Csak akkor tudod összehasonlítani, ha ugyanúgy használod, mint más... Sok minden számít: hol használod, Pest, vagy más nagyváros, dombos település, sok lámpa, fűtött garázs, mennyit melegíted a motort reggel, mekkora távolságok, milyen trutyival (extra dízel, vagy sima) és lehet, még valami kimaradt. Szóval ezekről kellene írnod pár sort és akkor majd valaki tud küldeni összehasonlító adatot. Szerintem lehet akár 2 literrel több a téli fogyasztás, főleg, ha repkednek a mínuszok. Az áthűlt motor még hidegebb, mint a kinti "ájer".
2 hónapja elfelejtette a kulcsot az autó....az 5. szerelő jött rá ....most lemerült benne az elem.....és megint elfelejtette...qrvára nincs kedvem visszavinni a szerelőhöz,várni,blabla
Neten sokat hallok a kulcstanításról DE pont erről nem!
Csináltátok már?
(az elemet persze kicseréltem de nem enged indítani csak a pótkulcssal)
Egy 2005-ös 307 sw 2.0 hdi 136le van nálam az érdekelne hogy mennyi a reális fogyasztás ezeknél mert nekem 7-8 de inkább 8 litert produkál ! Ismerősöm volvo v70-e ezzel a motorral 5-6l
Erősebbre cserélni sosem jó megoldás-ez pontosan olyan, mint amikor a sorozatosan megszakadó 10 A-es biztosító helyére 15 A-eset rak az ember..a bajt nem oldja meg, de hoz újabbakat. Ha a tekercselés menetzárlatos, vagy a forgórész szorul, az rövid időn belül ismét tönkretesz valamit, és esetleg sokkal nagyobb bajt is csinál. A gyárilag ott lévő típus eleve bődületesen túlméretezett, normális esetben egészen vad dolgokat elvisel, mielőtt tönkremegy.
Sajnos még mindig tanácstalan vagyok,hogy merre is kellene indulnom ez ügyben és sajnos nem is nagyon értek ezekhez a dolgokhoz. Egyre inkább úgy látom ebből szerviz lesz, mivel semmi ismeretségem nincs autóvillamosságis körben.
Sziasztok! Lassan egy hete vettem egy 2006-os 5 ajtós 307-est. Rendelnék bele néhány kenőanyagot. Motorolajat milyet javasoltok az 1,6-os 80KW-os benzinesbe (TU5JP4) 5W30 vagy 5W40? 11000km van benne. Jól olvastam, hogy 3,25 L megy bele? Váltóolajat is cserélnék. 2L 75w80-as elég bele? Dot4-es fékolajból mennyit vegyek bele? Szervóolajból milyen típust, s mennyit javallotok bele?
az előtét ellenállás a konyha-neve az alkatrésznek.
de a te autódon 99,99%, hogy nem klasszikus ellenállások vannak, hanem elektronikusan történik a fordulatszám szabályozása.
(tehát nincs "vagy", hanem ugyanarról van szó)
Attól, hogy 2 éve cserélted, még bármi lehet...
másik fórumban pont pár napja tárgyaltuk, hogy gyakori jelenség, hogy a venti forgórészével "történik valami", pl. csapágyas lesz, és nehezebben indul el bekapcsoláskor.
Ilyenkor több áramot vesz fel, mint amire eredetileg tervezték.
A több áram pedig simán átégetheti a szabályozó FETet.
Szóval ha esetleg bebizonyosodik, hogy a vezérlő elektronika köszönt el, akkor esetleg próbáld erősebb FETre cseréltetni a döglöttet. Már ha szerelhető a kivitele (nem tudom milyen, van aminél megoldható)
Ha ez nem megy, akkor új/bontott vezérlő kell, de meg van az esélye, hogy 1 nap vagy 1 hét, vagy 1 hónap után megint meghaljon, ha a ventidnek szorulásos tünetei vannak, csak nem tudsz róla.
2008-as 307SW-m van 1.6 Benzines, Dupla digitklímás.
Az a gondom, hogy a beltéri fűtési ventilátor maximum fordulaton megy, akár automata, akár kézi üzemmód van kiválasztva. Minden más funkció tökéletesen működik, a hőfok állítás vagy a terelő csappantyú állása minden jó csak a ventilátor megy maximum fordulaton mindig és hiába veszem le teljesen a fordulatát a kezelő gombokkal akkor is maxon forog és automata üzemben sem szabályozza a fordulatát. Próbáltam többszöri autó elindítás sem változtat. Beindulást követően rögtön maxon nyomja a levegőt.
Mi lehet a hiba? Vagy mivel tudnám kideríteni? Gondoltam a diagra, azzal meg lehetne állapítani?