Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

sanyooo1 Creative Commons License 2017.04.03 0 0 31165

"Szerelte már ki itt valaki az indítómotorját? "----Ezt kérdeztem, mivel a magyar nyelv nagyon kifejező, reméltem mindenki megérti! 

Ha segíteni akarsz/tudsz segíts, de ez nem az! Kell-e hozzá speciális szerszám, vagy elég egy sima dugókulcs készlet? Átlagember aknáról ki tudja szerelni? Mire kell vigyázni?

Köszönöm!

Előzmény: monobombola (31164)
monobombola Creative Commons License 2017.04.02 0 0 31164

Le fel vagy szét és össze? ☺ Mert csere az nem szerelés.  

(A forgórész végén elkopott a zéger gyűrű és szétütötte az indító motor házát az előre ugró fogaskerék. )

(Bontott motor tíz perc és két hosszabb káromkodás )

Előzmény: sanyooo1 (31163)
sanyooo1 Creative Commons License 2017.04.02 0 0 31163

Urak!

Szerelte már ki itt valaki az indítómotorját? Nagy feladat, kell hozzá speciális kulcs? Zsigulin csináltam utóljára, régen volt! :)

Köszönöm a segítséget!

Landsmann_ Creative Commons License 2017.04.02 0 0 31162

Cartársak, a mennyezeti kárpitról mindenféle foltot (légypiszok, összefogdosás stb) szépen el lehet tüntetni a tescós babatörlővel. Létezik illatosított (zöld csomagolású) és illatmentes (kék csomagolású) változatban. Pár száz Forint csak, azt hiszem 64 db nedves törlőkendő van benne. Visszazárható, így nem szárad ki. Olcsóbb mint a kimondottan autós törlőkendők. MIndent visz. LÉgypiszoktól kezdve az olajig. Kéztörlésre is kiváló. Az olajat szépen leviszi a kézről. Nekem mindig ott van egy csomaggal az ülés alatt. Ha a babapopsit nem bántja, az autót sem. :)

AndrewBlase Creative Commons License 2017.03.30 0 0 31161

Na azt nem mertem elállítani. Kitámasztottam a kuplung pedált, majd próbáltam gyorskötözővel megfogatni a kart, majd pedált visszaengedve a bowdent kiakasztani. Persze nem sikerült, mert valamennyire visszaengedett a kar. Ezt eljátszottam párszor, majd feladtam.

De akkor majd megpróbálom a szorítóanyát letekerni.

Köszi!

Előzmény: Landsmann_ (31160)
Landsmann_ Creative Commons License 2017.03.30 0 0 31160

Én a kuplung bovden végén lévő állító kis bigyót tekertem ki és úgy vettem le. A művelet végén ezt ugyanígy vissza kell tenni. Azt hiszem a szervizkönyv 2-3 mm holtjátékot ír. 

Előzmény: AndrewBlase (31157)
RetteNETes Lalyos Creative Commons License 2017.03.30 0 0 31159

Az előbbi szám magyarázata: Landsmann-nak hála, akkorát léptünk előre a honlapmotor váltásban, mint Han Solo és Csubakka amikor rátenyerel a "FÉNYSEBESSÉG" feliratú gombra.... :-)

Landsmann ugyanis teljesen átmásolta a régi honlap híreit, most már hamarosan "kihal" a régi honlap. Ez várhatóan a hét végén fog megtörténni. ...vagy hétfőn. 

RetteNETes Lalyos Creative Commons License 2017.03.30 0 0 31158

3.

AndrewBlase Creative Commons License 2017.03.30 0 0 31157

Ma nekiálltam a kicsi kocsit belülről kitakarítani, mert már nagyon ráfért. Porszívót ragadtam. Aztán kiszedtem a váltókulissza takaró műanyag elemet, hogy alatta is fel tudjak porszívózni. De ha már egyszer kikaptam, gondoltam megolajozom a bowdeneket. A korábban linkelt videó alapján csináltam. A váltó bowdenekkel nem is volt gondom (bár a motortérben szerintem nemigen tudtam az olajat befecskendezni, nem fért bele a tű). Viszont a kuplung bowdent nem bírtam kiakasztani. Ezt miképpen csináltátok?

Ja, a takarítás "haszna", hogy találtam 260 Ft-ot a műa.elem alatt. :D

AndrewBlase Creative Commons License 2017.03.30 0 0 31156

És mennyi hely van ezzel a gumival a kerék és a kasztni között?

Mert a gyári gumival nekem az első kerék és (az utólag felszerelt) sárvédő gumi között másfél ujjnyi, míg a hátsó keréknél 2 ujjnyi hely van. Megpakolva nem ér bele a kerékjáratí ívbe?

Bocs a sok (hülye) kérdésért.

Előzmény: stegere (31142)
RetteNETes Lalyos Creative Commons License 2017.03.29 0 0 31155

Nem akarok elkeseríteni senkit, de egyre jobban mennek fel a díjak. Véget értek a válságos idők, amikor 400 forint felett volt a benzinár és szakmányban foglalták le és vitték el a bankok a hiteles autókat... :-)

Az átlagos GFB díj ezelőtt 5 évvel olyan 14-15 ezer forint volt. Most már átléptük a 23 ezret...

persze tudnék példát mondani a "Hogyan Csináljunk Magunknak Szar Biztosítási Díjat" projectre:

Az ügyfél lánya betöltötte a 18-at és a nyári munka valamint a ballagásra kapott pénzt összerakta és úgy gondolta, hogy bombajó üzlet egy 800 cm3-es Daewoo Matizba fektetni a stekszet. Mert ugye saját kocsival megérkezni a buliba, vagy a moziba - felbecsülhetetlen érzés! (Minden másra ott a MasterCard!...  :-) )

Szóval kiadott 160 ezret a Matiz-ra, majd úgy kellett felmosni amikor közöltem vele, hogy 18 évesen, vidéki nagyvárosi friss jogosítványosként, A0-ban örüljön a legjobb ajánlatnak ami évi 80 ezer...

Persze amikor azt javasoltam, hogy a vétel előtt nem ártott volna akár, velem egyeztetni, hogy ÜZEMBENTARTÓNAK az öregapját beírni, s akkor már 34 ezerből is kijön - na akkor az volt a legnagyobb gondja, hogy mikor fog elkezdeni bónuszt gyűjteni??!!!!

- Majd ha lesz egy férjed, és kifizeti neked a második kocsi fenntartását! - gondoltam magamban, de aztán megvontam a vállam...

Szóval én már nem csodálkozom a díjakon... De ha megnyugtat benneteket mondok egy vontató díjajánlatot: 53 millió...   :-DDDDDDDDD

Előzmény: giornalista (31153)
RetteNETes Lalyos Creative Commons License 2017.03.29 0 0 31154

Nem lehet eltérés, max. az adatok megadásakor kerülhet ki ez-az...

Szóval: a folyamat az, hogy a kalkulátorba bepötyögöd az adatokat. Mindent. Mivel nem tudhatod, hogy melyik társaság lesz a nyerő, ezért itt adsz meg mindent. Ez sokáig tarthat, lehet- hogy itt rövidítenek kollégák, mert türelmetlenek a leendő ügyfelek.

(Nem azért, de most fordult 10 v alatt először, hogy a portálmotor azt a hibaüzenetet küldte, hogy 1000-nél több sor van az adatbekérő oldalnál...)

Szóval az a jó, ha olyan oldalon kalkulálsz, ahol - egy kis túlzással - még az alsógatyád méretére is rákérdeznek... :-))  (Ilyen kérdés nincs, ne is keresd!... :-D  )

A begyűjtött adatokat elküldi a kalkulátor a biztosítók szervereire, amik "kiválogatják" a nekik kellő adatokat a nagy tömegből. A választ visszaküldik a kalkulátorra, ami kidobja az eredményt.

Mivel a biztosító számolja ki a djíat, ezért nem különbözhet, azonos adtok esetén. Persze, előfordulhat olyan eltérés, ami abból adódik, hogy az adott biztosító nem kapott meg olyan adatot, ami pl. befolyásolhatja a díjat. Ez viszont egyre kevesebbszer fordulhat elő...

giornalista Creative Commons License 2017.03.29 0 0 31153

ez nagyon érdekes.

B0 volt tavaly, talán 49 ezer, 25 éves, fővárosi, nő (most már tehát 26 éves). 

most baleset okozása nélkül, B01-re meg a 72 ezer. lakcím, minden változatlan.

és az összes biztosítónál. nincs olcsóbb ajánlat sehol...

(csekk, negyedév, de ha átírom az éves díjlehívásra, akkor is csak 66 ezerig csökken az ajánlott díj). kedvezményeket is kijelöltem (nincs mondjuk sok). 

haverom most hozott be egy BMW Z4-et, együtt kötöttük rá a biztosítást és 69 ezerért kapott ajánlatot a Köbétől. egy Wagon R-re drágább lenne? nagyon érdekes... 

Előzmény: MXer (31148)
Landsmann_ Creative Commons License 2017.03.29 0 0 31152

Nekem az a tapasztalatom, ahány alkusz céget nézek a neten, ugyanazokkal az adatokkal mindegyiknél más-más díjtétel jön ki,még ugyanahhoz a iztosítóhoz is. Nem túl nagy eltérések ezek, de akkor is érdekes. Volt olyan, hogy kiválasztottam a megfelelő biztosítást, aztán mire megköldték a csekket és a kötvényt, azon bizony már magasaqbb összeg szerepelt mint ami ki lett kalkulálva. De ez már a múlt, van egy megbízható biztosítási üzletkötőm, :)  azóta nála intézem a biztosítésaimat. Érdekes módon, nála nála mindig alacsonyabb díjak jöttek ki mint a neten kalkulált többi alkusz cégnél. Ráadásul a díj ténylegesen annyi volt, amennyit kalkulált, nem volt meglepetés díjnövekmény.  Az április 14-től esedékes éves díjam a baleseti sarccal együtt is 12990 vagy 13990 Ft, most pontosan nem emlékszek. Tényleg, lassan át is kéne utalni. Cascora is tudott nagyon jó ajánlatot adni, azóta is az van. A díja sem sokat emelkedett az elmúlt majd 7 év folyamán.

Előzmény: RetteNETes Lalyos (31151)
RetteNETes Lalyos Creative Commons License 2017.03.29 0 0 31151

Szeretnék a Te hozzászólásod alapján is eloszlatni egy tévedést!

Az ALKUSZ az több biztosító ajánlatát gyűjti össze neked az általad megadott adatok alapján. Vagyis ahány alkusznál megnézed ott AZONOS díjakat kell kapnod, ha azonos adatokat adtál meg....

Az Alkusz elvégzi helyetted azt a feladatot, hogy végigjárj több biztosítót és begyűjtsd az ajánlatokat.

Többek között...

Előzmény: JRevai (31149)
RetteNETes Lalyos Creative Commons License 2017.03.29 0 0 31150

Mielőtt belemennénk a csodálkozásba, hogy kinek miért ennyi vagy annyi a kötelezője, gyorsan felhívom a fegyelmet arra, hogy nem egy forma díjat kap mindenki!

Hogy mi befolyásolja a díjakat:

• Lakhely
  • Kor
  • Jogosítvány megszerzésének dátuma

Ez csak a szerződő SZEMÉLYÉRE szóló változók! Mivel ugye itt az autó adott, és nagyjából a kora is azonos ezért most ne foglalkozzunk vele!

Aztán vannak egyéb kedvezmények, úgy mint:

• Díjfizetés módja
  • Díjfizetés gyakorisága
  • Egyéb kedvezmények

A fentiek miatt nem érdemes csak a DÍJAKAT összehasonlítani!

Aztán a biztosítók 60 naponta hozhatnak teljesen új tarifákat a GFB fronton, tehát ez is díjnövelő tényező. ...és arról sem lehet elfeledkezni, hogy az előző díjad nyertese az lehet, hogy "túlnyerte magát" tavaly, s most szeretne szabadulni attól a nagyon jól körülhatárolható csoporttól amiben vagy (pl. friss jogosítványosok...) 

JRevai Creative Commons License 2017.03.29 0 0 31149

Ezt én sem értem, nekem is 12.684+adó = 16.489 Ft volt decemberben az idei évre.

Meg kell nézni másik alkusznál is.

Előzmény: MXer (31148)
MXer Creative Commons License 2017.03.29 0 0 31148

Üdv!

Mi dec.21.én kötötünk KFB.t a K&H nál,és 29,400Ft volt egész évre B0 ba ment.

Igaz mi alföldiek vagyunk,de én nagyon sokalom azt a 72e még ha Budapesten is van!

Előzmény: giornalista (31143)
robby 32 Creative Commons License 2017.03.29 0 0 31147

Mind működik és áram is van ott. 

Előzmény: miklos.a (31146)
miklos.a Creative Commons License 2017.03.29 0 0 31146

Nem lehet, hogy egyszerűen izzótógyertyáid nem működnek?

Előzmény: robby 32 (31145)
robby 32 Creative Commons License 2017.03.29 0 0 31145

Szia.  Értem én csak a hibakódolvasó élő adatban mutatja a -35 fokot. Ott elvileg mutatni kellene a külső hőfokot. 

Előzmény: Sea-ya (31144)
Sea-ya Creative Commons License 2017.03.29 0 0 31144

Mashol kell lennie a hibanak. Az en ddis-em sem meri a kulso levegot, csak a beszivott levego homersekletet. De noralisan mukodik. 

Előzmény: robby 32 (31133)
giornalista Creative Commons License 2017.03.28 0 0 31143

lassan eljön a kötelezőváltás ideje, megküldte a papírt az Allianz, 72 ezer lett adóval együtt egy évre a biztosítás. hölgy tulajdonos, B01 lesz, nem okozott kárt, budapesti lakos.

az érdekessége az, hogy tavaly 20 ezerrel olcsóbban kötöttünk, és akkor ugye új belépő volt.

ami pedig igazán meglepő, hogy lefuttattam két online kalkulációt és mindenhol hasonló árak jöttek ki.

ti is tapasztaltátok esetleg, hogy ennyire megdrágultak a biztosítások, vagy csak szerencsétlen időpontban kell újat kötnünk, mert nincsenek akciók? 

stegere Creative Commons License 2017.03.28 0 0 31142

Kössz szépen....

Fel is dobtam rá :)

Előzmény: ugyörgy (31141)
ugyörgy Creative Commons License 2017.03.28 0 0 31141

szép felnid van.

Előzmény: stegere (31138)
ruja67 Creative Commons License 2017.03.28 0 0 31140

2 db acél felni vennék barati áron vagy 4 db alu felnit wagynöre

GaborBear Creative Commons License 2017.03.28 0 0 31139

És én még mindig keresek 4db alufelnit nyárigumival vagy 4 évszakossal, esetleg gumi nélkül, WagonR+ ra ....

stegere Creative Commons License 2017.03.28 0 0 31138

Sziasztok. ..

Csak a kontraszt miatt ...ennyi a különbség a 165/65 és a 165/70 között...

Kettő ilyen kettő olyan :) 

t.lantos Creative Commons License 2017.03.28 0 0 31137

osram / Philips weboldalak.

profik, minden autót ismernek szinte

Előzmény: MVSV (31136)
MVSV Creative Commons License 2017.03.28 0 0 31136

Sziasztok. WagonR+ izzó méretekről tudnátok oldalt adni ahol fel vannak sorolva. Főleg a rendszám tábla izzó megnevezése érdekelne. 2004es 1.3 vvt.s jármű.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!