Keresés

Részletes keresés

Zeki_ Creative Commons License 2016.12.27 0 0 15725

Minek lenne? Ha lenne, kb egyszerre romlana el mind pár év után. Gari időben meg semmi.

Előzmény: Törölt nick (15724)
Törölt nick Creative Commons License 2016.12.27 0 0 15724

De egy porszívóban mikrochipes cserebere-rész???? Ha a motorvezérlő lenne, belefér, de et porzsák, vagy hepa, vagy mi a fene. Az ilyentől menekülni kell, mint a belső-szűrődobos vackoktól.

Előzmény: Zeki_ (15723)
Zeki_ Creative Commons License 2016.12.27 0 0 15723

Szerintem ez nem kell, elég csak addig olcsósítani az alkatrészeket, hogy még a garancia időn belül lehetőleg kis számban ( százalék passz) romoljon el.

Volt a cégnél egy közel félmillás nagy Panasonic tv, pár nap és naponta 12 óra bekapcsolva töltött idő után a kijelző egyik fele besötétült.

Szerintem aligha van ma olyan a fogyasztói társadalomnak készült készülék, amiből ne jelenne meg pár a szervizben javításra, gari időn belül.

És az egyszeri embernek aligha van rálátása, hogy x eladott darabból mennyi és mennyi idő alatt jelenik meg a garis szervizben, mindez adott márka típusaira (azon belül szériákra) lebontva.

Ha kifogod örülsz és másnak is ajánlod, ha nem fogod ki, akkor mérges vagy, és másnak sem ajánlod.

Nekünk a tesco-s mikrónk a szomszéd tanácsára lett megvéve, hogy olcsó meg jó, közben a neten meg szidják az angolok.  De már legalább az 5. évét tapossa egy 5 fős családban. Szóval strapálva van rendesen. Kifogtuk a jót.

Előzmény: Törölt nick (15719)
Paragon1985 Creative Commons License 2016.12.27 0 0 15722

Képet esetleg tudsz beszúrni?

Előzmény: FAQtyA (15720)
Teaway Creative Commons License 2016.12.27 0 0 15721

Szőnyegen is kitolt kefével közlekedem.

Előzmény: FAQtyA (15720)
FAQtyA Creative Commons License 2016.12.27 0 0 15720

Sziasztok!

Porszívófej elmélkedéssel zaklatnám a nagyérdeműt...

Van egy 20 éves még "Electrolux mentes" eredeti AEG porszívóm. A feje 2 darab "puha" műanyag keréken és 4 darab gumírozott görgőn halad. Szerintem zseniális ötlet volt, mert keménypadlón könnyedén, szinte hangtalanul lehet tolni. A padlótól fix távolságra, meghatározott "résen" szívja a szívandókat. Nálunk 95% keménypadló. Sajnos a műtéti beavatkozásaim ellenére lassan az örök létre szenderül, bár még próbálom benne tartani a lelket.

Hónapok óta tapicskolom az áruházakban és a neten elérhető mai "modern" készülékeket, de engem felháborít, hogy nem létezik már ilyen porszívó fej. Az összes keménypadlós csuda keféken csúszkál. Köztudott, hogy ezek terv szerint tán 5-8 évet elműködgetnek. Közben meg olyan lesz a fejen a kefe, mint egy fél éves szétnyílt sörtéjű agyonhasznált fogkefe :) Persze a legtöbbjük műanyag alkatrésze is nyeklik-nyaklik mint egy tejfölös doboz. Padlólapon ezek a drága kefék még a fúgákkal sincsenek barátságban, bele-bele "akadnak". A kerekek könnyedén siklottak át rajtuk. Szőnyegre érve simán lehet tovább haladni a kerekessel, míg a keféket be kell húzni a kapcsolóval, majd ismét kitolni, ha leérünk a szőnyegről. Biztos nagyon kényelmes és praktikus...

Nektek mi a véleményetek a kérdésről? csak engem zavar ez? Esetleg tud valaki olyan porszívóról, avagy fejről, ami tejesen görgős-kerekes?

Köszi! Bocs a litániáért...

Törölt nick Creative Commons License 2016.12.25 0 0 15719

Nehogymá, egy vacak porszívóban mikrochipes hülyeség, mint a tintasugaras nyomtatóknál???? Már ezt is nézni kell, nehogy legyen benne ilyen???

Előzmény: drvdrv (15714)
Zeki_ Creative Commons License 2016.12.23 0 0 15718

Kellemes Karácsonyt!

drvdrv Creative Commons License 2016.12.21 0 0 15717

Igen 1x probaltam:-). Leszedni nehez volt visszatenni megnehezebb. Nem csodalom, hogy neked elrepedt. Tobbszor nem probaltam

Előzmény: merQree (15715)
nagya2 Creative Commons License 2016.12.20 0 0 15716

HAli!!

Sztem a kutyra nálad egy tartályos porszívó kéne, amit a Lidl szokott árulni, a lakásra meg egy másikat.

Régen volt egy Elux takarítógépem, a tetején u alaku viztartállyal, (mikrobinak hívtam) de nem ez a lényeg, hanem abba belefért a karcher ipari porzsákja, ami cca 12-15l-es, na az lenne jó a kutyra.

elux

Üdv Nagya

Előzmény: Törölt nick (15697)
merQree Creative Commons License 2016.12.20 0 0 15715

"A kis muanyag kosarra ami portartalyban van gyakran tekeredett haj vagy egyeb dolog, viszont a kezem egyszeruen nem fer be oda (mindig segitseget kellett kernem)."

Le lehet azt az oldalt is pattintani, 3 db műanyag fül tartja, nézd meg jobban, első alkalommal én is forgattam, mint a Rubik kockát.

Igaz, hogy a sok szétszedésnek hála, az egyik műanyag elrepedt.

Szóval az a kis fehér kosár könnyedén tisztítható, sasold csak meg ;-)

Előzmény: drvdrv (15714)
drvdrv Creative Commons License 2016.12.20 0 0 15714

sziasztok,
nekem is egy electrolux zcx 6440 van, kb 7 eve.
Alapjaban veve elegedett vagyok vele, massziv darab.

Viszont mivel porzsak nelkuli, tobb torodest igenyel mint mondjuk egy mai TV (amit hazavisz az ember es addig hasznalja amig mukodik).

Nehany dolog ami nekem bevalt:
1. renszeresen cserelgettem a moshato fekete szivacsot (ugyis 2 van)
2. a moshato szivacs es a motor elott levo szuro koze meg tettem egy szures. A Babylove torlokendo egyik merete pont egyezik csak 2db-ot ossze kell vagni. Ezt kidobtam ha mar szurke volt (kb 1 honap). Eleg jol szurt mert alatta a motor elotti szuro feher maradt eleg sokaig.

3. a motor kifujattam sajat magaval (2-3 havonta): szabadteren (pl erkely) tartaly es hepaszuro nelkul, befogtam a beszivo nyilast, feltekertem max-ra es hirtelen raengedtem a levegot 3x-4x. Ilyenkor eleg felelmetes a hangja:-).
4. a hepa filtert eleinte vizzel mostam de rajottem, hogy van hatekonyabb. Nehanyszor oda kell csapni a foldhoz, majd a 3. pontban leirt tisztitas vegen (ha mar a motorbol nem jon tobb por), szinten teljes fordulaton, forditva hirtelen raszoritani. Igy kifujja sajat magat :-).

De vannak gyenge pontok.
A kis muanyag kosarra ami portartalyban van gyakran tekeredett haj vagy egyeb dolog, viszont a kezem egyszeruen nem fer be oda (mindig segitseget kellett kernem).
Valamint egyszeruen nem ertem, hogy egy tartos hasznalatra szant mozgo alkatreszen miert sporolnak 1Ft-ot, amivel epp annyival tobb anyagot lehetne oda froccsonteni hogy soha de soha ne torjon el?!
3-bol 2 hiba ilyen volt.
Mivel en meg abban a korban nottem fel, mikor kidobas helyett az ember megprobalta megmenteni a dolgokat, nem hagytam annyiban.
Eddig ezek a hibak voltak:
    - bekapcsolo gomb OFF allasban mar nem kattant mert  eltort egy kis muanyag biszbasz, azt kellett visszaragasztani (csak szetszedessel lehet)
    - amikor eltorott a porzsak leszorito nyitoja, ujat akartak venni. De ezt is sikerult megcsinalni bicikli kullovel :-).

- megszakadt a kabelben a drot. Ez inkabb amiatt lehetett, mert minden gyerek azzal jatszott, hogy kihuzta a kabalt majd ralepett es visszatekerte. Szerencsere a villasdugotol kb 15cm-re volt a szakadas. Csak levagtam es vettem uj dugot.

Valaki irta, hogy elektronikat cserelt es az ujat "tanitani" kell. Nos szetszedes kozben nekem is sikerult veletlenul reszetelni. Szoval itt van egy kis segitseg.

Sajnos a legutobbi hibanal (megszakadt drot) hiaba gyozkodtem a felesegem, hogy varjon amig szetszedem. Akkor meg nem lehetett tudni, hogy kabel hiba. Lehetett volna motorhiba is, csak mindehhez szet kellett szedjem ami idobe tellik nalam (1-2 nap). Szoval hirtelen felindulasbol elment es vett egy philips FC9540-est :-|.
2 het hasznalat utan azt mondja jobban sziv es csendesebb. A tartalyt konnyebb uriteni, az a muanyag kosarka jobban hozzaferheto.
Viszont a portartaly utan csak egy kb 1cm szivacs szuro van es utan (meg a motor elott) jon a hepa. Igaz, hogy igy a motort jobban vedi de felek hogy a hepa lesz hamar kuka.

Szoval most az elektrolux kicsit parkolo palyara kerult de tartalkenak megmarad.

Roviden ennyi.

tomtyi Creative Commons License 2016.12.12 0 0 15713

Hát, kutya nálunk is van, bár kisebb, egy mudi. Porunk is van, bár jóval kevesebb, mint mikor Budán laktunk. A heti porszívózás nekünk is megvan, de a kutya miatt lehetne sűrűbben is. A kosz mennyisége is lehet kevesebb, de az igényszint is lehet más.

Miele Classic C1 PowerLine.

Előzmény: Törölt nick (15711)
Fishor Creative Commons License 2016.12.12 0 0 15712

Szia!

Én hasonló célra vettem a Miele C1 Powerline-t. 43900Ft ha most veszed jó helyen, ajándék porzsákot is adnak hozzá úgy meg kb olyan mintha vennél egy porszívót 40 ért, meg mellé egy csomag porzsákot.

Üdv: Fishor

Előzmény: irina123 (15698)
Törölt nick Creative Commons License 2016.12.12 0 0 15711

Tisztanak tunik, de akkor sem orizgetnem a koszt a hazban/porszivoban 4 honapig. Erre mondhatjuk, hogy az en rossz szokasom. Nem szeretem ha az ajton belul kosz van, megha zsakban is pihen.

Szerintem nagyon mas fellelheto kosz/por mennyisege ill. minosege nalad es nalam.

Ez milyen gep egyebkent?

Előzmény: tomtyi (15705)
Gyursz Creative Commons License 2016.12.12 0 0 15710

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni. Kaptunk /örököltünk/ egy LIV Aquafilter 2000 gépet, de nincs meg a használati útmutatója. Neten csak szlovén és egyéb hasonló nyelven találtam, sem magyarul, sem angolul nem. Ha valakinek van ilyen leírása és elküldené nekem emailben nagyon boldog lennék :-)

senseye Creative Commons License 2016.12.12 0 0 15709

Ne lepődj meg, 4 év múlva is pont ugyanígy fog kinézni.

Kovla80 Creative Commons License 2016.12.11 0 0 15708

Sziasztok!

Mi a véleményetek a Rowenta RO6441EA Silence Force porszívóról? Négy A-s minősítést kapott, nem tudom, lehet ennek hinni?

60000-es árkategóriában keresnék porszívót 100 nm-re, laminált padló, relatív sok szőnyeg.

Miele C2 parquette jobb választás esetleg vagy valamelyik Electrolux?

Előre is köszi.

Garfield007 Creative Commons License 2016.12.11 0 0 15707

Csak egy példa: Azt tudjuk, hogy a kutyaszőr milyen büdös tud lenni 4 hónap után?

Garfield007 Creative Commons License 2016.12.11 0 0 15706

De ugye a Miele-t a vele egy árban lévő Eluxhoz hasonlítod? 

Még véletlenül sem esel bele a csapdába, hogy a kínai elit Mielet akciósan 50e-ért egy akciósan 25e-s porszívóhoz hasonlítod?

Előzmény: Paragon1985 (15702)
tomtyi Creative Commons License 2016.12.11 0 0 15705

Hogy te kidobnád, az nem jelenti, hogy ki is kell. Ha van látható bizonyítékkal alátámasztott ellenérv, akkor talán csak a szokásodhoz való ragaszkodás az akadály. Mert ezek a modern porzsákok olyanok, hogy nem akkor kell cserélni, amikor úgy tűnik, már tele van. Hanem amikor a porszívó gondolja úgy. A higiéniáról meg ennyit: a lassan 4 hónapja vett gépünk belsőtere így néz ki. A porzsák foglalatán a por a teli porzsák ki-berakosgatásának következménye.

Teaway Creative Commons License 2016.12.11 0 0 15704

30-40e forint egy nem túl szőrös macska?

:)

Törölt nick Creative Commons License 2016.12.11 0 0 15703

Van a szomszedban egy Miele forgalazo es latom, mit visznek vissza garancaiban, engem nem gyozott meg.

Előzmény: Paragon1985 (15700)
Paragon1985 Creative Commons License 2016.12.11 0 0 15702

A darabjaira hulló Electroluxnál mindenképpen jobb... 

Előzmény: Garfield007 (15701)
Garfield007 Creative Commons License 2016.12.11 0 0 15701

jobb anyagminőség

Előzmény: Paragon1985 (15699)
Paragon1985 Creative Commons License 2016.12.11 0 0 15700

"Miele nekem nem tunik olyan minoseginek, hogy a felarat kifizessem erte."  Csak pusztán kíváncsiságból, ezt miből szűrted le? 

Paragon1985 Creative Commons License 2016.12.11 0 0 15699

Olyan porzsákosat, amihez van parketta fej. Olcsóbban ott van a Bosch, amihez még dec31-ig ha jól tudom 5év gari jár. Vagy Electrolux amihez van parketta fej. Többért (jobb anyagminőség) pedig ott van a Miele és a Sebo.

irina123 Creative Commons License 2016.12.11 0 0 15698

Sziasztok!

A fórumot olvasgatva nem nagyon találtam meg a számomra megfelelő porszívót. Röviden leírnám mire van szükségem:

Egy 54 nm-es lakást szeretnék vele takarítani, fele hidegburkolat, fele padló, egy-két kisebb szőnyeggel és egy nem túl szőrös macskával. Az árkategória amiben gondolkozok az kb 30-40e forint körüli kategória. Nedves funkció nem igazán érdekel és ahogyan olvasgattam porzsákos lenne a célszerűbb. Most egy Samsung SC4321 van, ami porzsák nélküli, de hülyét kapok tőle őszintén szólva (igaz ingyen volt).

Ti milyen gépet ajánlanátok, heti 1-2 porszívózásra?

Köszi előre is!

Törölt nick Creative Commons License 2016.12.11 0 0 15697

Schnauzer. Apolva van, csak kefeles es labmosas utan johet be, de kutya. Legnagyobb porban jo fetrengeni, falevel kupacokban rohangalni, stb. Foleg ha egyedul van mert akkor lehet...

Miele nekem nem tunik olyan minoseginek, hogy a felarat kifizessem erte. Nem tudom milyen kornyezeben hasznaltak ezt a zsakot. En mar toredeke telitettsegnel kidobtam volna. A 6440 tartalya kb 1/10-ig telik fel egy porszivozastol. Passzolom a terfogat adatokat, a zsakosban a zsakot anno 1,5-2 hetente csereltem.

Ez a porzsak nelkuli kivitel szerintem higienikusabb, kiveve uriteskor. En minden hasznalat utan takaritom, a tartaly szurojet is. Mar csak kb. 10m2 szonyegem van, errol szinte minimalisan jon kosz, de a kutya agyairol, bundajarol a por viszont rendesen tolti a tartalyt. Igy leirva tuljadonkeppen kutyaporszivot keresek.

Előzmény: tomtyi (15696)
tomtyi Creative Commons License 2016.12.11 0 0 15696

Ezt nézted? Szerinted ilyen porzsákot is kidobálnál hetente? 9,5 hónapig használta a tulaj. A Miele egy készletben négy porzsákot és egy kilépőlevegő szűrőt ad 3800 Ft-ért. Ha évente veszel, akkor is 5000 Ft-tal beljebb vagy, mint az általad leírt 20e Ft-os akcióval.

Milyen kutya van?

Előzmény: Törölt nick (15693)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!