Azt még elfeledtem, hogy a gyári akksik valszeg valami csodák, gyakran előfordul, hogy 6 évig bizják, 1.9 dci-nél enyém is igy tett, de menetközben és kinyirta a generátor egy részét, ezt nem várom meg ismét.
Egy akkunak a mai technológiával azé' illene 4 évnél tovább bírnia,
Sajna pont a mai akkuk nem birják, már csak 1 év a gari is szinte mindenhol, de már láttam csak 6 hónapost is.Nyilván lesznek kivételek, ennek ellenére én 4 év után megméretem, ha csak határon van cserélem, mivel családi, illetve baráti szerelőim vannak, elfogadom amit mondanak, hiszen kedvezményes áron kapom az alkatrészeket.
Sima akksikereskedőnél ráméretsz és ha az indítóáramának kevesebb mint felét tudja normálisan feltötltött állapotban bármikor megadja magát.
Már nem emlékszem pontosan de a 420 körüli, csak valami 120-t tudott egyik napról másikra a 700 körüli 340 , de valahol már leírtam. ha gondolod kikeresem.
Ez utóbbi májusban este leállítva a garázsban másnap reggel katt és nem indul. Előbbi benzines februárban szintén ugyanez.
Thalics (1.5dci) 14 1/2 éves, 8 1/2 évesen halálozott el az inci akkü(végelgyengülésben: nem vette a töltést), most fiamm akku van benne immár 6 éve lassan lassan ez is gajra megy, főleg városi használatban.
Egy akkunak a mai technológiával azé' illene 4 évnél tovább bírnia, mondjuk az is igaz, hogy rendszeresen ellenőrzőm a töltést, és az akku vízszintjét is.
Üdv Nagya
Mindenkinek Boldog , Áldott, Békés karácsonyt kívánunk. (én és a Thalics, meg a Dacia is)
Akkumlatorokrol, altlanossagba 4. evben mar csereerttek, kulonosen varosi hasznalat mellett. Ezek tenyek, de a sajat tapasztalt i s ezt mutatja. Iden negy autobol itthon kettoben csereltuk a 4. eves bosch aksikat. Egy diesel, egy benzines.
En sajat alanti elmelet-dontes alapjan nem vettem.
A benzines akksi volt 17 e, tehat semmi a megtakaritas reszemrol 4 ev alatt, nyilvan 20 ev tavlatban valszeg olcsobb valamivel dlr, de akkorra mar mas lessz a tulaja :)
Az egyébként egy elég jó kombó, de nyilván nem egy Thalián éri meg. Mivel 95%-ban városban, rövid távokon használom az autót, nekem sokat számít, hogy mennyire terhelem az akkumulátort, mivel nem sokszor kap esélyt a generátor egy rendesebb töltésre. Így nekem valahogy jobban megéri a nappali menetfény, mint a 2-3 évenkénti akkumulátor csere.
Na, akkor ebben hasonlítunk, hogy pont leszarjuk a másik véleményét! nem tudom, mitől porcosodik neked a géptetőmre, de ám legyen, belemegyek, hagy legyen neked Karácsony (milyen stílszerű így december 23-án, nem?)! Mint pár hosszászólással korábban leírtam Papalac fórumtársnak, márciusban telibe fújják a géptetőt és polírozzák a lámpákat, sőt még azt is írtam, hogy új lökös is kell, mert azt meg egy kutya végezte ki, mondjuk nem mintha rád tartozna, de hogy a lelki békéd meglegyen így az ünnepre, gondoltam újra leírom. Remélem így már nyugodtabban alszol, na nem mintha különösebben érdekelne! De ne szívd mellre!
Én végigondoltam, mert a 70 e Ft körüli ködlámpa menetfény kombót LEDriving FOG 101 szerettem volna - ennél lényegesen olcsóbban kapom, illetve semmit nem kell átszerelni, csak lökös le lámpa ki , lámpa be lökös fel -,de.
kb 3 évente ég ki a tompított izzóm Philips a gyári, vagy Tungsgram kerül bele a kocsijainkba itthon, ezek kb 6-800 Ft/db. Akksit 4 évente cserélni kell, különösen dieseleinkben, tehát csak felesleges pénzkidobás lenne, én ezért nem vettem meg, automata lámpakapcsolás van 2 kocsiban, ha beállítom soha nem felejtem el, tehát anyagi és praktikum oldalról én még a csik dlr-t sem tenném be, pedig az tényleg igen olcsó.
Ami még ezek ellen szólt számomra, ha kiég vehet az ember egy uj szettet.
Pontosan a jó mühelyek rendesen szerelik, nem is ezzel van a baj, hanem az otthoni tákolással, bár otthon is van aki szabályosan és korrekten odafigyelve felszereli, nem ördöngösség.
a tompítottat 2x55 wattal, ha terhelhetem az akksit helyette 2x2 wattal?
Amikor megvettem az autót bekapcsoltam, amikor eladtam kikapcsoltam a tompítottat. Az első akku 7 év után adta meg magát, a másodikkal elvitték. Mi a pék faszáról beszélsz? Mit spórolsz?
majd ha adok rá, akkir jelzem. Addig várj szépen türelemmel! (Hosszú lesz!)
Ismernek erre páran, tudják, hogy pont leszarom, hogy adsz-e a véleményemre. Leírtam, hogy azzal a két fényszóróval kezdeni kellene valamit a többi közlekedő miatt, ne legyél példa a menetfényed mellett kókadozó két gyári megoldással. Ennyi az egész, ne szívd mellre.
De látod, menetfény helyett én a motorháztetőmmel törődnék és legalább egy fényszóró polírozással ünnepeltem volna a műszakit. De látod mások vagyunk, neked ez a fontos...
Pontosan! És meg fogsz lepődni, úgyhogy kapaszkodj meg, a gyári menetfények foncsora ugyan így van kialakítva, sőt még beszerelve is olyan szögállásban vannak. Hihetetlen, mi? Látogass el kérlek egy műhelybe, akik hivalatos beépítők, és nézd meg kérlek, hogyan kerül felszerelésre egy hivatalosan és szabályosan utólag felszerelt menetfény. Lehet meg fog lepni, amit látsz, hiszen vízszintezik, szögmérőzik, tehát beállítva szerelik! KÖHÉM rendelet szabályozza a felszerelés mikéntjét. Ha annak megfelel, nincs miről tovább beszélni szerintem.
Magyarázd már meg nekem, hogy ugyan mi a pékf....ért használnám a tompítottat 2x55 wattal, ha terhelhetem az akksit helyette 2x2 wattal? Az autó idén vizsgázott, mindenféle kenőpénz és ismeretség nélkül. Köszönöm, hogy kifejtetted véleményed, majd ha adok rá, akkir jelzem. Addig várj szépen türelemmel! (Hosszú lesz!)
A tompított fényszórót pont erre találták ki. Ha esetleg az a szart amit te annak hordasz rendbeszedettnéd nem lenne miről vitázni, mert azt használnád.
Egyébként azzal a két fényszóróval nem mennél át műszakin, azon a helyen amit én ismerek.
Csak hogy milyen emberek szaladgálnak az utakon...
Itt most nem a nirmális használatról volt szó. Ha már itt tartunk, hiába van nappal, világos, ha esik az eső kapcsolom a tompítottat. Ha köd van, kapcsolom a tompítottat. Itt most arról van szó, hogy okoska szerint vakít a menetfényem, mert azt mertem írni, hogy brutális fényereje van. Igaz még egyszer sem jött velem szemben, de ez már akkor is szar és vakít és különben is. Persze ő is szeretne, csak na... Na nem rántom fel az agyam, mert még olyat írnék, amit nem illik!
Biztos van még sok ami kimaradt, utánfutó eszembe sem jutott, de siralmas ami megy a közutakon. Ép tegnap 90 körüli sebességel haladtam igy fordult ki elém egy jól látható kereszteződésből egy autós, majd lassított a kereszteződésben, közel 40 éve vezetek már unom.