Keresés

Részletes keresés

rézmanó75 Creative Commons License 2017.03.29 -3 1 136457

Hát ha azt nézzük hogy a halfőzőT 18 kwttal kellett fűteni, és 5 óra volt 90 l cefre főzése,és ezt 12 kwattal fűtöm ,és három óra 100l cefre lefőzése,akkor semmiképp nem zasztava.😂

(Még lehet, sok a 12 kw is! )

Előzmény: foxrudi (136454)
rézmanó75 Creative Commons License 2017.03.29 0 0 136456

Szerintem Hagyóéktó lesz egy mérehű rajz a toronyhoz az lesz koppintva.

Előzmény: Törölt nick (136453)
Törölt nick Creative Commons License 2017.03.29 0 1 136455

Minden cigány a maga lovát dicséri.

Előzmény: foxrudi (136454)
foxrudi Creative Commons License 2017.03.29 0 1 136454

Na és ez melyik márka??? :-)

Előzmény: rézmanó75 (136451)
Törölt nick Creative Commons License 2017.03.29 0 0 136453

Milyen torony lesz, talán spirál?

Előzmény: rézmanó75 (136451)
raczno Creative Commons License 2017.03.29 0 0 136452

Privátban érdekelne az ár: raczno@kabelnet.hu

 

Köszi: raczno

Előzmény: Green Corner (136449)
rézmanó75 Creative Commons License 2017.03.29 -4 1 136451

Meg azért a kettő között kinézetre is van külömbség! 

Meg mint tudjuk, a Zastava is gyári, meg a Mercedes is gyári! 😂 A technikával azért lehet haladni! Bàr mind a kettő el visz valahová. 

Nekem láng modációs fűtés lesz alatta! Még egy finomítótornyot csinálunk rá ész kész is!😂

Előzmény: 1zsakkrumpli (136444)
mili70 Creative Commons License 2017.03.29 0 0 136450

A pcsába. :) Azt hittem, tudok valami újdonságot mondani/mutatni. Neked mindenhova elér a kezed? :)

Előzmény: Green Corner (136449)
Green Corner Creative Commons License 2017.03.29 0 1 136449

Én még azt is tudom, hogy hol csinálták!:))

Előzmény: mili70 (136441)
raczno Creative Commons License 2017.03.29 0 0 136448

Szabad a gazda...? Mennyi, az annyi?

Előzmény: mili70 (136441)
sogi01 Creative Commons License 2017.03.29 0 2 136447

                                                                     vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

                                               linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                    A tudás forrása

                                              http://snapszmester.hu/

                                                             Benne

                                       Snapszmester és Nabiti összefoglalója

                                            Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

                                               

                                                Magánfőzés jogszabályai

          

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

 

Előzmény: sogi01 (136402)
Figyelget Creative Commons License 2017.03.29 0 0 136446

Látni csak azt, hogy hol vannak. :))

De komolyan: megízleled és ha tetszik amit érzel, akkor érdemes foglalkozni vele. 

Miután most ennyi év után mégbontottad, javaslom hogy mielőbb tedd ezt meg. Nehogy ecetesedés legyen belőle. 

Előzmény: pacsepa (136445)
pacsepa Creative Commons License 2017.03.29 0 0 136445

Mit kell látnom a lekondenzálódott cseppeken, hogy tudjam az eredményt?

Előzmény: Figyelget (136432)
1zsakkrumpli Creative Commons License 2017.03.28 0 2 136444

Fingom nincs, hogy mennyi az ára.

Vizes vagy olajos?

Azt tudom, hogy én az enyémet 1 éve csinálom, rengeteg anyag, munka, utánjárás van benne.

Enyém: quadro falu, vizes, komplett gázégővel, szabályzással, hűtővíz szabályzással, elektromos fűtéssel, réz fedővel, keverőmotorral, mosófejekkel, nézőüvegekkel, szintjelzővel, biszbaszokkal, stb készül.

Előzmény: mili70 (136441)
kupeci Creative Commons License 2017.03.28 0 1 136443

Orvosánál, ...vagy orvosától!:)

Előzmény: Szomjas cápa (136440)
kupeci Creative Commons License 2017.03.28 0 0 136442

Van amikor már én sem:)

Előzmény: mili70 (136439)
mili70 Creative Commons License 2017.03.28 0 0 136441

Ez nemrég lett kész. Erre milyen árat mondanál? 

100L, saválló, duplafalú, kiöntőnyílással, réztöltettel, biszbaszokkal, készre hegesztve, házhoz szállítva. 

Előzmény: 1zsakkrumpli (136383)
Szomjas cápa Creative Commons License 2017.03.28 0 0 136440

Alkoholista az, aki többet iszik az orvosánál.

Előzmény: kupeci (136436)
mili70 Creative Commons License 2017.03.28 0 0 136439

Ezét én nem tudhatom... :)

 

Előzmény: kupeci (136436)
norris53 Creative Commons License 2017.03.28 0 0 136438

:-))))

Előzmény: kupeci (136436)
norris53 Creative Commons License 2017.03.28 0 0 136437

Köszőnőm !

 

Most le buktunk ? :-)))))))

Előzmény: szentöltvíz (136419)
kupeci Creative Commons License 2017.03.28 0 0 136436

"szerintem az az alkoholista aki tőlem többet iszik".... ez így helytálló?

Előzmény: mili70 (136435)
mili70 Creative Commons License 2017.03.28 0 0 136435

Igen, egy ponttól kezdve az ördögtől való. És alkoholizmusnak hívják. Sokan nem is gondolják, hogy orvosi / pszichológiai szempontból ez a pont hol van,  hol kezdődik.....

Előzmény: kupeci (136433)
hevezoli64 Creative Commons License 2017.03.28 0 0 136434

Próba cseresznye! Akarom mondani szilva és barack. Mindenképp csinálj egy próbafőzést.

Hogy engem sose szólított le egy bombázó, hogy ......:)

Mázlista!

Előzmény: pacsepa (136428)
kupeci Creative Commons License 2017.03.28 0 0 136433

"Nem tudom most mire céloztál, de gondolom, hogy nem az ivásra."  Mert ha arra, az ördögtől való lenne? :) 

Előzmény: mili70 (136431)
Figyelget Creative Commons License 2017.03.28 0 0 136432

Csinálj tányérpróbát, akkor kiderül érdemes -e foglalkozni vele. 

(Ha nem tudod esetleg: vegyél ki a cefréből egy kicsit és melegítsd egy edényben a gázon. Aztán tegyél hideg tányért a tetejére és a tányér aljára kondenzálódott cseppek megmutatják a valóságot.) 

Előzmény: pacsepa (136428)
mili70 Creative Commons License 2017.03.28 0 0 136431

Nem tudom most mire céloztál, de gondolom, hogy nem az ivásra. Ha másra, akkor  megkockáztatom, hogy nem sokan kezdték úgy, és főleg nem azért versenyeztetni a pálinkáikat amiért én. :)

 

Előzmény: kupeci (136426)
Törölt nick Creative Commons License 2017.03.28 0 2 136430
Előzmény: Törölt nick (136409)
pacsepa Creative Commons License 2017.03.28 0 0 136429

Még egy kérdés.

Meglepett az erős alkohol illat. Mennyi lehet egy szilvacefre alkoholtartalma? A szakirodalomban valahol azt olvastam, hogy 10% maximum. Ez szaglószervem szerint, (bár ez nem egzakt mérés tudom) többnek tűnt.

Előzmény: pacsepa (136428)
pacsepa Creative Commons License 2017.03.28 0 0 136428

Ma kaptam ajándékba 5 db 60 literes profi pántos cefréshordót. Fullra feltöltve cefrével! Az ajándékozó nagy lendülettel belefogott mindenféle tudományos módszerekkel a pálinka készítésbe. Megvette a hordókat, kotyogót, mindenféle indító élesztőket stb-stb. Megcsinálta a cefrét, aztán ezen a ponton elfogyott a lendülete. 3, vagy 4 évvel ezelőtt!

Az ajándék "feltétele" volt hogy a cefrét is viszem ami benne van.

Ma ellenőriztem az egyik hordót, gondoltam kiöntöm a komposztra. Fel voltam készülve a legrosszabbra. Viszont van egy "probléma"! A kiönteni szánt cefre igen erőteljes szilva illatú, homogén barna folyadék, aminek igen átható és kifejezetten erős alkoholszaga van! Semmi mellék szag, ha nem lenne a kinézete, pohárban is elfogadnám.

 

Létezik, hogy ennyi idő (3-4 év) után a hermetikusan lezárt cefre (nyitáskor szusszant) ilyen jó állapotban legyen?

Ha igen, akkor kaptam ajándékba 300 liter első osztályú kajszi és szilva cefrét!!!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!