Azert jobb felni,mint megijedni! A gazhoz valoban ne nyulj! Nincs is ra szukseg jelen esetben. Ha fogod ellenorizni, hogy mi van a tagulasiban, akkor azert védd le az elektromos alkatreszeket valami nedvszivo ronggyal, ne hogy kifreccseno viz keruljon rajuk, ha lyukas a tagulasi.
Az egyik padlókör kb. meg is van nyomva, mert annó rakattam fel egy külön szivattyút, hogy egyformán melegedjen a többivel. Így a kazánéval együtt 3 szivattyú forgatja a vizet. Ráadásul korábban egy grundfos szivattyú volt itt, amit nagyobbra cserélt, de wilo-ra. Én valahogy a grundfosban jobban megbíztam. Hála Istennek ezekkel nem volt gond.
Sziasztok, a nappaliban ebben a nagy hidegben kiderült, hogy alul lett méretezve a radiátor. Egy Silver beépített szelepes radiátorom van. Arra gondoltam, hogy nagyon eretnek gondolat mellé kötni egy 60-vagy 80 centis radiátort (nem beépített szelepest)az oldalsó egymás melletti szelepeknél?
Anyagilag jobban megérné, mint egy nagyobbat venni.
A műszaki rajz szerint jobb oldalt kellene lennie. Kinyithatom én azt a részt? Nem kell valami tömítő anyag a visszazárásához.
Sajnos nem tudom hány liter van a padlóban. Nagyon átvert annó aki csinálta. Nincs tartály lent, és nincs is szétválasztva. Csak egy hőkiegyenlítő vagy mi van a padlófűtésnél. Leeresztő csap is csak a padlókörök elosztójánál van. A hely, ami probléma mindenhol.
Egyelőre abban bíznék, hogy csak pumpálnom kell. Csak nem merem csak úgy lenyitni ezt a borítást.
Ha hocserelon keresztul vannak a padlokorok levalasztva, akkor termeszetesen ott is van egy, de abba a korbe ugye most nem kell cserelni.:) Eleg a kazankorit.
A gyarto szerint igen, csak a kerdes az ,hogy mennyi viz van a rendszerben. mert ha nincs megegy beepitve, akkor eleg egy 12litereset venni es kesz. Abban az arban gondolom a nagyobb is megkaphato, ha nincs mas.
Az szerintem nem gond, hogy nobol vagy.:) Ilyen az a valami, amit irtam: http://www.feg-junkers-alkatresz.com/FeG-C-40-23# Termoelem neven nezd meg. Mivel laikus vagyok, nem tudom, hogy a gyarto a Te esetedben mire es hogyan rogzitette ezt az alkatreszt.
Szinte hihetetlennek tartom, hogy ne legyen máshol tágulási. 4 radiátor + egy csomó padlócső. Bár utóbbiak, ha normális a rendszer akkor le vannak választva. Bár akkor meg arra is kell tágulási.
Az első képen ott a tartály alja, egy lapos "táska"szerű.
Az égéstér mögött van. Valahogy felülről hozzá kell tudni férni.
Ha van csappal nyitható menetes csatlakozási lehetőséged akkor nagyon ajánlott elmenni a bótba és venni egy tartályt. Teflonszalag idomok és egy flexibilis cső és tavaszig kihúzod szerelő/leengedés nélkül.
Az tisztara mind egy, csak ne olyan reszre, amelyik kizarhato a rendszerbol! A kazanba esetleg hibafeltaras vegett nezz bele, de en nem jatszadoznek vele feleslegesen. Ha csak most vettetek eszre, hogy elment radikalisan a nyomas, akkor nagy szazalek esely van a tagulasi kilyukadasara. Uzletben veszel egy tagulasit, mondjuk azert jo lenne tudni, hogy mennyi viz van a rendszerben, hogy a kazanban levon kivul nincs-e valahol meg egy. Mert nem mindegy, mekkora kell a rendszerbe. Osszessegeben kell egy T idom, ket kozcsavar, egy flexibilis osszekotocso, egy golyoscsap, nemi teflonzsinor, ja meg a tagulasi. Ennek osszeszerelese es uzembehelyezese kb 1 ora. Sajat tapasztalatbol irom.:) Mivel pirosat vettem szolarisat, annak eleve 1,5 bar az elofeszitese es nitrogennal toltve volt. Arban 15000HUF-nak megfelelo euroert vettem.
Van olyan hely a földszinten, ahová be lehetne tenni a tartályt, úgy, hogy ne kelljen leengedni a rendszert. Csak azt ugye én nem tudom megcsinálni. Most szedem szét a kazánt, aztán jelzek mire jutottam.
Egyébként melyik irányra érdemes szerelni, oda vagy vissza?
Esetleg valami feltoltocsap, vagy ilyesmi ha van, akkor ahhoz egy T idommal csatlakoztatni az ujat es a T idom masik oldalara meg egy csapot, igy nem kell leengedni a vizet a rendszerbol, csak megnyitni az eredeti csapot.:)