De ha nem volt akkora tűzerejük (nem tudom, ez miből derült ki), akkor miért azokkal támadtak??? Olyan nincs, hogy kíméljük az x szárnyúakat... Erre az egyetlen logikus magyarázat az, hogy a lépegetők nem ugyanazok. Amúgy látványra sem... A birodalom tanult ebből a hibából, ez így a teljesen OK
Első körben mégsem kábellel lövik őket, mutatva a nézőknek, hogy pajzsuk van. Meg a birodalmak is hülyék lettek volna lépegetővel támadni, amikor tudták, hogy x winggel le lehet szedni őket. Vagy ők is arra számítottak, hogy "kímélik" (lol) őket a lázadók? Ugyan...
az EP 4-ben Vader önjáró volt, de Tarkin simán úgy vitázott vele hogy ő nem szólt vissza
Vader nem volt betagozódva a parancsnoki láncba ez tény, ő a Császárnak jelentett, de akkor is Tarkin dirigált nekem ez egyértelmű volt
mondjuk ebben is van utánérzés az EP7-ben
TIE-k: ezt elfogadtam nagyon hezen az Ep7-ben, de itt nem (és kimaradt a TIE vs főhősnő gyalog jelenet)
a lépegetők viszont nekem OK, a Hoth-on nem használtak X-eket a lázadók, mondjuk azt hogy azért mert direkt óvták őket, azok a kábelesek azok felszíni repülők voltak amikkel a lépegetőkre mentek
viszont a rohamosztagosok szerencsétlenkedéséhez hűek voltak :)
sőt, már megint... oké űrcsata. ott van 3-4 csillagromboló, beugrik egy nagyobb felkelő hajó, meg pár fregatt és csak ott állnak? (mire várnak azok a csillagrombolók, csak most nem is tudjuk meg...)
1. a PT-ben egyértelműen Tarkin volt a főnök, ő "tartotta pórázon Vadert" (by Leia), itt viszont ő jelentett Vadernek, úgy tűnt mint a felettesének
2. ezek a rohadt TIE-k megint bírtak a gravitációval, pedig ezek nagy tűzerejű hipergyors és kiválóan manőverező rövidhatótávolságú kísérő vadászok, se pajzs, se hiperhajtómű se antigravitációs meghajtó
Ami poén: mikor sorban álltunk a popcornért négyfajta SW vödörből lehetett választani, mindenkinek, a tiniknek is a birodalmi kellett :DDDDDD (nekünk is, nyilvánló)
Viszont kicsit át kellett szerveznem, mert eredetileg a lányokat vittem volna, de ez tényleg háborús dráma lett, úgyhogy öcsém fiait viszem inkább.
Azt hiszem, hogy az Ébredő erő pontszámát le kell szállítanom kb. kettővel...
Én mondjuk a CGI Leia helyett inkább Ian McDiarmidet tettem volna be, bár gondolom a rendező próbált hű lenni a klasszikushoz, hogy őt nem mutatták a New Hope-ban.
Ahogy kijottem, mar fordultam volna vissza. A szonkron nagyon sokat elvesz, ugyhogy alig varom az eredeti hanggal. A 3d viszont fantasztikusan jo es visszafogott volt. Ajanlom azzal is megtekinteni, de nekem a 2D-s mehtekintes lesz az igazi:)
Rogue 1 - uristen! uristen! uristen!:). Ez is 100szor ujranezos lesz, mint a regi trilogia. 1-2 helyen tultoltak a dramat, meg egy csipetnyivel jobban belassul, mint kellene, de siman elnezheto. A TFA a kozelebe sem pislog ennek a filmnek. Igy kell ezt!
Én is úgy voltam vele, amikor megtudtam ezerkilencszázvalahányban, hogy Lucas előzménytrilógiába vágja a fejszéjét, hogy a majdani harmadik rész tényleges előzménye lesz a negyediknek, de jó.
A trailerek jeleneteiből, ahogy írták, legalább a fele nincs a filmben, és mégis a film is király lett, de a kimaradt trailerjelenetek is át tudták adni a hangulatot, illeszkedtek volna a filmbe, és mégse hiányoztak.
Nem annyira hatalmas Star Wars fanként, de ismerve azért filmeket, egy-két egyéb kánon dolgot, ma látva a Rogue One-t (nem tudom milyen a szinkron, feliratost néztem, ajánlom).
9,5/10.
Szerintem nagyon jól sikerült, bevállaltak dolgokat, a végére csúcsosodik ki, szinte tökéletes. Szerintem.