Nekem meg erősen fájt, amikor félév alatt harmadszor kellett levenni egy váltót miatta.:// Azóta (~2év) jól elvan a rugóssal. Aztán megeshet, hogy csak mi vagyunk bénák hozzá. :)
Mester, valamikor régebben linkeltél be ide egy kézi multiméterszerű kis ketyere youtube videóját, amivel mindenféle mérést lehet csinálni, fesz-áram-freki-befecsidő-stb ilyesmiket, mi annak a cuccnak a neve, nem találom:-(, köszi.
Külső kormányösszekötő gömbcsukló kéne saját kocsiba(Toledo 1Z), ár nem annyira lényeges, jó minőséget szeretnék.
(szerintem még lehet a gyári van benne, én 14 év alatt nem cseréltem, most sem lóg, csak melegebb időben nyekergő hangja van, a "fújj alá sprét" már eljátszottam vele, nem sok eredménnyel, néhány hétig csendben volt).
Mi se nagyon szeretjük ezt az új fajta szimeringet, főleg mert pár típushoz nem jó műanyag felhelyező biz-baszt adnak hozzá és nem lehet vele feltenni, de ahova be lehet szerelni vele, meglepő módon sokkal tovább bírja, mint a régi, rugós szimeringek.
4 órát meg azért kell várni vele, hogy visszaálljon a kitágítás után az eredeti méretére és tömítsen.
(bár ezt nem neked akartam írni, csak gondoltam nem készítek két hozzászólást)
Hááát, én vennék hozzá hagyományos szimeringet (van olyan hozzá), mint hogy szopjak azzal a kacattal. Elég kicsi az esély rá, hogy sikerüljön jól betenni. Szerintem.
Arra gondoltam, hogy holnap esztergálok hozzá egy perselyt, ami ugyanolyan ármérőjű, mint a lánckerék, amire rá kell csúsznia. + egy másik perselyt, amivel betolom a helyére. Nem valami bizalomgerjesztő egy szimmering, de a gyári is ilyen kialakítású.
Főtengely szimmering is "kész". Régit kivettem, de újat pontos szerszám híján nem raktam be a helyére. Van egy kis műanyag gyűszű a csomagban, amire rá van húzva az új szimmering. Ezzel a műanyag gyűszűvel lehet feltolni a helyére? A tengely, amire mennie kellene, 35 mm. A gyűszű legnagyobb átmérője 36 mm. Ezen át kell tolni?
Érdekes, hogy a papírján az van, hogy beszerelés előtt nem kell beolajozni és beszerelés után csak 4 órával lehet indítani a motort. Ez így korrekt? (reinz szimmering)