Keresés

Részletes keresés

klimakiraly Creative Commons License 2017.03.21 0 0 75812

Segíts nekem ha tudsz ... nekem még mindig nem volt KM sorozat a kezembe (papírjairól meg álmodni se merek) milyen különbség marad a J3 és a KM között?

Előzmény: windy12 (75811)
windy12 (X) 2017.03.20 0 0 75811

Egyértelmű, hogy a Daikin.  A Sinclair valamikor gyártott lakossági splitklímát, jelenleg nem gyárt, a termékük matricázott Gree gyártmány.

Előzmény: csanaszb (75810)
csanaszb Creative Commons License 2017.03.20 0 0 75810

Szisztok,

kérem segítsetek, melyik a jobb választás:

- SINCLAIR   ASH-13AIZ    http://www.sinclair-solutions.com/hu/termekek/oldalfali-klimakeszuelek/zoom-sorozat/3548-ash-13aiz.html
  vagy
- Daikin Comfort FTX35J3+RX35K 3,5 kw inverteres berendezés  http://www.daikin.hu/products/index.jsp?singleprv=FTX-J3&pf=0

estleg más?

Köszi, üdv: SZB

1robit Creative Commons License 2017.03.20 0 0 75809

Tisztelt Illetékes Elvtárs!

Örömmel olvasom megtisztelő válaszát, melyben tudomásomra hozza, hogy a leírt problémám megoldásában Ön illetékes és az intézkedés fáradságos teendőit magára vállalja.

Tisztelettel,

egy nagy tisztelője...                                  :)

Előzmény: klimakiraly (75808)
klimakiraly Creative Commons License 2017.03.20 0 0 75808

Irónia detektor ... Gondolom egyszerübb1GW- rá tervezni mint 1000*1000kW ra. ... A hálózatra gondolom saját költségén csatlakoznak. Az elszállítás ha jól sejtem nem az ő problémája. De majd utána olvasok fizetnek e valamit érte. Ha nem akkor intézkedem. (Tudod mint a rendőr intézkedik mai napig nem tudom mit jelent ... általában az okot nem szünteti meg)

Azt akartam mondani amit a démász oldala is mutat. Hogy az áram kb. Annyit ér hálózat nélkül. Mint a benzin üzemanyag kút nélkül.

Előzmény: 1robit (75807)
1robit Creative Commons License 2017.03.19 0 0 75807

Meg tudnád mondani hogy hol találok arról infot, mennyi rendszerhasználati díjat fizetnek az erőművek az eladott energia után? Érdekelne.

Előzmény: klimakiraly (75805)
klimakiraly Creative Commons License 2017.03.19 0 0 75806
Előzmény: klimakiraly (75805)
klimakiraly Creative Commons License 2017.03.19 0 0 75805

Itt is így kellene, 10,500 - 18,400 Ft./kWh megvenni abban az időben amikor ellehet adni valakinek. Ha nem kell senkinek ennyiért akkor lekapcsolni a hálózatról.

És persze  rendszer-használati díjat is meg kellene fizetni felfelé irányba is nem csak lefelé ... az még 7,297 - 13,967 Ft./kWh

Találkoztam olyannal hogy egy mókus egy társasház tetejét úgy mond kibérelte a lakóközösségtől. És nekik táplál vissza ... horribilis pénzt tett bele, és még nem is teljesen fehér az üzlet ... ha jól tudom Én mondjuk nem kereskedhetek árammal ... nem is tudok kiváltani ilyen engedélyt ...  gondolom Ő sem.

No abban a 9 lakásos házban sem fog sosem megtérülni ... szerintem ... de megpróbálja van miből.

Előzmény: Vas Csaba (75803)
Vas Csaba Creative Commons License 2017.03.19 0 0 75804

..úgy hogy a légkondi inkább a téli napokon használandó.

Előzmény: Vas Csaba (75803)
Vas Csaba Creative Commons License 2017.03.19 0 0 75803

Szia!

Nálunk a saját megtermelt energiáért kb 25% fizetnek s te pedig ugyanazt, 100% kapod meg. Tehát 9.25 forintért "árulod" és 37 forintért veszed meg. a jelenlegi törvények szerint, nincs olyan lehetőség, hogy a nyári töbletet, télen felhasználod. Tehát "itt" nem a legjobb megoldás bele táplálni a városi hálózatba. Az akkucsomag lehetősége pedig lehet nem a leggazdaságosabb mert ha jól tudom, ezeknek csak pár év az élettartalmuk. A lehetőség talán egy zárt rendszer kialakitása s a nagyobb energiafogyasztók használata napos időben. Nem tudom hogy igy megéri-e a bekektetés..

Előzmény: dokeee (75801)
Törölt nick Creative Commons License 2017.03.15 0 0 75802

Ezért írtam, hogy az egész fagyveszélyes szakaszt fűteni.

Előzmény: klimakiraly (75799)
dokeee Creative Commons License 2017.03.15 0 0 75801

Persze, ha nálatok is működik a szaldós elszámolású rendszer, ahogy kérdezte valaki, és  az egyéb energiahordozók ára is hasonló.

Előzmény: Vas Csaba (75800)
Vas Csaba Creative Commons License 2017.03.14 0 0 75800

Szia!

Ha jelenleg  37 forint 1kwh, ėdemes napelemes rendszert kialakitani a lėgkondis fűtėsre? Nagyvàradon nincs h tarifa.

Köszönöm. 

Előzmény: dokeee (75775)
klimakiraly Creative Commons License 2017.03.14 0 0 75799

De ha elfagy a lefolyócsonk, -10°C-akkor az úgy rothad meg a következő olvadásig ... és akkor csak szaporodik. Legalábbis nálam. Fel nem megyek a létrával olvasztgatni ... egyszer kipróbáltam milyen, aztán azt mondtam így marad. Remélem a hőcserélő aljában lévő csövek bírják még egy darabig ezt az extra terhelést.

Máshoz kimenni azt locsolgatni órabérbe, hát nem tudom kitudják-e fizetni.

Előzmény: Törölt nick (75797)
peterch Creative Commons License 2017.03.13 0 0 75798

Nem hinnem, hogy az olvasztasi ido keves a befagyas ellen. Nekem a talcat alulrol melegiti a futotest leolvasztasi ciklus alatt. Amikor olvaszt a klima, a leolvado viz homerseklete magasabb mint a fagyaspont es plusz a talca is meleg. Igy abszolutt nincs gondom azzal, hogy esetleg a talcara fagyna nagyobb mennyisegu viz. Mire a talca ujra fagypont ala hul, mar csak nedves a felulete. Nincs annyi viz benne, ami legkozelebb gondot okozna.

Előzmény: Törölt nick (75797)
Törölt nick Creative Commons License 2017.03.13 0 0 75797

SZVSZ 23óra alatt nem rakódik annyi jég semmilyen körülmények között amit nem tudna lekezelni a gép. -5-0 kb a legkritikusabb tartomány, ilyenkor szerintem nem tud vastag légtömb összeállni a tálcában ennyi idő alatt, de ha igen akkor 2X 1 óra. Igen én is arra gondoltam, hogy vezérelni kell. 

Viszont ezzel párhuzamosan azt is mondanám, hogy a gép leolvasztási ideje alatt csak kevés, vékony réteget lehet a befagyott tálcából, kifolyócsőből kiolvasztani.

Figyelni, állítgatni kell. 

Előzmény: peterch (75796)
peterch Creative Commons License 2017.03.13 0 0 75796

Szia !

Azert amikor paras-ködös az idö 0°C alatt ,akkor eleg veszelyes helyzet is kialakulhat a rafagyassal a talcan. Csak a venti lapatjai ne erjenek a jeghez , akkor talan nincs akkora problema. Folyamatos leolvasztas az valoban energiapazarlas. Ezert kell vezerelt.:)

Udv , Peter.

Előzmény: Törölt nick (75795)
Törölt nick Creative Commons License 2017.03.13 0 0 75795

SZVSZ a legegyszerűbb az egész fagyásveszélynek kitett szakaszt naponta (2naponta?) 1 órára 5 fok fölé emelni. Minek annak állandóan menni? Kialakítástól függően ezek annyira eltérő igények lehetne, hogy erre garanciában bevállalható gyári megoldást szinte lehetetlen gyártani. Illetve be lehet vállalni, de akkor az biztos sokat megy feleslegesen.

Ha csak kicsorog a tálcából a földre merőben már, mint amikor el van vezetve több méterre, valami csatornában.

peterch Creative Commons License 2017.03.13 0 0 75794

Talan sokkal jarhatobb ut a gazos leolvasztas . Eleg egy hurok a talcaban  parhuzamosan kotve a kulteri hocserelovel . Ha jol emlekszem az U-Crown mar ugy olvaszt. Akkor felesleges komplikalni az elektromos vezerlest.

Előzmény: klimakiraly (75793)
klimakiraly Creative Commons License 2017.03.13 0 1 75793

Nagykernek, de ők már lassan elemet se kérnek adnak. De volt már hogy hollandert se kértek hogy olcsóbb legyen.

Itt még soká lesz tömeg modell közepes termék, csak leg-leg-leg gagyi.

Ha jól gondolom az idén az LG lépő egyet feljebb. A Daikin tuti nem annyi maradt.

Ha az LG tényleg lép akkor gondolom a Samsung is jövőre.

De az opcionális kártyák még sokáig 100-200€ lesz. Mondjuk ilyen kártyát még nem láttam ami tálca fűtést tud.

Előzmény: Butyiba (75792)
Butyiba Creative Commons License 2017.03.12 0 0 75792

"Fűtő" klímáknál ki vagyon építve, ha úgy rendeled ...

Szia,

Ezt hogy érted, nekem mint felhasználónak kell így rendelni vagy a forgalmazónak ? Nem hallottam még ezt az opciót, de ha tudok hozzá rendelni akkor is mely gyártó adja így ? Nekem most már mind1 mert egy darabig nem szándékozom cserélni de köszi az infót legközelebb rákérdezek vásárlás előtt. Mindig tanul az ember :-)

Pl a Midea könyvében is van fűtés opció de az is termosztátos vagyis pont ugyan olyan mint amit a klíma szerelő kiépített a részemre. Ezzel csak az a bajom, hogy állandóan fűt ha hideg van és megy a klíma nem pedig csak olvasztáskor. Ha már van ilyen gyári opció semeddig nem tartana még a Mideának sem a nyákra tenni egy csatlakozót energia hatékony vezérléshez. És akkor még tovább gondolva esetleg egy beállítást, hogy valaki csak olvasztáskor kéri a fűtést vagy folyamatosan mint a rajzon van ( termosztát mind a két esetben szükséges ).

Előzmény: klimakiraly (75791)
klimakiraly Creative Commons License 2017.03.12 0 0 75791

"Fűtő" klímáknál ki vagyon építve, ha úgy rendeled ...

Előzmény: Butyiba (75790)
Butyiba Creative Commons License 2017.03.12 0 0 75790

Szia,

Egy kis kutakodás után megtaláltam a Fujitsu klímám szerviz füzetét. A kapcsolás szerint a 4 utas szelepet egy Fujitsu FTR-F3 relé kapcsolja. Ezek szerint egy 12 V -os relé elégséges lenne a fűtőkábel kapcsolására.

Ha lesz egy kis időm le ellenőrzöm tényleg így van-e.

Kár, hogy a gyártók nem építenek ki a fűtő klímáknál egy csatlakozási pontot a fűtőkábel vezérlésére így egy mini relével egyszerűen meg lehetne oldani mindenféle barkécs hekkelés nélkül.

Fujitsu 4 way valve

Üdv

Előzmény: 1robit (75787)
peterch Creative Commons License 2017.03.12 0 0 75789

Azert egy kicsit gondolkodjunk ! Feltetelezzuk , hogy futeskor mondjuk allando feszit kap a tekercs . De olvasztaskor elereszt . Akkor neked hutesre kell , hogy bekapcsoljon .  Viszont nyaron is hutesre allitva van a negyutas . Tehat oda kell figyelni , hogy jol mukodjon es csak akkor , amikor kell .             

Szerintem . :)

Előzmény: 1robit (75788)
1robit Creative Commons License 2017.03.12 0 0 75788

Akkor meg is kaptam a választ, köszönöm!

Előzmény: klimakiraly (75786)
1robit Creative Commons License 2017.03.12 0 0 75787

Ha egy tekercses akkor számomra valami trükkös megoldású lehet, mert bistabil állapotot kell produkálnia. Állandó mágnes és egyenáramú tekecs polaritásváltásával szokták megoldani. A gyakorlatban  két vezérlőszelep segítségével váltják át a munkát végző dugattyú helyzetét pneumatikában és hidraulikában is az ilyen tipusú szelepeknél. Ha 230V-os a szelep akkor biztosak lehetünk abban hogy monostabil, akkor pedig fűtés üzemben állandó áramot igényel. Valóban jó lenne a klímások véleményét erről megismerni!

Előzmény: peterch (75783)
klimakiraly Creative Commons License 2017.03.12 0 0 75786

Két fajta négy járatú van. NO és NC. Ha kap áramot akkor fűtés, és a fordított, nem kap áramot akkor fűt.

Ezek szervo szelepek a kis tekercsek folyamatosan húzva van és a nyomás különbség mozgatja a dugattyúkat.

google/youtube - >How to work 4 way valve

De azt hiszem már léteznek impulzussal működőek is ebben a nagy energiatakarékos világban ... de Én mini splitben még nem találkoztam vele.

Ja és nem mind marad húzva. Van ahol a beltéri egység teljesen leáramtalanítja a kültérit ... Samsung/Panasonic.

Egy pár percet késleltet és úgy ejti el hogy ne szusszanjon, de nem tartja húzva órákig, az 2-3W is sok manapság.

Törölt nick Creative Commons License 2017.03.12 0 0 75785

Szigetüzemű amikor van otthon akkucsomagod és abban tárolod az energiát.

A másik amikor a hálózatra táplálod bele az energiát, mert a szolgáltató lehetővé teszi. Olyan órát kapsz ami oda-vissza mér, éves elszámolásod van.

Tehát nyáron felpörgeted a termelésed, télen pedig elhasználod a hálózat felől. Nálunk figyelni kell, hogy ne legyen túltermelésed éves szinten, mert azt a minimális pénzt amit a szolgáltató fizet(ne) az átvett áramért azt adózni, könyvelni, bonyolítani kell(ene), egyszerűbb elhasználni.

Előzmény: Vas Csaba (75781)
peterch Creative Commons License 2017.03.12 0 0 75784

Szia !

Peldaul ez is az:   https://ipari-led.hu/VICTRON-400/1600-Szigetuzemu-napelemes-rendszer

Udv , Peter.

Előzmény: Vas Csaba (75781)
peterch Creative Commons License 2017.03.12 0 0 75783

Mivel nem vagyok klimas, igy nem tudom neked megmondani, hogy a negyutas valtoszelep hogyan van megoldva. Itt a kep: Ezen csak egy magnestekercset latok. Szerintem a valtas impulzus segitsegevel tortenik es nem van aram ,nincs aram elven. Ehhez inkabb egy klimas szaki kellene, aki erti is a mukodest es segitene. Mert ha impulus alapjan, akkor a vezerlest arra kell megepiteni. En ezert epitettem be a homerseklet kulonbsegre vezerlo egyseget.:)

Előzmény: 1robit (75780)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!