Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
Jó estét! Szeretnék feltenni újra egy kérdést. Amikor S-200 al rakétát indítok, akkor miért van az, hogy egy idő után a távolságot beállító műszer(gondolván ahol bal oldalt a cél bemérésénél van az a forgatható kar és skála) visszaesik 0km re, és a rakétáim eltévednek/meghalnak. A célpont megsemmisítési távon belül volt, akármelyik tüzelési módot használom nem számít.
Többször is átolvastam a PDF et de nem sikerült kiderítenem. A választ előre is köszönöm.
Köszi!! :-) Napokig bújtuk ezt az oldalt mielőtt kimentünk, a leglényegesebb az volt hogy mi újság az őrzéssel. Mi merre, de szerencsére csak hasonló "örültekkel " találkoztunk. El nem tudom mondani mekkora élmény volt. És mindig az jut eszembe hogy sok éve itt vagy a másik fórumon mindig téma volt a síugró sáncos csehek .Azt az érzést nem tudom elmondani amikor bejutva pont először az egyik ilyet láttam meg a fák között.
Mostanában ritkán írok ide, nem értek ennyire hozzá :-)
De talán a tegnapi bejárásom érdekes lehet itt. Cseh ország ,Rapotice , egy kis Vega. Vagy 5 órát bolyongtunk és kimaradt egy csomó minden. Hatalmas. Sokkal jobban meg volt erősítve mint Mezőfalva. A tartalék rakéták tároló bunkerénél én még nem láttam nagyobbat. A töltő sornál a megerősített épületekben még bent vannak a nagy halálfejes hajtóanyag tartályok is. Vagy 300 képem van, ez csak egy kis sűrítmény.
Reggel belelapoztam egy benzinkúton. Elolvasni nem volt időm, pofátlan sem vagyok, de S.Z volt a monogram a végén. Szerintem Sajtos Zoltán. Ha valaki lefotózza és felteszi, akkor elolvashatjuk az írást. Én nem veszek Aerot évek óta hébe-hóba sem, a rendszeres vásárlással meg kb. 10 éve leálltunk faterral. Értelmetlen. Többnyire aránytalanul kevés érdekes tartalom volt benne, a civil repülés nagy része nem érdekelt.
Hpasp, hogy működik a lérakban az idegen barát felismerés? Egyáltalán van ilyesmi benne? És ha igen, egy export változatnál milyen részletesen kell átadni a műszaki technikai ismereteket (pl szoftver forráskód) a vevőnek ahhoz, hogy elhiggye a rakétái az eladó ország gépei ellen is hatékonyan bevethetők? Hogy megy ez a gyakorlatban?
Ennél sokkal egyszerűbb a helyzet, senki sem ad át semmilyen kódot senkinek.
A rendszer csak a kezelők felé jelzi hogy a cél saját vagy ismeretlen hovatartozású, és a kezelő eldönti hogy tüzet nyit-e.
A rakéta egyáltalán nem foglalkozik a cél hovatartozásával.
Mind az Sz-300-nál, mind a Patriotnál a "saját" jelet visszaküldő célra is lehet tüzelni, de csak nehezített módon.
A monoimpulzus antennák meg alapból immunisak erre a zavarásra nem?
Igen, a Dvina ellen igen eredményes (csak a kézikövetés marad, ott meg a pilóta ha látja a rakétát, akkor elránthatja a gépet) volt Vietnamban (a NAVY szinte csak ezt használta), a mono-impulzus antennák ellen viszont teljesen hatástalan.
Nem véletlen hogy a Nyeva után minden lérak mono-impulzus módszerrel mérte a cél irányát.
Kínai Dvina kép, amin egy extra antenna van, nos az alighanem a GSD egyedi kínai megvalósítása.
Inkább csak pénzkérdés. Az USA-ban is most kicsit elfogyott a pénz és pillanatok alatt megzuhant egyes Hornet alakulatok hadrafoghatósága. A német repeszközöknél is pár éve volt ilyen hír. 10-50% közötti hadrafogatóság volt típustól függően. Asszem a Super Stallionból volt, hogy tizenix százalék volt hadrafogható.
volt benen egy kétoldalas F-35 fikázó cikk... minekilyen amimindenrejó azsemmiresemjó, helyette lehetne F-18 továbbfejlesztés, az olcsóbb...
láttad már?
on
más.
Irán-Irak. Keezmbe ekrült egy cikk, ott azt írja, iráni Tomcat egy ízben MiG-25 ellen 100 km-ről indította az AIM-54-et és úgy ért el a nem manőverező cél eleln találatot.
Ez lehetséges?
illetve hoztak fotókat, hogy felberhelték a Hawk légvédelmi rakétát légiharcrakétának . Enenk volt valami esélye, vagy csak propagandabeállítás lehetett?
Hpasp, hogy működik a lérakban az idegen barát felismerés? Egyáltalán van ilyesmi benne? És ha igen, egy export változatnál milyen részletesen kell átadni a műszaki technikai ismereteket (pl szoftver forráskód) a vevőnek ahhoz, hogy elhiggye a rakétái az eladó ország gépei ellen is hatékonyan bevethetők? Hogy megy ez a gyakorlatban?
Gondolom, ami a volhovnál egy egyszerűen elhárítható kis apróság, az a Dvinánál a lehetetlen kategória... Még nem próbáltam a Dvinát szögben elvivő zavar ellen. Vagy esetleg ott is van valami trükk?
A monoimpulzus antennák meg alapból immunisak erre a zavarásra nem?
stögben elvivő zavar: Nagyon szépen működik, a követést kivezeti a céljel oldalára. Viszont alávilágítás kapcsolása után teljesen hatástalan. (ez szándékos?)
GSV kapcsolója ami a szögben elvivő zavarás elleni üzemmód, a kézi (szög) követők pultján van. Viszont a GSV csak alávilágítás esetén működik, így a szimulátorban az alávilágítás kapcsolásakor, a GSV is "bekapcsol".
A szögben elvivő zavarás úgy működik, hogy a melléknyalábokba egy-egy válaszimpulzust küld, miközben a fő nyalábhoz nem nyúl.
Így kialakul a bajuszjel.
A GSV leegyszerűsítve két különböző karakterisztikájú antennával veszi a jelet, és a kettőt kivonja egymásból...
Kipróbáltam a szimulátor új verzióját. Időhiány miatt eddig csak a Volhovot és a Krugot teszteltem. Az új zavarásformák nagyon jól meg vannak csinálva, bár hatékonyságuk elég gyenge a sima zajzavarhoz képest:
Krug:
- szögben elvivő zavar: teljesen hatástalan, semmit nem lehet észrevenni
- egyszeres válaszzavar: HP + rádiógyújtó állítás, a cél gond nélkül megvolt
- többszörös válaszzavar: HP + rádiógyújtó állítás, az első látható célra rávezetve, aztán robbant az igazin. Alig 10 méter hibával
Volhov:
- stögben elvivő zavar: Nagyon szépen működik, a követést kivezeti a céljel oldalára. Viszont alávilágítás kapcsolása után teljesen hatástalan. (ez szándékos?)
- egyszeres válaszzavar: mint a Krugnál
- többszörös válaszzavar: mint a Krugnál. Rávezetés hiba 23m.
Ez a valtozat valamilyen lebutoitott export verzio ?
Ha igen akkor mi a kulonbseg az orosz valtozathoz kepest ?
Sz-300PMU2 Favorit (SA-20B) export változatot kaptak, mint a Kínaiak, Algéria és az Azeriek.
Ez kevesebbet tud mint az Orosz Sz-400 Triumf (SA-21).
(első az Sz-300PMU2, második az Sz-400 adata)
célcsatorna: 6 vs 12
64N6E2 RLO (Big Bird) max felderítés 300km vs 91N6 RLO (Big Bird) 600km.
64N6E2 RLO (Big Bird) 2m²-es cél felderítése 260km vs 91N6 RLO (Big Bird) 1m²-es 340km
30N6E2 RPN (Tomb Stone) max felderítés 350km vs 92N6 MFR (Grave Stone) 600km.
30N6E2 RPN (Tomb Stone) 2m²-es cél felderítése 200km vs 92N6 MFR (Grave Stone) 0.4m²-es 185km
48N6E2 rakéta max hatótávolsága 200km vs 48N6DM rakéta max hatótávolsága 250km, és ugye érkezik majd a 40N6 rakéta is a jövőben, 380km hatótávolsággal.