Sajnos nem, az énekes latinul cantor, nőnemben lehet esetleg cantrix (valószínűleg az angol/német sing(en) tőből származó szavakra gondoltál).
Nem valószínű, hogy a sing. a "singularis" (egyes, egyedülálló, páratlan) rövidítése lenne, ugyanis ezt nem használták a latinban családi állapot megjelölésre (habár ma használjuk a "szingli" kifejezést, de ez már az angolon keresztül érkezett hozzánk).
Azt hiszem, csak helyben. Az Ancestry.com-on vannak erdélyi anyakönyvek, de a leírás szerint csak a főként szász városokból: Brassó, Déva, Nagyszeben, és Marosvásárhely. Nem vagyok előfizető, és a keresőjükkel sem vagyok elég járatos, tehát nem sikerült ellenőriznem, hogy vannak-e királydaróci anyakönyveik.
Kattints oda a capthá-ra, kapsz majd valamilyen kérdést v. képrejtvényt (már nem emlékszem), amire válaszolnod kell, igazolván hogy nem egy kóbor, neten garázdálkodó robot vagy.
Amikor végig csinálom a vácinál az adatbevitelt a regisztráláshoz akkor azt irja captha. A másik kérdésem Pécel is valószinüleg a váciban lesz?KKöszönöm!
Nem az e-mail fiókodhoz tartozó jelszót kell megadni, hanem egy általad erre a célra választott teszőleges valamit. A lényeg hogy minimum 8 karakterből álljon és legyen benne kis- és nagybetű valamint szám.
A váci levéltárba akartam regisztrálni magam, mert láttam hogy ott Nagyabony anyakönyvei megtalálhatók,/ igaz nem tudom a Szolnok megyei -e/, de mivel a email cimemhez név a jelszó nem tudtam regisztrálni magam. Igy elhatároztam ha minden igaz nyáron inkább megprobálom gyermekem révén egy kirándulással egybekötve az abonyi plébánián. Köszönöm a segitséget!
A katolikus és református keresztelések a FamilySearch-ön kereshetőek, de a képek/filmek (és házasságok, temetések) csak mormonéknál vagy levéltárban nézhetőek. Néhány katolikus egyházmegyének van fizetős oldala, ahol anyakönyveket lehet nézni, de nem tudom, Abony ilyenhez tartozik-e. (Én Győrről és Kalocsáról tudok.)
Köszönöm szépen a cimet Nagy Abonyról, de sajnos ez Szlovákia Nagy Abony, nekem pedig a Ceglédhez közeli Nagyabony halálozási, ill, születési anyakönyvek kellenének. Köszönettel.
Ismételten köszönöm a választ.:) A most leírtaknak és a korábbi hozzászólásoknak köszönhetően azt hiszem, nagyjából átlátnom a programot, és valóban a FS kiindulási alapnak jó, de annak tökéletesen megfelel.