Szia. nem járok melózni vele,és leginkább az itthoni melegités a cél! az Éjjeli agyon fagyott motort életre kelteni,,segiteni! Valamennyit használnia kell! mint irtam 70 e a szett boltban! Gondolom nem szart adnak ennyiért!
A szivattyút nem tudom megoldani,mert 230v ost nem is láttam. Csak a gyári kieg kályha szivattyúja lehetne jó,de az is kuka! Arról nem beszélve hogy a Defa szivattyú nélküli gravitációs kivitel,,müködnie kell....csak a jó beszerelési pozició a fontos..
szia. igen a cső csonk 16mm de valószinü belefér a 18mm is. a szivattyút csak a kályha 12 v os szivattyújával tudnám megoldani,mert 230 as ban nem láttam még ilyen szivattyút! Ha van is biztos horror, . ez a Defa sem olcsó,ha boltban vettem volna a szett 70 e ft. annak azért már tudnia kell valamit! szerintem... a másik az ügyfeleid biztos a mobilitás miatt váltanak,és valószinü pénzük is van hozzá! igen nagy hátrány az hogy csak ott fűt ahol van 230v,,itthon van,munkába meg nem járok vele! itt az a lényeg hogy az éjjeli agyon fagyott motort olyan állapotba hozza hogy inditásnál amennyire csak lehet ne károsodjon,,és ugye az olaj is ne egy darabban álljon a teknőben. mint mondtam nincsenek extrém igényeim! A Fagydugós megoldás is jó lett volna de aki már látott Omega 2.5 motor teret,,eszibe sem jutna ott matatni,mert a keze se férne be,nem hogy neki álljon szét bombázni mindent! igy sem találok senkit aki értene hozzá,hát még úgy hogy ki kell bontani a motor mellől mindent! Egyenlőre még szervizek is passzolják a kérdést,mert azt se tudják melyik cső micsoda! Azt se tudják mi az állófűtés! De nem is vállalják! A probléma itt kezdődik!
Valahogy beszerelem,azt ha nem válik be,kidobom,,azt kész! semmit nem vesztek vele! csak jutnék el oda hogy már vágjuk a csöveket!....
akkor most lábujjhegyen megsúgom,hogy az ügyfeleim 80% skandináv....és szinte mindben van ilyen okosság.....és jönnek h cseréljem ki rendes fűtésre.nincs 2 hete h kiszórtam 30kg ilyen szart....ez pont az a kategória nálam mint a gagyi gsm...
nagyon nem mindegy h a blokkba rakod a fűtőszálat vagy a csövek egyikébe.nálad meg kell keresni egy olyan pontot ami a motor vízterének alsó pontja alá esik és oda le kell csövezni a vizet lehetőleg nem a fűtéskörét hanem a blokk nagykörét.nyílván 18-as csővel.akkor megfordul gravitációsan.
Ne ,ne ,ne nem vita ez...itt tapasztalatokat írtak a kollégák ..ezt ki lehet tárgyalni anyázás nélkül is !
Annyi lenne a hozzászólásom,hogy a rendszert nem építheted csőbe ,mert ott nincs annyi mennyiség ,hogy elindítsa a keringést.
Ezért szokták a fagydugó helyére mert a motortömbbe van a "víztömeg"
Ha csőbe akarnád ,és be is tudod ,az eber helyére akkor tegyél hozzá keringető szivattyút is ,és kész.. ha az is 220-as akkor párhuzamba kötöd be a defát ,és a szivattyút ,oszt kalap .kering a víz ,mindenhová eljut a meleg..
ez nem nagy kunszt , megoldod. aztán majd nyilatkozz mennyi idő kell a meleg motorhoz.
egyébként amikor elindulsz, ok -10 van és van 220-ad otthon "meleg motor" ...ahol megállsz ,és hagyod a kocsit ott mi van ? nem lesz -10 ? mert ha lehűl a kocsi a melóhely előtt ott biztos nincs konnektor ! onnan -10 be indítod ...érted az iróniát ugye ?
Igen,azok akik ezt kitalálták,és tervezték,gyártották biztos mind hülyék és idióták voltak! Akik az adatbázisból kinézték,és ajánlották azok is! Én nagyobbat akartam,de arról már lebeszéltek! biztos vagyok benne hogy a Defánál sem hülyék ülnek,és van ideje melegedni! senki nem mondta hogy 5 perce van rá..akár órákon át is fütheti..kit érdekel. beállitom azt majd megyek!
Én ki próbálnám,de ahhoz tudnom kellene melyik csőbe kell szerelni! A gravitációnak müködnie kell,mert nem tehet mást! ha alsó pontra épitem be,a melegviz el kezd mozogni,,és forogni kezd! nem tehet mást! mivel max 50 fokot tud,igy forrni sem tud,sem felrobbantani a csöveket!
Arról nem beszélve hogy kinek mik az igényei! A webasto az egyik legjobb,és legdrágább álló fűtés,kiegészítő fűtés. Akinek erre van pénze( több 100e ft is) - igényei is vannak! Az ő dolga. nekem annyi is elég hogy - 10 ben a motor nem -10 fokosan indul,hanem + 20 fokosan,,az már elég! Én nem akarok 80 fokra melegíteni,és gatyára vetkőzni a kocsiban! nincsenek extra vágyaim! az autóm jó,jól indul,ezzel még jobban fog! ennyi..
Ezt is elhiszem.. de mint mondtam majdnem ingyen volt! nekem meg a diesel kályha nem kell,a mostani is kuka! az egész rendszer kb max 10 liter,abból kb 6 liter a motor kör! ha azt nem tudná felmelegíteni azon csodálkoznék! persze idő kell neki,de az van. egy időzitővel könnyen megoldható. a Skandinávok is ezt használják,és jó! Én nem aggódom miatta, csak azt kéne tudnom hova,melyik csőbe kell beépíteni!
raktam be 4 embernek baráti körben.....-10 fokban 30 fokig tudott felmelegíteni egy 2.0 tdci ford motort...és a belső venti sem ment.aztán lecseréltük egy webasto-ra.....azóta elégedett az ügyfél.
világért se vitatkoznék veletek,de ez gyári adat! A Defa rendszer ezt dobta ki! 2 óra alatt melegiti fel 50 fokra! és szinte ingyen volt.,. a kályha lehet 3kw,,de az a diesel égőfejjel és szivattyúval persze hogy intenzivebb! Ehhez a tipushoz nem kell szivattyú! pont ez a lényege,a viz melegedése forgatja meg a rendszerben a vizet. arról nem beszélve hogy a jelenlegi kályhámnál ez is biztosan többet ér!
Nem akarlak lebeszélni, de az az 550W-os melegítő egy bolhafing lesz annak a motornak. Gondolj bele, eddig volt egy 3kW fűtőteljesítményű (azaz leadott) kályhád, most lenne egy 550W felvett teljesítményű elektromos........ 2kW alatt nem sok történik, vagy 4-5óra kell ahhoz, hogy langyos legyen a másfél mázsa vas. Beteheted a kályha helyére is (ez a legegyszerűbb), de mindenképpen kell hozzá egy keringetőszivattyú, ha álló motornál akarod működtetni.
Nem a kályha helyére akarom betenni,és alaposan körbe járva a témát a Defa bizonyult jobbnak a többihez képest. nem menne olyan sokat,azt meg biztos kibirja! valahova a motor vízkörébe kellene beépiteni,pl a radiátor egyik csövébe,de nem tudom melyikbe lehetne,fontos volna a viz forgási iránya-de azt se tudni..
Ha nem tudsz segiteni,igy a távolból akkor ne is feszegessük...köszi
nem a kályha a felesleges,bár a tiédben eberspacher van ami nem nevezhető jó konstrukciónak sajnos.a helyére nem tudod berakni a defát max ha van keringetőd hozzá...a defa nem sokat ér.de majd megtapasztalod ha beépíted.
Nekem van egy 2002. Opel Omega 2.5 DTI caravan autóm( Y25DT) És ebben van egy Eber Hydronic D3WZ kályha,,ez rossz,,illetve nem csinál semmit! Ezt kivenném valahogy,és helyette beszerelnék,vagy valakivel egy DEFA 411702 es 230v os csőbe szerelhető állófűtést,,motor előmelegitőt!
A Baj az hogy senki sem vállalja,és az egész Netet feltúrtam már hova melyik csőbe kellene kötni-de semmi! Próbáltam a Defánál,de csak akkor segítenek ha náluk vásárolok,,de mivel már meg van a DEFA,,igy az felejtős! Tehát itt a fűtőelem,de nincs senki aki értene hozzá! Annyit tudok hogy a motor viz körébe kellene kötni,de hova? Ha a radiátor csövébe,,azt csak aknáról,mert felülről semmit se látni! szóval tud valaki segíteni ?
Először is a videón szereplő kályha Top V vagy Evo! Másodszor nagyon kevés az a kínai vag kábel amely a WTT hez is alkalmas hardverrel van felépítve ennyi a titok!