Nem ezt vettem meg,de a CX ic hütö amúgy is ritka darab+a csövei is... Meg ha az ember gyártatni akar valamit, akkor legjobb ha oda tud adni egy mintadarabot...Azt meg nem szerettem volna a müködö autóról leszerelni.
Ami az autón van az is kicsit viharvert kinézetü. Mondjuk látszik is az elhelyezésén,hogy kicsit kínjában született meg a gyártás utolsó 2 évében ... Én öreg citroen-esként még azt is megnézem ,hogy hova parkolok mert az órák után esetleg leülö karosszériának nem igazán tesz jót egy járdaszegély stb...
Persze a CX mivel csak 3 éve van nálam, ezért az elsö 26 évben valószínü nem ilyen irányelvek szerint használták... :)
A coolert megtakarítva látszik rajta a felirat : Made in W. Germany...+a cég neve ami most sajnos nem jut eszembe....
Nekem már nem lesz több OT-s autóm az biztos..(az 0503. az enyém volt míg vissza nem adtam...)
Viszont a CX-en a cooler elég érdekes kialakítású...a vonószemek rögzítik a helyére.. Mivel a nehezen beszerezhetö gumi csövek már vannak tartalékban ezért nem lenne rossz egy ide passzolót gyártatni...
Ha nem ot-s a gép és nem ragaszkodsz az eredetihez, építs be valami hasonló méretűt, pár éve csináltunk hasonlót, bár azt hiszem nem Bmw került bele hanem régi Ford Scorpio-é....
Tudtok -e valami megoldást (citroen cx 25 trd turbo 2 120Le m25 669 1988évj) intercooler javításra...? A helyzet a következö: A hüllö kft bevizsgálta a tartalék darabomat (korábban én is felengedtem vízzel=több helyen szivárog...) : mondták -nem javítható már... Próbáltak mindenhol keresni ilyen méretü középtestet. Azt mondták,ebben a méretben nincs. (ha lett volna akkor 60-70 ezer ft a komplett készre gyártás,alu végekkel...) Érdemes esetleg más hütös céggel próbálkozni?? Vagy hogyan tovább?? (az csak legenda vagy esetleg van valóságalapja ,hogy ez a cooler megegyezik valamelyik régebbi bmw típuséval (talán 524 d)
1 évig szarakodtam vele! Velük! Mind kiváló minőséget vettem, direkt! A xar magyar benzin miatt mindegyik eldurrant 1.5-2 hónap és telelocsolta a motorteret ! Nagy szerencse , meg rutin, hogy nem gyulladtam ki! Meguntam és vettem az O..ban " nyomásálló bortömlőt" (röhögtek is rajtam a xantia topikon) azóta csak néha után kell húzni a bilincseken és mükszik! A kompresszor 12bar-os műa. tömlője kiválló.
Az lenne a kérdésem,hogy a gyári műanyag üzemanyagcsövet,ami megsérült,lecserélhetem-e jó minőségű üzemanyag csőre (Semperit,belső vásznas,gumi,12 bar)?
A fékpadra ami 50éves autó, meg 4 dobfékes nagypapakocsi fékjét "megfelelt"-re méri, sőt szervó nélkül mérnek olyan autót, hogy szervó nélkül parkolni nem lehet vele, mert lépésből megtöröd ha nem vagy 150kiló és állsz vele a pedálra kajak.....arra a fékpadra ne alapozz.
Semmit.
A kerekenek lasú menetben is, határozottan rálépve (de nem recsegö üléssel agyontaposva a pedált) azonnal blokkolni kell. Gumiméret (emberi határok közt) mindegy.
Jó fékje van nagyonis a 306nak, ha nálad alig lehet megállni és olyan gyanus az egész, az attol van ,amitől milliméteres árkot vert a tárcsádba a betét. Szorul a nyereg, szorul a dugattyú, esetleg odavan a kerékcsapágy, annak is van egy ilyen tünete. Idővel.
Át kell nézni, ha csak hullámzana meg darálna, ott nehéz, mert néha egy lengőkar szilent vagy akármi kialakuló oszcilláció a fütóműben tud ilyet(hasonlót), de ha látványosan kevés a fékhatás, legalább van honnan elindulni.