A (foto)tranyók spektrális csúcsa az infravörös tartományba szokott esni, de a vörös fényre még majdnem ugyanannyira érzékenyek, tehát (a miértet nem részletezve) "színre" a melegfehér LED lenne ideális.
Úgy van megolva a háttérvilágitás, hogy egy betettek egy kék gumikupakos rizsszemizzót és az egy prizmaszerű elembe világitott, ami megoldotta a háttérvilágitást és a fényt levezette az orsók mellé, ami a számlálónak és az auto-stopnak adta a jelet.
Kérdés: ha LED-esiteni akarom, akkor milyen szinű LED-et alkalmazzak, ami a legjobb jelet adja optoelektronikai érzékelőknek ?
A gyári gumikupakos izzó leginkább hidegfehérre hasonlító szint produkált. Egyáltalán számít a szin vagy csak a fényerő ?
Bocs persze Grundig, csak ez egy alsó kategóriás masina amit van bátorságom darabokra szedni és összerakni csak kedvtelésből. Kitakarítottam, két fogaskereket cseréltem és a fejnél akadtam el, mert a donor a javításra szánthoz képest más.
Lehet megköveztek a láma kérdésért, de bevállalom. Az MCF 200-ban fejet szeretnék cserélni, de kissé tanácstalan vagyok, mert van több is belőlük és amikor az ellenállásukat mértem volt 2x180 és 2x 270 ohmos fej is. Most akkor melyik való hozzá gyárilag?
Szerintem realisan nézve egy 100% mukodokepes 6000-es kozmetikai állapottól fuggoen 1000 es 1500 euro kozott mozog.
Szóval ha szép, jó és mindene megvan (a kis műanyag gombocska is a Master potira;) ) akkor ez még jó vétel is lehet. Gyanitom ha odamész készpénzzel, akkor olyan 20-30 ezret legalább le lehet alkudni... Ez van, ritka és keresett gép.