!!

De Gyurci is mekkora gyökér nem Norbi???

Tárolja neked a "szarodat" amit te kihasználsz mert ugy sem folytatod a projektet.

Ezek szeri t ha 1 évig nem csinálsz semmit akkor majd tárolja neked nem????Söt kéne még rendelni hozzá ugy is van egy raktárad.

Nekem leégne a pofámróm a bőr ha kihasználnám a haverom kedvességét.De persze mindenki más.

Az meg hab a tortán hogy még árulod is a cuccot.Aztán mit go doltál eladod aztán Gyurcit baszogatják a te cuccod miat amit lassan 1 hónapja nem vagy képes elvinni????

Szerintem jófejség volt visszautalni a pénzed és lezárni ezt a dolgot.Úgy is 15 ért árultad én meg kb 18 at utaltam vissza.Szóval pénzednél vagy.Csak en szoptam be a cipeléssem mert vihettem volba magammal mást is.

De igazad van!!!Senkj ne kérje a segítségem mert egy alpári paraszt vagyok Gyurcivak eggyüt nem???

Bár tudod akiknek eddig hoztam,rendeltem vagy küldtem minde ki értejött elvitte és nem élt vissza más jóindulatával.

Kedves Norbi.

További szép napot neked is!! :)

Előzmény: GazCamp3r (162922)
GazCamp3r Creative Commons License 2017.05.15 -1 0 162922

Kedves Fáber Tomi, és Gyurci. Én Azért írom ide a válaszomat, hogy ti lássátok, mert voltatok oly kedvesek, és szó nélkül tiltottatok facen, azok után, hogy Tomi elhordott mindennek, amit ha rajta múlik elolvasni sem tudtam volna, csak másik tag jelezte, hogy írtak rólam. Szóval, kezdjük az elején; Tomi, amikor jó fej voltál, és megvetted a mélynyomómat, amit azonnal ki is fizettem, akkor először arról volt szó, hogy elpostázod nekem, amit szintén kifizettem volna. (Ezt hívták volna jófejségnek a részedről, mert önzetlenül segítettél... volna) De mellé tetted, hogy úgyis jössz Pestre 2 hét múlva, akkor majd összefutunk, és odaadod. Mivel spórolósra vettem a figurát, ezért mondtam, hogy jó akkor inkább legyen ez. Mikor már jöttél Mo.-ra, akkor írtad, hogy igazából csak a Gyurciig mész, ott lerakod, hogyha nekem ez belefér. Amikor arról volt szó, hogy hazajössz, akkor nem azt mondtad, hogy tőlem 30km-re rakod majd le a "szaromat", ahonnan kétszer annyiba kerülne elhozni, mint az eredeti posta lett volna. Nem baj, mondtam ,hogy majd valamikor elhozom én Gyurcitól, akivel azóta kb 5x beszéltem ez ügyben, hogyha bármilyen okból Pesten jár, akkor dobja be magához, és összefutok vele, átveszem, mindemellett mondtam neki, hogy jó ideig nem folytatom a projektet, tehát nekem ráér, és kb 5x megkérdeztem, hogy elfér-e nála, nem okoz-e ez neki problémát, mindegyik alkalommal az volt a válasz, hogy persze, elfér. Innentől kezdve neked Tomi, semmi közöd nem volt már ehhez az egészhez, mégis nekem támadsz, hogy még miért van mégis ott, és mikor viszem már el. Ismét leírom, hogy kb 5x kérdeztem meg Gyurcitól, hogy nem zavarja-e, hogy ott van, sosem írta azt, hogy gond lenne. Ezek után alpári, és undorító a stílus mindkettőtök részéről, hogy Gyurci, te mindenféle szó nélkül letiltasz, mert követed a Tomit, mint valami pincsikutya, Tomi te pedig elhordasz minden szarnak, szó nélkül visszaküldöd a pénzt, amikor már semmi közöd nem volt ehhez az üzlethez, és elhordasz minden szarnak a hátam mögött. Ezek után ne te gondold meg, hogy kinek segítesz, hanem más gondolja meg, hogy ilyen segítségből kér-e.

Előzmény: Törölt nick (162921)
Törölt nick Creative Commons License 2017.05.15 0 0 162921

Hát vakartam a fejem elég rendesen :-( :-( Aztán meg lett a hiba. Igazából az ideg basz*tt szét hogy eljöttél messziről aztán nem lett jó. Majd otthon törölted és jó lett.

Előzmény: alázógyík (162920)
alázógyík Creative Commons License 2017.05.15 0 0 162920

Így van.

Csere után nekem is írta a 0-át, még se működött rendesen. Gyurci is csak vakarta a fejét, hogy mijjaf@sz van.

Otthon kiütöttem a hibakódot, és azóta nincs gond.

Előzmény: -carcass- (162915)
QuantumSingularitas Creative Commons License 2017.05.15 -1 0 162919

Ha nem zörög, nem kattog akkor nem kell. A kettős tömegűnek az alacsony fordulaton fellépő vibrációk csillapítása a feladata ami benzinesnél jóval kisebbek mint a dieselnél, ráadásul magasabb fordulaton használja az ember. 1.9 JTD (1999 évjáratú alfa) még gyári kuplung lendkerék szett van benne.

Előzmény: juhit85 (162917)
gallard86 Creative Commons License 2017.05.14 0 0 162918

Köszi, de maradnék a 16 collnál, mert a nyári és a téli gumi is elég jó állapotú, nem szeretnék pluszban abroncsot venni hozzá.

Azt tudja valaki, hogy az ET számnál mekkora eltérés fér még bele?

Előzmény: fáber77 (162905)
juhit85 Creative Commons License 2017.05.14 0 0 162917

Sziasztok

Egy 2008-as, 1.4 T-Jet Bravo-ban szeretnék kuplung szettet cserélni. (70 000km van benne, főleg városban kapta a km-eket) A kuplung már eléggé fent fog. (megelőzném a későbbi bajt)

Nos, eléggé meglepetten vettem észre, hogy van az autóban kettős tömegű lendkerék, aminek az ára elég borsos. A kérdés most az, ki kell e cserélni a kettőstömegűt is a kuplung cseréjekor vagy nem szükséges? Vagy ajánlott-e? Mik a tapasztalataitok erről?

Patyó1979 Creative Commons License 2017.05.14 0 0 162916

Én cseréltem a motorokat,és a műanyag közbetéteket is.

-carcass- Creative Commons License 2017.05.14 0 0 162915

Azt a sok 0-t ne vedd kp-nek.

Nekem is írta, közben kb az összes motor kuka volt...

Előzmény: Patyó1979 (162914)
Patyó1979 Creative Commons License 2017.05.14 0 0 162914

Letöltöttem a netről a fiat bravo ELern cd-t. Ez egy szervíz cd. Ott azt írja hogy ha megcsinálom a tanítási funkciót (auto-manuál gombot bent kell tartani és amikor gyújtásra rakod visszaszámol 03-02-01, és elkezdi beállítani a motorokat) Mikor végez kiírja hogy:00 00 00. Ha ezt látod,akkor mindent rendben talált,és felülírja az epromban az új beállítást.
Ez meg is van. Leállítom beindítom hűt fűt stb. Fokonként állítva is már hallani hogy dolgozik a keverőmotor,és állítja is a befújt levegő hömérsékletét.
Másnap reggel viszont mintha elfelejtette volna.
Nekem nincs gépem a hibakód kiütéséhez sajnos. Viszont joutube-on láttam egy videót amiben a hátsó ablakfűtés gombját kell bettartani és akkor bead vagy 100 beállítást,de azokat nem ismerem és nem mertem hozzányúlni. :-) 

-carcass- Creative Commons License 2017.05.14 0 0 162913

Ha már hibakód - nekem ma azt üzente, hogy "service coupon expired"...azóta szorgalmasan mutatja a villáskulcsot...

Előzmény: alázógyík (162912)
alázógyík Creative Commons License 2017.05.14 0 0 162912

Hibakódot kiütötted?

Nálam csak utána lett jó.

Előzmény: Patyó1979 (162909)
Patyó1979 Creative Commons License 2017.05.14 0 0 162911

Köszönöm szépen! Remélem tud majd segíteni! Szerelő nézte géppel de nem látott hibát ott sem. Szervízbe meg nem viszem,csak végső esetben mert sajnos elég idióták (és 9000ft-os oradíjjal nekem ne nézegessék).
Mikor bevittem hozzájuk a terelőmotort,hogy ilyen kellene,akkor mutat nekem egy képet hogy mutassam már meg neki hogy melyik kell,mert módosították a cikkszámokat. :D
Végül a helyi autósboltban a csajok kb 10 perc alatt kinyomozták az új cikkszámokat.
Ennyit a márkaszervízről.

cartmenn2 Creative Commons License 2017.05.14 0 0 162910

Űgyes vagy irigyellek,a szereléshez :)  Itt Gyurci89 csinált ilyet sokat majd őt kérdezd itt vagy a facén a fiat bravo 2 hungary

Előzmény: Patyó1979 (162909)
Patyó1979 Creative Commons License 2017.05.14 0 0 162909

Sziasztok!
Fiat bravo2 digitklímával kapcsolatban szeretném a segítségeteket kérni!
Álltalános típushibárol van szó. Vezető oldalon cserélni kellett a terelőmotorokat amik a lapátokat állítkák. Valamint a műanyag közbetéteket amik eltörtek. Rendben sikerült is,igaz kétszer bontottam ki hozzá a komplett műszerfalat. (Okosan van megoldva.)
A problémám az hogy hiába csináltam meg a gyári szervízleírás szerinti kalibrációt ami beállítgatja a motorokat alaphelyzetbe és elméletileg átírja az epromot az új értékre,másnapra elfelejti.
Mikor végez kiírja a jó kodokat a kijelzőn ami:00 00 00.
Ez elméletileg azt jelenti hogy mindent rendben talált és elméletileg ilyenkor menti a jó beállítást.
Aznap jól is működik,hűt fűt ahogy csak kell automata és manuál módban is,de reggelre mintha minden törlódne. 
Én egy elgyengült kondira gyanakszom a vezérlőpanelen,de ezt csak laikusként. 
Ha tudnátok segíteni nagyon megköszönném.....

gyanta ati Creative Commons License 2017.05.14 0 0 162908

Semmiképp sem normális. Némi párolgást (nem füstöt) csak akkor tapasztaltam, ha előtte melegben nagy terhelésen járt a motor. Az is pár másodperc után eltűnt.

Előzmény: stettner (162907)
stettner Creative Commons License 2017.05.14 0 0 162907

Sziasztok !

Szeretnék egy Bravot vásárolni, meg is néztem a tegnap a kiszemelt példányt, egy 2009-es, 1.6 jtd 66 Kw motorral szerelt kocsit. 70000 km van benne , márkaszervizben végig vezetett szervizkönyv, számlák stb, az auto állapota, kopása sem utal szerintem ennél több kilométerre.

Mégis ott hagytam, mert   -és ehez kérem a véleményeteket -  üzemmeleg, járó motornál ha kihúztam az olajszintmérő pálcát füstölt a nyíláson át (nem olyan nagy mértékben de mégis), valamint az olajbeöntő dugót amikor lecsavartam- szintén járó motornál -ott is jött a" füst" vagy pára vagy legyen az bármi is.

Szerintetek ez normális ?

Végigolvastam a netet ezzel kapcsolatban, vannak akik normális jelenségnek tartják, mások a motor jelentős kopásának tulajdonitják.(karter gáz ???)

Megnéztem a 330 ezret futott 250 D mercinél semmi (nulla) füst, valamint egy közel 100 ezret futott PSA motorral szerelt Lanciamnál  sincs egyáltalán ilyen.

Annyit még hozzáteszek, hogy a Bravo motorolajában kerek 15 ezer km van (igaz a Lanciaéban is). Légyszi írjátok meg a véleményeteket  merjek-e ebbe beleugrani, valamint őrülnék annak is ha megnéznétek a ti hosonló motorjaitok produkál-e ilyesmit.

Azt tudom, hogy ez a 66 Kw a leggyengébb Bravoba szerelt jtd és elég ritka is. Esetleg vélemény erről az erőforrásról ??? Szerintetek ez EURO hányas, erről nem találok sehol semmi infót.

Köszönöm előre a válaszokat. Sokat segítenétek.

g.mike Creative Commons License 2017.05.14 0 0 162906

Szia! Ha aktuális még akkor tudok rá megoldást - ugyanilyen autóm van és volt ugyanilyen gondom is.

Dunaújvárosban van egy műhely, ahol erre specializálódtak - ha érdekel a kontakt írj és átküldöm.

gombasm.m@gmail.com

Gombás Miklós

Előzmény: Spiggy1 (162848)
fáber77 Creative Commons License 2017.05.14 0 0 162905

Szia.

Nekem Bravo eladásbol maradt meg egy 1 éves makulátlan 17-es Sparco alufelni szettem!

Ha érdekel keress meg privibe és küldök képet és infot!

Üdv

Előzmény: gallard86 (162904)
gallard86 Creative Commons License 2017.05.14 0 0 162904

Sziasztok!

Ha minden jól alakul, akkor hamarosan Bravo tulaj leszek.

Nyári gumihoz nincs felni, ezért keresgélek. A nyári gumi méretei: 205/55 R16.

Azt tudom, hogy 7Jx16 ET31 felni 58-as aggyal az ideális hozzá.

Szerintetek egy ilyen paraméterekkel rendelkező alufelni jó a Bravohoz?

6,5Jx16H2 ET40
Osztókör 4x98
Agyátmérő: 58,1mm

Előre is köszi!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!