Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
A Révész maskarák SZVSZ nem a legtipikusabb maskara pengeformát használják, túl íveltek, mint egy fejesgörbe. Alacsonyabb hegy, szögletesebb ív, mint a náderé, jobb szerintem.
Ha nem annyira égetően sürgős, érdemes lenne megvárnod a következő Tűzzel-Vassal Fesztivált. Egy helyen megtalálod szinte mindegyik mester munkáját, mindent kézbe vehetsz, megmustrálhatsz, nagyobb eséllyel találod meg a neked igazán tetsző darabot, nem utolsó sorban pedig a készítőkkel is lehet néhány szót váltani.
Öcsihonda jól írja, nézd meg hártom munkáit is! Regisztrálj a késportálra, ott megtalálod!
Egyébként Révész bicskával nem fogsz mellé lőni, sokan használják nagy megelégedéssel a grószi- vagy a nagymaskarát. Úgy rémlik, a nagymaskara a legál méretű, vagy legalább is ahhoz közeli, a grószi már kilóg a "mégelfogadom" zónából.
Én egy nagymaskarát választanék, kétbaknist, agancsnyelűt. Valahogy nekem ez az igazi Révész bicska.
Kocsis Ferenc: kiemelkedő minőségű, erős, strapabíró bicskákat készít, megrendelésre már nem dolgozik.
Nézd meg Zsákai István munkáit is. Ha jól emlékszem, a X. kerületben ténykedik. Nagyon szép, pontos munkái vannak.
Szóval, ha szerencséd van, és egy kiállításon még találsz, akkor Kocsis.
Vagy Zsákai, Révész. Mindannyian magas színvonalon dolgoznak, Révészék vásárokon is kint szoktak lenni, nézz utána a honlapjukon.
Én műanyag tálcán is sokszor úgy eszem a szalonnát, kolbászt, hogy a kenyérre rakom és úgy vágom. Nem szeretem az összeszabdalt tálcából sikálni például a pirospaprikát.
Köszi az infót neked is és antalijozsef-nek is. Tehát akkor a porcelán nem csak a svájci ellensége... mondjuk nem lepett meg.
Viszont inkább a tányérok milyenségén változtatok, inkább rászokok a fa vágódeszka, vagy műanyag tálca/tányér használatára, mint lemondjak a kés szenvedélyemről emiatt. Azért jobb ezeket időben tudni, mint élesben próbálkozni az m390 acél és porcelán összebarátkoztatásával próbálkozni :-) - és így inkább ezt kihagyja az ember :)
A porcelán tányér minden késnek kiveszi az élét, arra az éttermi kés való, annak nincs éle.
A családom jut eszembe erről, csiszatolja a kést a vas tepsiben vagy porcelán tányérban és közben mondja, kisfiam meg kellene már ezt a kést élezni! Minek?? Az él csak az első húzásig tart!
Ha ilyen körülmények között akarod használni akkor felesleges "drága" kést venni.
Üdv! Hétköznapi használatra keresek saját részre magyar késes által elkészített bicskát.
Nos ahogy beleolvastam a topikba, pár név felmerült, jobban utánakutatva az adott mestereknek és termékeknek többé-kevésbé eléggé kevés információt találtam.
Felmerült Polyák Imre, Tarjányi József, Kocsis Ferenc és Révész Késes Műhely termékei. Hallottam erről is, arról is hideget-meleget, most a felhasználók véleményére lennék kíváncsi. Számomra fontos a minőség (pontos illeszkedések, erős, mindennapi használatra (hideg étkezés) alkalmas penge és bár sokadlagos de nem elhanyagolható az esztétika sem. Főleg a Maskara típusok között keresem a fenti kritériumoknak megfelelőt. Az alábbi linken ( http://www.bicska.hu/kepek/bicskak/maskara/ ) igen csodás munkákat láttam, valami hasonló webes vásárlási és megtekintési lehetőség a többi mestertől? A Révész Késes Műhely termékeiről írnátok pár hozzáértő szót? Bár eléggé ritka téma, ezért elnézéseteket kérem ha belevágtam más futó témába, de itt láttam egyedül működő magyar fórumot.
Nekem is Mini Griptilianom van, de nekem nem a holkeres. A kedvenc legál méretű bicsakom, az egyetlen bajom vele, hogy túl vastag az él mögött, nincs kellőképpen elvékonyítva. Értem én, hogy elsősorban amerikai a célközönség, butabiztosra kell csinálni, de könyörgöm, egy ekkora kést VÁGÁSRA használok és nem feszegetésre, miegymásra... (Arra még fixet is csak ésszel.) A gyári élszög is picit nagyobb, mint teszem azt Spydercoék esetében. Viszont az axis lock nagyszerű móka. :)
A porcelán tányérról meg azt kell tudni, hogy vagy 6szor keményebb bármilyen késed acéljánál. Kb olyan, mintha egy fenőkövet nyisatolnál. És ha hiszed, ha nem, a svájcid ezt jobban fogja bírni, mert az először csak kihajlik (már ha nem nyomod, mint süket a csengőt). Az M390 viszont legjobb!! esetben fog kihajlani. Sokkal valószínűbb, hogy kisebb-nagyobb darabok kitörnek az éléből. És akkor jön a szentségelés, élezés, élezés, szentségelés, élezés, haj- és szakállfonás, élezés... Mert a kitöredezést még az alacsony karbidtartalmú acélok esetében is némi türelmet igénylő feladat eltüntetni.
Igen, továbbra is emiatt tartom elhamarkodottnak a választásomat. Kinézetre tetszik, de acéljától is vannak jobbak és ha már BM, akkor legyen rajta axis zár. Az élezés viszont továbbra sem az erősségem, a BM pedig csak keményebb acélokat használ.
Mondjuk azt már tudom hogy a svájcimat 3-4 porcelán tányéros kajálás után élezni kell, nem is okoz gondod. De egy keményebb acél (pl M390) mennyivel nehezebb megélezni, illetve a porcelán tányér mennyire venné ki az élét.
Szia!Mini Grip-em volt, a Pardue lyukas verziója.Mivel sokat hámozok, nekem nem jött be, mert mindig elvágtam a hüvelykújjamat , az éles sarkával, mert egy v alakit képez.Amúgy nem rosszak a BM-ek.Ha mindennapi hordásra szánod, a pengehossza nem túl előnyös az általad linkelt modellnek.154cm- nél is el kell gondolkodni (ez csak az én véleményem, mert szerintem vannak ilyen árban jópofább acélok is) :)
Na amennyibe ezek kerülnek, azt már én is sokallom, nálam már az is szélsőséges gondolat, hogy 50 felett költsek ilyenre. Viszont amit én kinéztem, az is 50 felett van. Nálam sokat nyom a latba a kinézet, ennek pedig egyszerű, elegáns külseje van - bár jobban vonzódom az egyszerű elegáns formákhoz. Kár hogy nem axis zárja van, ez okoz legnagyobb fejtörést...
Az utolsó mondat nyilván igaz. De amúgy a BM legsikeresebb, tényleg príma fogású modellje a Mini Griptilian, ami náluk a skála alján van, magam is kíváncsi lennék, hogy az igazán drágák (Osborne, Nakamura) megérik-e a durva árkülönbséget.
Mostanában újra elkapott a késmánia, meg időközben sikerült annyi pénzt megtakarítanom, hogy valami igazán felesleges, de számomra kielégítő dologra elköltsem. :-)
Igazából nem vagyok az a nagy költekezős fajta, ezt még a tavalyi Vic. vásárlásánál is láthattátok, pedig azok tényleg nem tartoznak a „nagyon drága” kategóriába.
Most egy benchamde beszerzésén gondolkodom, elég sokat visszaolvastam az itteni hozzászólásokból kulcsszó alapján, negatív visszajelzéseket nem igazán olvasni róla, mégis aktualitás végett érdekelne, hogy kinek mi a véleménye, tapasztalata, mivel szeretnék beruházni egybe. Előtte pedig érdekelne a ti véleményetek is, megéri-e az árát vagy egy olcsóbb gyártótól is kapni ilyen minőséget.