Gondban vagyok. A vezérlő projektben nem tudok sd kártyára írni, a kártya inicializálásig sem jut el. Ha jól gondolom a Nextion HMI soros komunikációjával veszik össze. Létezik erre megoldás?
Nekem ez a cuccom simán elmegy egy hónapot szabány 18650 akksival még télen is. Nézz rá a kódra, folyamatos hőmérés tök felesleges, ha 3-5 percenként méred nagyon elég, közben meg alszik a vas. Ez mondjuk ESP8266, de tökmindegy, arduinoval is ugyanaz pepitában.
A nextion+mega akváriumvezérlős projektemben szépen, lassan haladok. Sajnos úgy tűnik elértem a mega határait:
Global variables use 6 313 bytes (77%) of dynamic memory, leaving 1 879 bytes for local variables. Maximum is 8 192 bytes.
Low memory available, stability problems may occur.
Már majdnem minden benne van amit szerettem volna, csak az sd-re írás maradt még el. Ha azt beleeszkábálom tovább fogy a memória. Lehet, hogy lehetne optimalizálni, vagy egyszerűsíteni a kódot, de tőlem egyenlőre ennyire futotta.... Hány százalék foglaltságnál kezd bűntetni fagyásokkal vagy egyéb csintalanságokkal ténylegesen a vezérlő? Maradhat így, esetleg 80%-ot még elérhetem?
Már rendeltem egy Due-t és néhány szintillesztőt, hátha szükség lesz rá....
Ha szükség lesz rá, akkor a relé modulokhoz is kell szintillesztés vagy a 3V-ot már HIGH-nak veszi?
- felesleges másodpercenként küldeni, még 5 másodpercenként is lehet hogy túl sűrű. mondjuk mérnék 5másodpercenként, és csak akkor küldeném el, ha változott.
- nem delay-el kell várni, hanem el kell menni sleepbe. ilyenkor szinte nulla a proci fogyasztása.
A kérdésedből az derül ki - bocs ha tévedek -, hogy még eléggé az elején vagy az Arduino ill. mikrovezérlő témának. Ugyanakkor a feladat amit kitűztél egyáltalán nem kezdő szintű. Nemtom érzékeled-e az ellentmondást.
Én a helyedben valószínűleg nem keverném bele az Arduino -t, hanem beszereznék olyan eszközöket, amik memóriakártyára tudnak hangot rögzíteni lehetőleg tömörítetlen formátumban, és van külső mikrofon csatlakozási lehetőségük hogy a mikrofonokat be lehessen építeni a kaptárba. Aztán a kapott hangállományokat PC -n már úgy gyúrnám ahogy akarom. Meg ahogy tudom ...
Sziasztok ! Adott a saját méhészetem, szeretném kutatni a méhek álltal előállitott hang rezgés hullámait. Arra gondoltam felszerelnék 4-5 kaptárt mikrofonokkal és ezek adatainak begyüjtése össze futna sz Arduino rendszerbe. Segítsetek hogy hogyan tudom a több mikrofonos kezelést megoldani és melyik panelokat ajánjátok. Kutatásom során több mindenre esetleg fény derülne. Pl: betegség jelenléte, rajzás, anya állapot stb. mivel a család állapota megváltozik így másképp viselkednek akár hang és rezgés hullámokban. Ebben az évben szeretném megvalósitani akár folyamatos monitorozás. Köszönöm.