Keresés

Részletes keresés

nagykunsági Creative Commons License 2017.01.24 0 0 89132

Az nem is fog látszani rajta. Elektrolit kondenzátor, idővel elveszti a kapacitását, látható nyom nélkül. 

Előzmény: ...hun114 (89131)
...hun114 Creative Commons License 2017.01.24 0 0 89131

Ha minden igaz 2 mikro Farad. Kivulrol semmi nyoma hibanak. Semmi puposodas semmi eges.

Előzmény: Kapocska (89116)
nagykunsági Creative Commons License 2017.01.24 0 0 89130

Itt szó nem volt a kátrányosodásról, csak a fa mennyiségről. 

És ez nem is matador kollégának szólt. 

De a többi igaz :))

Előzmény: Dolmar__fan (89128)
Törölt nick Creative Commons License 2017.01.24 0 0 89129

Egy rajz kellene a rendszerről.

Előzmény: sztipan (89111)
Dolmar__fan Creative Commons License 2017.01.24 0 0 89128

A kulcsszó a helyes tüzelésen van. Mint leírtam korábban ha nem is olvastad. Én is fűtöttem 1 éve száradt töly fával de ilyen soha nem volt a kazánom, mint  Matador kolegának

Előzmény: nagykunsági (89124)
csiba00 Creative Commons License 2017.01.24 0 0 89127

Most tudtam megnézni a képeidet meg a videót. Kíváncsi lennék, hogyan néz ki a vízszintes füstcsövednek a belseje. Azt le tudod fényképezni?

Előzmény: TheMatador (89107)
Dolmar__fan Creative Commons License 2017.01.24 0 0 89126

Valami pozitív hozzászólásod nincs?? Most visza kerestem néhány Hsz-re  tragi(ko)mikus

Előzmény: szocske_ (89123)
nagykunsági Creative Commons License 2017.01.24 0 0 89125

A te füstöd kínában kipufog. :))

Előzmény: szocske_ (89123)
nagykunsági Creative Commons License 2017.01.24 0 0 89124

Itt már többször le lett írva, fák közt a súly/energiatartalom közel ugyanannyi, tehát ha súlyra mérem, fenyőből sem kell több, mint tölgyfából. Helyes tüzelés esetén. 

Előzmény: Dolmar__fan (89119)
szocske_ Creative Commons License 2017.01.24 0 0 89123

nálam mondjuk nem füstöl, még a gázkazán is jóval kevesebbet, mint a legtöbb helyen :)

Előzmény: Dolmar__fan (89122)
Dolmar__fan Creative Commons License 2017.01.24 0 1 89122

Teregethetsz amit akarsz és oda ahova akarod attól még a kazán füstöl

Előzmény: szocske_ (89121)
szocske_ Creative Commons License 2017.01.24 0 0 89121

nekem is csak 5 cm szigetelés van, ami kevés.

Azonban ahhoz túl sok, hogy megérje tovább szigetelni.
Többmilliós beruházással tudnék évente pártízezret megtakarítani, ezért a homlokzati szigetelés a listám végére került.

Nézd meg inkább mi a helyzet a padláson, oda olcsón leteríthetsz 20-30 cm olcsó üveggyapotot, ennek ára 1-2 tél alatt visszajöhet + azonnal élvezheted a hatását: lassabban hűl ki a ház, ha elmentek otthonról.

napelemes-infrás fűtéstől én paráznék, ha egyszer nem lesz szaldó, nagyon kellemetlen lesz, hogy nyáron filléreket kapsz a túltermelésért, télen pedig fizethetsz egy vagyon villanyszámlát.

Zöldár Creative Commons License 2017.01.24 0 0 89120

Na ugye egy őszinte ember. Nem diadalmenet egy kazánt kiszolgálni.

Dolmar__fan Creative Commons License 2017.01.24 0 0 89119

A pontosság és a megfogalmazás kedvéért.Nem 3-4szer fűti fel a puffert csak egyszer. Amikor már nem tüzel tovább. Szerintem a 3-4 alatt a lakás felfűtését érti. szerintem ez normális ebben az időben. Gondolom (saccolom) ebben az időben ez a 3-4 óra kb 0.5-1 fok lakás hőmérséklet csökkenés. Normálisnak tartom.  Ezt a fát inkább  begyujtáskor vagy ha szükség van hirtelen hőmérséklet emelésre a kazánba, oda hsználnám. Lehet vele fúteni (Nagykun a megmondhatója ) de ez nem számottevő mennyiség.

Előzmény: Attesz88 (89117)
megane two Creative Commons License 2017.01.24 0 0 89118

Sziasztok!

Szeretném megkérdezni, hogy aki Rex-et használ, hogy oldotta meg az érzékelő pufferhoz való rögzítését, hogy 

minél pontosabb legyen a mérés.

Köszi.

Attesz88 Creative Commons License 2017.01.24 0 0 89117

Pénteken vettünk az említett fenyő deszkákból és a hétvégén fel is dolgoztuk. 2 kalodával vettünk, mert annyit bírt el egyszerre a kocsink.

Saccra olyan 1,3 tonna volt a két kaloda. 1,5-et bír a kocsink és akkor már erősen érződik benne a súly. Ennél már éreztem, hogy van benne cucc, de nem volt annyira érezhető, mint 1,5-nél. Szereztem egy nedvességmérőt és széthasítva a közepén 30-35%-os átlagot méregettem, úgyhogy elpakoltuk és majd jövőre megy a tűzre.

Egész jó kis deszkák voltak benne az átlag olyan 3-4cm vastag a közepénél.

Apukám kérdezte, lehetne e ezzel folyamatosan fűteni, mert tényleg nagyon jó áron volt.

Ezzel kapcsolatba tudnátok tanácsot adni, hogy fenyő deszkákkal miként lehet jól fűteni egy lemezkazánban?

1000 literes puffer van a rendszerükhöz. Azt mondta, hogy ilyen időben napi 3-4 alkalommal kell felfűtenie a puffert és így tud egyenletes hőfokot tartani a házban. Most napi szintem 50-60kg 1 éves tölggyel tudja ezt produkálni.

Illetve, ha van tipp, hogy ebből a tűzifából így mennyire lehet szükségük, azt is szívesen fogadom.

Előzmény: tgwh8 (88864)
Kapocska Creative Commons License 2017.01.24 0 0 89116

Nézd meg milyen kondenzátor van (2.5mF ?) a motor kapocslécénél

és cseréld ki (lehet,hogy gyengélkedik és azért nem indul kisebb fokozaton).

Előzmény: ...hun114 (89113)
Kapocska Creative Commons License 2017.01.24 0 0 89115

Elvileg mióta katasztrófásak a kéményseprők a sormunkáért

nem kell fizetni.

Az látszik,hogy szinte semmi huzat nincs.

A vízszintes szakasz és a külső kémény nagyon sokat hűt a füstgázon

és a korom kátrány kirakódik ami amellett,hogy szűkít rontja az áramlási

viszonyokat.

Ki kellene égetni a kéményt de olyan módszerrel ami nem rombolja le.

Az pedig az,hogy felülről dugsz be(pl 3-4 méterre,majd lejjebb ,ha már itt kiégett)

gázolajos égő rongyot és a kazán ajtóval szabályozható az égés.

Mindenképpen szigetelni kellene a benti csövet és a külső kéményt.

Előzmény: TheMatador (89100)
Dolmar__fan Creative Commons License 2017.01.24 0 0 89114

Ezt nem mertem javasolni de sokszor csak ez a megoldás. Ugyanezt a kéménybe is, az alsó tisztító ajtónál

Előzmény: kacsaXD (89102)
...hun114 Creative Commons License 2017.01.24 0 0 89113

Igen, mar probaltam volna ezt a megoldast. De a legtelenito csavart levéve latom, hogy csak a legnagyobb okozatban indul el a szivattyu. I és II fokozatban nem inul el. Tavasszal csere lesz. De lehet, hogy hamarabb. 

Előzmény: halmoore (89112)
halmoore Creative Commons License 2017.01.24 0 0 89112

Ha a megkerülő ágon és a megkerülten is nyitva vannak a csapok a szivattyú csak ott azon a kis részen fogja forgatni a vizet mert előre tol hátulról szív így nem nagyon van értelme. Azért jó, hogy benne van mert alacsonyabb előremenő is elég és a a radiátorok is egyenletesen melegednek  alul-felül .Állítsd a szivattyút I-re és zárd el a karos golyóscsapot, igaz ilyenkor áramszünet esetén nem lesz mi keringtesse a vizedet!!  Nézd meg így, majd próbáld ki II-es fokozatban is, hasonlítsd össze a kettőt!

Előzmény: ...hun114 (89098)
sztipan Creative Commons License 2017.01.24 0 0 89111

Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni kazán vezérlés ügyben.

Volna nekem egy vegyes tüzelésű Celsius 25-29kw-os lemezkazánom, hozzá egy 1000L puffertartály illetve egy 200L-es bojler/indirekt tároló (nyáron villany, télen a kazán fűtené), radiátorok.

Ez a rendszer össze van rakva, csak a vezérlés hiányzik, de az nagyon.

Sajnos én ehhez abszolút sült hal vagyok, és szakembert sem ismerek aki direkt ilyennel foglalkozik itt felénk… Aki meg kijött villanyszerelő az inkább elmenekült, mondván ezt ő nem vállalja.

Esetleg tudna valaki tippet adni, hogy egy ilyen rendszerhez milyen vezérlés az ajánlott?

Tényleg ennyire nehéz bekötni egy ilyen vezérlést?

halmoore Creative Commons License 2017.01.24 0 0 89110

Áramlási probléma ami graviba mutatkozik azért olyan meleg az előremenő és a visszatérő közötti hőkülönbség! A szivattyú megoldja ezt. Így nem lesz olyan meleg az előremenő de a visszatérőd sem 35 fok lesz majd!

Előzmény: ...hun114 (89098)
sankó36 Creative Commons License 2017.01.24 0 0 89109

Az az 5 centi szigetelés nem is olyan  kevés mint hiszed. Minél vékonyabb a szigetelés,FAJLAGOSAN

annál többet tud.Ha  duplája lenne, nem nőne a duplájára a szigetelő képesség.

2 db.  45 fokos könyökkel ki tudnád egyenesíteni azt a hosszú kémény csövet.

selgir Creative Commons License 2017.01.24 0 0 89108

a helyedben ott hagynám azt az 5 centiset, inkább első körben puffer legyen. meg száraz fa:)

TheMatador Creative Commons License 2017.01.24 0 0 89107

most már én is egyre inkább erre az kémény elzáródásra gondolok... nemsokára kiderül...

A tüzelést tanulnom kell, mert biztos,hogy nem jól csinálom... Emelni fogom az előremenőt...

Így vettük házat. Van rajta szigetelés, de csak 5cm... szóval nemsokat ér... Természetesen az átalakítás során újra lenne szigetelve és legalább 10cm-es kerülne fel... Újra kell az egész házat kábelzenem is.. és mivel a gáz a telken sincs rajta... ezért igyekszem én is jól dönteni,hogy infrapaneles vagy gázos fűtés legyen... vagy mennyire lenne drága a napelem kiegészítés... vagy egyéb megoldás...

Sok tényezős a megoldás igen: jó lenne elmozdulni egy kicsit ebből,mert a jelenleg 1 órával előbb kelek,hogy begyújtsak a családnak.. ha elmegyünk otthonról elaludhat a tűz.. stb... Igyekszem kikupálni magam a fűtési lehetőségekről addigra..

Előzmény: csiba00 (89106)
csiba00 Creative Commons License 2017.01.24 0 0 89106

Szia!

Próbáltam visszaolvasni, amiket írtál, nekem ezek után egy kérdés jutott az eszembe: nem kerülhetett valami a kéményedbe? Mert ha korábban jó, jobb volt és egy tisztítás után rosszabb lett, akkor elképzelhetőnek tartom, hogy pl. egy leváló korom darab részben elzárta a kémény belső keresztmetszetét.

Amúgy a kátrányosodás megelőzésében tényleg csak a megfelelő tüzelés segít (és itt most nem a különféle adalékszerek - konix, tisztító hasáb...... használatára gondolok). Ha valaki nem megfelelően használja a kazánját, akkor adhat hozzá bármit, kb. semmi haszna nem lesz. Jó lenne ha az előremenődet fel tudnád emelni 80 °C körülire, mert az magával hozza a magasabb visszatérő vízhőfokot is.

A teljes ház átalakításnál szigetelést is tervezel? Most van? Jó pár éve szerettem volna fűtést korszerűsíteni úgy, hogy szigeteletlen a házunk. Szerencsére erről le tudtak beszélni, mert előbb van a szigetelés.

Idén vagy talán jövőre nálam is meg fog történni a fűtési rendszer teljes átalakítása - de kizárólag a szigetelés után. Jelenleg egy 30 éves lemezkazánom van, vastag csöves, gravitációs rendszerben. Most 99%, hogy nem vegyes kazánnal fogok a jövőben fűteni, max egy légtérfűtéses kandallót fogok betenni a házba. Egyelőre még nem tudom mi lesz a befutó, de valószínű kondenzációs gázkazán. Infrapanelek beépítésén gondolkoztam még, de amennyire jók voltak a számok úgy kb. azt látom, hogy ugyan annak az energiának az előállítása gázzal kb. a fele, harmada a villanyhoz képest. Persze ha van pl. napelemed, akkor az megint más. Elektromos árammal való fűtés véleményem szerint kizárólag nagyon jól szigetelt házban éri meg. Sajnos én nem tudom olyan jól leszigetelni a házamat az adottságai miatt.

Kiépíteni az infapaneles rendszert a legolcsóbb és igazából annak nincs karbantartása. Az én esetemben szinte a nulláról kéne kiépíteni az új fűtési rendszert. Ahogy számolgattam most azt látom, hogy a vegyes (faelgázosító lenne) és gáz nagyjából ugyan annyiba kerülne. De lehet, hogy a vegyes nálam még drágább, mert a mostani kéményem kicsi egy faelgázosító kazánnak. 130-as béléscső megy bele maximum. Így kéne egy új szerelt kémény építenem a házon kívülre kb. 12 m magasat. Ráadásul elég drágán tudom fához jutni. Bp-en lakom, az erdészet a legolcsóbb és legmegbízhatóbb, de már ott is 26.000.- Ft egy erdei m3.

Szóval nagyon soktényezős a dolog és mindenkinél más és más.

Előzmény: TheMatador (89097)
...hun114 Creative Commons License 2017.01.24 0 0 89105

Igen egy része már megvan :)

A kép még az előtt készült. Már csak a front oldat és a teteje nincs burkolva. 

De felül a következő adag fa szárad:)

Előzmény: selgir (89101)
TheMatador Creative Commons License 2017.01.24 0 0 89104

Köszi, ezt nem merem kipróbálni!

Maradok inkább annál,hogy megpróbálom teljesen átnézni.

Előzmény: kacsaXD (89102)
ElGreen Creative Commons License 2017.01.24 0 0 89103

Ugyan ez a celzius kazánunk van. De ilyen brutál baj nem volt vele. ez szerintem -is- egyértelműen elmenő füst baj.

A huzatszabályzót is érdemes lenne kitekerni tisztítani ellenőrizni mert lehet hogy az sem százas.

A padlásteres kémény tisztító ablakot kinyitod zseblámpát belógatod és lentről egy tükörrel belenézel, ha van tégla befordulva vagy baj van akkor látod.

Persze ez nappal délben jóval egyszerűbb lámpa nélkül.

Az elmenő füstöd nem jó azt nézd végig. Ez este is csinálható zseblámpával, pikk pakk megvan.

Üdv

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!