Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2017.03.29 0 0 136453

Milyen torony lesz, talán spirál?

Előzmény: rézmanó75 (136451)
raczno Creative Commons License 2017.03.29 0 0 136452

Privátban érdekelne az ár: raczno@kabelnet.hu

 

Köszi: raczno

Előzmény: Green Corner (136449)
rézmanó75 Creative Commons License 2017.03.29 -4 1 136451

Meg azért a kettő között kinézetre is van külömbség! 

Meg mint tudjuk, a Zastava is gyári, meg a Mercedes is gyári! 😂 A technikával azért lehet haladni! Bàr mind a kettő el visz valahová. 

Nekem láng modációs fűtés lesz alatta! Még egy finomítótornyot csinálunk rá ész kész is!😂

Előzmény: 1zsakkrumpli (136444)
mili70 Creative Commons License 2017.03.29 0 0 136450

A pcsába. :) Azt hittem, tudok valami újdonságot mondani/mutatni. Neked mindenhova elér a kezed? :)

Előzmény: Green Corner (136449)
Green Corner Creative Commons License 2017.03.29 0 1 136449

Én még azt is tudom, hogy hol csinálták!:))

Előzmény: mili70 (136441)
raczno Creative Commons License 2017.03.29 0 0 136448

Szabad a gazda...? Mennyi, az annyi?

Előzmény: mili70 (136441)
sogi01 Creative Commons License 2017.03.29 0 2 136447

                                                                     vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

                                               linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                    A tudás forrása

                                              http://snapszmester.hu/

                                                             Benne

                                       Snapszmester és Nabiti összefoglalója

                                            Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

                                               

                                                Magánfőzés jogszabályai

          

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

 

Előzmény: sogi01 (136402)
Figyelget Creative Commons License 2017.03.29 0 0 136446

Látni csak azt, hogy hol vannak. :))

De komolyan: megízleled és ha tetszik amit érzel, akkor érdemes foglalkozni vele. 

Miután most ennyi év után mégbontottad, javaslom hogy mielőbb tedd ezt meg. Nehogy ecetesedés legyen belőle. 

Előzmény: pacsepa (136445)
pacsepa Creative Commons License 2017.03.29 0 0 136445

Mit kell látnom a lekondenzálódott cseppeken, hogy tudjam az eredményt?

Előzmény: Figyelget (136432)
1zsakkrumpli Creative Commons License 2017.03.28 0 2 136444

Fingom nincs, hogy mennyi az ára.

Vizes vagy olajos?

Azt tudom, hogy én az enyémet 1 éve csinálom, rengeteg anyag, munka, utánjárás van benne.

Enyém: quadro falu, vizes, komplett gázégővel, szabályzással, hűtővíz szabályzással, elektromos fűtéssel, réz fedővel, keverőmotorral, mosófejekkel, nézőüvegekkel, szintjelzővel, biszbaszokkal, stb készül.

Előzmény: mili70 (136441)
kupeci Creative Commons License 2017.03.28 0 1 136443

Orvosánál, ...vagy orvosától!:)

Előzmény: Szomjas cápa (136440)
kupeci Creative Commons License 2017.03.28 0 0 136442

Van amikor már én sem:)

Előzmény: mili70 (136439)
mili70 Creative Commons License 2017.03.28 0 0 136441

Ez nemrég lett kész. Erre milyen árat mondanál? 

100L, saválló, duplafalú, kiöntőnyílással, réztöltettel, biszbaszokkal, készre hegesztve, házhoz szállítva. 

Előzmény: 1zsakkrumpli (136383)
Szomjas cápa Creative Commons License 2017.03.28 0 0 136440

Alkoholista az, aki többet iszik az orvosánál.

Előzmény: kupeci (136436)
mili70 Creative Commons License 2017.03.28 0 0 136439

Ezét én nem tudhatom... :)

 

Előzmény: kupeci (136436)
norris53 Creative Commons License 2017.03.28 0 0 136438

:-))))

Előzmény: kupeci (136436)
norris53 Creative Commons License 2017.03.28 0 0 136437

Köszőnőm !

 

Most le buktunk ? :-)))))))

Előzmény: szentöltvíz (136419)
kupeci Creative Commons License 2017.03.28 0 0 136436

"szerintem az az alkoholista aki tőlem többet iszik".... ez így helytálló?

Előzmény: mili70 (136435)
mili70 Creative Commons License 2017.03.28 0 0 136435

Igen, egy ponttól kezdve az ördögtől való. És alkoholizmusnak hívják. Sokan nem is gondolják, hogy orvosi / pszichológiai szempontból ez a pont hol van,  hol kezdődik.....

Előzmény: kupeci (136433)
hevezoli64 Creative Commons License 2017.03.28 0 0 136434

Próba cseresznye! Akarom mondani szilva és barack. Mindenképp csinálj egy próbafőzést.

Hogy engem sose szólított le egy bombázó, hogy ......:)

Mázlista!

Előzmény: pacsepa (136428)
kupeci Creative Commons License 2017.03.28 0 0 136433

"Nem tudom most mire céloztál, de gondolom, hogy nem az ivásra."  Mert ha arra, az ördögtől való lenne? :) 

Előzmény: mili70 (136431)
Figyelget Creative Commons License 2017.03.28 0 0 136432

Csinálj tányérpróbát, akkor kiderül érdemes -e foglalkozni vele. 

(Ha nem tudod esetleg: vegyél ki a cefréből egy kicsit és melegítsd egy edényben a gázon. Aztán tegyél hideg tányért a tetejére és a tányér aljára kondenzálódott cseppek megmutatják a valóságot.) 

Előzmény: pacsepa (136428)
mili70 Creative Commons License 2017.03.28 0 0 136431

Nem tudom most mire céloztál, de gondolom, hogy nem az ivásra. Ha másra, akkor  megkockáztatom, hogy nem sokan kezdték úgy, és főleg nem azért versenyeztetni a pálinkáikat amiért én. :)

 

Előzmény: kupeci (136426)
Törölt nick Creative Commons License 2017.03.28 0 2 136430
Előzmény: Törölt nick (136409)
pacsepa Creative Commons License 2017.03.28 0 0 136429

Még egy kérdés.

Meglepett az erős alkohol illat. Mennyi lehet egy szilvacefre alkoholtartalma? A szakirodalomban valahol azt olvastam, hogy 10% maximum. Ez szaglószervem szerint, (bár ez nem egzakt mérés tudom) többnek tűnt.

Előzmény: pacsepa (136428)
pacsepa Creative Commons License 2017.03.28 0 0 136428

Ma kaptam ajándékba 5 db 60 literes profi pántos cefréshordót. Fullra feltöltve cefrével! Az ajándékozó nagy lendülettel belefogott mindenféle tudományos módszerekkel a pálinka készítésbe. Megvette a hordókat, kotyogót, mindenféle indító élesztőket stb-stb. Megcsinálta a cefrét, aztán ezen a ponton elfogyott a lendülete. 3, vagy 4 évvel ezelőtt!

Az ajándék "feltétele" volt hogy a cefrét is viszem ami benne van.

Ma ellenőriztem az egyik hordót, gondoltam kiöntöm a komposztra. Fel voltam készülve a legrosszabbra. Viszont van egy "probléma"! A kiönteni szánt cefre igen erőteljes szilva illatú, homogén barna folyadék, aminek igen átható és kifejezetten erős alkoholszaga van! Semmi mellék szag, ha nem lenne a kinézete, pohárban is elfogadnám.

 

Létezik, hogy ennyi idő (3-4 év) után a hermetikusan lezárt cefre (nyitáskor szusszant) ilyen jó állapotban legyen?

Ha igen, akkor kaptam ajándékba 300 liter első osztályú kajszi és szilva cefrét!!!

Törölt nick Creative Commons License 2017.03.28 0 0 136427

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=142937637&t=9007484  

Kérlek szépen, én erre gondoltam.

Előzmény: mili70 (136408)
kupeci Creative Commons License 2017.03.28 0 0 136426

Sokan úgy kezdik mint Te,.......és úgy is folytatják mint Te!:).....(egs)

Előzmény: mili70 (136425)
mili70 Creative Commons License 2017.03.28 0 1 136425

"...mérettesse meg magát akár több helyen is. Nincs igazi kockázat...."

 

Kockázat az tényleg nincs, de egyre több kérdés merül/het fel az emberben. :)

És még mielőtt megkérdezné valaki, természetesen nem azért kötöm az ebet a karóhoz, mert " savanyú a szőlő " 

Az összes mintám díjazták ( 2-1-3 ) de a kérdések csak szaporodtak. Kezdem már szinte megszállottként keresni a választ olyanra, amire tudom, hogy nem fogom megkapni. :)

Na, most elmegyek és jól seggberúgom magam, aztán meg iszok egy szilvát, hátha megnyugszom..... :)

Előzmény: kupeci (136414)
kupeci Creative Commons License 2017.03.28 0 1 136424

Na akkor most már nem türelmetlenkedek, kivárom míg megmutatod:)

Előzmény: Csikky (136420)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!