nem a búvárcső lesz ott a gond (az egyébként is biztos hogy kiemelhető a tankműszerrel együtt és van hozzá szerelőablak) hanem a kopott adagoló visszaereszt és nem tudja olyankor könnyen felszívni ha kevés van a tankban
Dizel az auto, es az a baj, ha egy bizonyos szint ala csokken a gazolaj szintje a tankban, akkor levegot is sziv; emiatt neha nehezen indul, ill. alapjaraton leall. De csak akkor, amikor alacsony a szint.
Az auto 20 eves, a tankot leszedni valszeg nem lenne egyszeru, hozzaferni maskeppen nem lehet, csak ha le lenne veve es szetvagas, esetleg egy "szereloablak" vagasa utan.
Ami meg eszembe jutott az az, hogy a mostani szivocsonkot ledugozni (vagy at/kifurni) melle (vagy ezen at) furni egy lyukat, abba beletenni a 8-as rezcsovet, es a tank aljan levo szurot kihajtva lehetne a rezcso masik veget nagyjabol a helyere igazitani, ill. felulrol a szintjelzot kiveve is talan lehetne latni, hozzaferni nem nagyon.
Elnézést a zavargásért, teljesen hozzá nem értő vagyok (szinte szőke :) )
Kicsike kis autóm ezt csinálta ma esőzés után (esőben/után amúgy sem szeret elindulni, nem durran be a teljes motor), nem gyorsult, ki-kihagyott a motor.
Tudnátok-e segíteni, hogy mi lehet ez, és hogy hogyan lehetne orvosolni (és kb. mekkora költségből).
nyomatekkulcs normalisabb (proxxon) 12-15eFt kozott van
kinai mar 4-5eFt-ert van es van rajta egy allito csavar, amivel kalibralni tudod. befogod satuba, rakasztassz kalibralt sulyt(elötte lemered konyhamerlegen). Az en kinaimat nem kellett allitani, mert pontos volt
Akkor már csak abban bízhatok,hogy hajtókar csapágy,és még nem bántotta a főtengelyt.. Most néztem,hogy cirka 5000Ft-ért van hozzá egy készlet. Bár ehhez meg majd megint jönne a probléma,hogy honnan szedek nyomatékkulcsot. Mert az egy dolog,hogy a hengerfejet megkockáztattam nélküle,de ezt már nem merném.
Na de legalább kiderülne,hogy tényleg mi ez, merjek-e így mászkálni vele. :(
Tudja valaki ,hogy passzol-e a citroen saxo 1.5 diesel motorja az ax 1.4 diesel helyére?? Mit kell esetlegesen alakítani?
Köszönöm.
Gondolom ismert,hogy az 1.4 d. alu. motorban szeret a hüvely megsüllyedni és akkor hengerfejes lesz gyorsan...A családtag ax-ben már lassan 380-ezer van...Persze vagy 4. hf tömítéssel... :) Jó lenne pontot tenni a problémára egy 1.5 öntvény motorral.. Amúgy kifogástalanul megy ,indult a -18-ban is...(élni akar még... :) )
Na,túlesett az olajcserén, MOL-os 10w40 olajat kapott. Tudom,nem a legjobb,de a nehéz dízeltől csak jobb. Járattam vagy 10 percet,aztán mentem vele pár km-t, de semmi változás.
Olajteknőt sajnos nem sikerült levenni,mert valami gumis takonnyal van felrakva tömítés helyett,árokra állva,aláfekve meg hát nem egyszerű, így a hajtókar csapágyakat nem tudtam meglesni, viszont aláfeküdtem beindítva,közel hajolva az olajteknőhöz majdnem annyira erősen hallom a kopogást,mint ha azt verné valami.
Csináltam egy videót,lecsukott motorházzal,kívülről,hagy hátha hallatszik rajta,hogy mennyire is erős ez a zaj.Mert ugye a közeli videón talán hangosabbnak hallatszik,mint kéne.
(Víz hőfok jelzőm ne tévesszen meg senkit,az általában nullán fekszik,néha meg hideg motorral is kiakad,de sosem a valóságot mutatja.)
Motorcserével csak annyi a bajom,hogy az is egy lutri. Vagy jó lesz a másik,vagy nem. Na meg még utána kell járnom a hivatalos részének. Egyébként lenne egy motor 30k-ért. Meg gondolom a papír vagy 20k, ennyiből meg már csak lehetne kezdeni valamit ezzel a motorral is.
Na de délután megkapja az olajcserét,az nem vész kárba :D
Sziasztok. E36-os 92-es BMW M40es motorjában tehet kárt a vezérlés ha egy foggal el van rakva? Indítás előtt kézzel át lett forgatva, és át is fordult szépen.
A története igazából annyi,hogy mikor megvettem az autót (november),már volt valamennyi hangja,de közel sem ennyi. Azt simán ráfogtam arra,hogy fene tudja,mikor cseréltek olajat.
Aztán olajcseréig mentem vele vagy 200km-t, olajcsere után viszont egy hét alatt 1200-at,utána meg apránként városi tötymörgésben még vagy 800-at. Eközben kezdtem el felfigyelni rá,hogy egyre hangosabb a kopogás,mire fel jó sok olvasgatás,és videó nézegetés után arra következtettem,hogy hidrotőke koszosodás a baja,nekiálltam,és szétszedtem. Már csak azért is,mert az elmúlt időben gyanúsan sok víz került az olajbeöntő sapkára,gondoltam legalább kap egy új hf tömítést,+ nyugodt leszek,hogy tiszta a motor,főleg,ha el is kussol a kopogás.
Egyébként mióta nálam van a kocsi,biztosan nem maradt hűtés nélkül,mert mint csóró ember első autója,féltem annyira,hogy szinte minden nap megnéztem mennyi víz (fagyálló),és olaj van benne, hajtva nem igazán volt,pályán mentem 140-et,de hát mi az neki,3500-as fordulat.. ráadásul -10 fokban,így nem igazán lehetett melege.
Na mindegy,lehet,hogy nem is várom ki,hogy megérkezzen az olajszűrő,2000km után nagyon koszos nem lehet. leveszem az olajteknőt,kimosom,a szűrőből kiöntöm az olajat,és kap friss 10w40-et. Eközben legalább ráláthatok a hajtókar csapágyakra,megrángatom őket.
Ha ezután nem javul a helyzet,akkor még megpróbálom megnyomkodni a himbákat, ha az sem,akkor jövök.
Közben meg elgondolkodom hogy ezt hogy újítsam fel,vagy beszerezzek egy bontott motort,amit még nem tudom,mennyibe fájna lepapírozni ha kicserélem..
Szerintem a hajtókar csapágy valamilyen egyensúlyi állapontál a leghangosabb, a gázadás és a gázelvétel határán hallani a legjobban, üresjáratban, közepes fordulaton. Nagyon jellegzetes hangja van.
A csapszeg is hasonló üzemállapotban szól, de a hangja egész más.