Nem ribanc ő. Ok, tényleg hisztis meg elkényeztetett, de hűséges. Semmi gyanús dolog, semmi kicsapongás, barátnőzés is alig. Szóval ilyen téren nincs baj. Imádja a gyerekeket is és gondozza őket szépen. Ezekben nincs is bajom, csak amiket írtam.
számtalan tök normális kedves szorgalmas jószívű csaj egyedül él, mert az ilyen idióta kurvák lestoppolják a pasikat, persze az is igaz hogy egy lábtörlőnek használható pasi egy normális nőnek nem kell.....
Ezt az általánosítást a normális Férfiak nevében kikérem magamnak! :)
Tény, hogy vannak emberek (nem csak férfiak), akik persze lehet nem tudatosan, de mégis a sz*r életet akarok című lemezt hallgatják.... ,vagy sz*r a kapcsolatom, de ragaszkodom hozzá, mert nincs más biztos pont az életükben (Egyszer réges régen én is a mocsárban éltem)
Ha már általánosítás
Egy életünk van, mindenki úgy b*ssza el, ahogy neki tetszik
A jelenlegi helyzetünk, mindig múltbéli döntéseink (nem döntéseink) következménye
Rajtam áll, mivel töltöm az időmet, kivel lépek kapcsolatba, kivel osztom meg a testem, az életem, az energiám
Kiválaszthatom mit eszem, iszom, olvasok, tanulok, sportolok, etc.
Eldönthetem, hogyan reagálok a kedvezőtlen életkörülményeimre, a környezetem hatásaira és rajtam áll, hogy ezeket átoknak, vagy lehetőségnek tekintem.
Megválogathatom a szavaimat (azt, hogy milyen hangnemben beszélek másokkal), a figyelmemet (azt, hogy a számomra fontos dolgokra/személyekre koncentrálok), de legfőképpen megválogathatom a gondolataimat!
barátom te nem vagy normális, a feleséged egy elkényeztetett hülye picsa, volt kitől tanulnia, mert a leírásod alapján az anyós is egy idióta........mindig meglepődöm hogy lehet az , hogy normális nők egyedül vannak, az ilyen ribancok meg párban élnek, de mindig rá kell jönnöm hogy hülyék a férfiak..........
Nézd, igazad lehet. Sokszor gondolkodom, hogy mi a bűnöm. Férfiként 95 százalékban én főzök, én sütök. A porszívózás, felmosás, WC takarítás kombó 90 százalékban az enyém. Az udvar ( fűnyírás, gereblye, gazolás, söprögetés, kapálás, locsolás, metszés...)100 százalékban az enyém. A garázs is. A bevásárlást 80 százalékban én oldom meg munkából hazafelé. De ritkábban mosogatok is, port törlök, ilyesmi. Felfogásom szerint igazán elvárhatom a páromtól, hogy még a két gyerek mellett is, megcsinálja a többit. Vagyis ha szétpakolnak, tegye a helyére. De mindig talál valamit, ami az enyém és az én cuccom, akkor megkapom, hogy na ő ezért nem pakol, mert én sem. Még a gyerekekbe is besegítek természetesen ( fürdetés, vacsi, altatás ). Többet én nem tudok beletenni a kapcsolatba. Úgy veszem észre, hogy nem ismeri be a hibáit. Ha találok egyet, akkor az is azért az ő hibája, mert én elvontam pl a figyelmét, tehát az is rajtam múlt. Egyedül a mosást csinálja normálisan, abban nincs is vitánk. Viszont a saját ruháimat én vasalom, mert úgy látom neki ez nyűg. Ok, vannak nekem is hibáim, pl a kocsi belseje sokszor gáz, nem is mosatom le gyakran. Ott tudom hagyni a gatyám az ágy mellett és szeretek ledőlni napközben is egy kicsit. Ha felhúz, akkor csúnyán beszélek. És kiakadok minden olyan kiadására, ami nekem fizikai fájdalom ( pl otthoni hajfestés 12 ezer forintos festékkel, mert az ő hajára nem jó egy átlagos 1000-2000 forintos festék, mert ő igényes ). Vagy mikor azzal jön, hogy két gyerek mellett nem tud semmit csinálni, ezért vegyünk fel bébiszittert és takarítót, mert MINDEN családnak van, csak én vagyok olyan f@szarági, hogy nem adok erre pénzt. Ezzel már annyira felcsesz, hogy mindig azt mondom, hogy ok, de mindkettő 20 éves bombázó lesz és én választom ki. Na jól van, nem mesélek tovább. Bocsi :-)
Egyébként pont ma volt egy vitánk. Én tudom, hogy reggel mennyivel kell előbb keljek, hogy a munkába beérjek úgy, hogy még legyen 5 perc a kezdésig. Már javában készülök, amikor párom felkel, hogy jajj, milyen későn kelt, vigyem már én el a gyereket az oviba, de még vegyek neki gyümölcsöt, mert gyüminap van és elfelejtett boltba is menni. Mondom neki, hogy akkor elkések biztosan, amit már csak azért sem akarok, mert próbaidőn vagyok, új a melóhely. Na kezdődött: nem vagyok megértő, nem tudom, mi a férjek dolga, bezzeg a másik apukák viszik a gyereket. Mondom, hogy ha szól jó előre, este, akkor úgy kelek és segítek, nem gond ez nyilván. De nekem miért kell szólni, miért nem alap, hogy kelek és viszem....Erre persze visszakérdeztem, hogy alap, hogy nem alszunk el, alap, hogy időben kelünk, nem felejtjük el a gyümölcsöt sem...Nahát, hogy én....Erre már bekérdeztem: bocsi, de ha a munka után még én is vásárlok rendszerint és én is főzök este, meg a gyereket is én viszem-hozom, akkor te?????Na erre megkaptam, hogy ez gusztustalan volt...persze lehet, de igazságtalannak éreztem a lerohanást. Amire ki tudok akadni, az az, hogy amikor reggel 8-re elmegyek és este bevásárlás után hazaérek este 6-8 között, majd nekiállok főzni, akkor 8 után az a szöveg, hogy mivel ma még semmit nem csináltam itthon, ezért fürdethetek, etethetek, altathatok....Erre mindig az a kérdésem a GYED-en lévő feleségemnek, hogy és te voltál ma melózni? Mert én nyilván ezért nem vagyok otthon főként, idegesít ha ezt úgy tálalja, hogy ma még semmit nem tettem ( egy 8-10-12 órás munkanap után ). Úgyhogy egy biztos, mi válás előtt vagyunk, már olyan értelemben, hogy nem váltunk el....persze nem is célunk ez, de azért vannak viták. Sajnos úgy vélem, hogy nem igazán házias a párom, ezért nincs otthon kaja, nincs rendszeresen takarítva ( csak ha már elég gáz a helyzet ), most is fenyő tűlevél minden irányban, de hogy lebontaná???
Anyósom....az esküvőnkön már 5 hónapos terhes volt a párom. Ezért nem akartunk sok ugra-bugrát..pláne nem másfél órán keresztül tartó menyasszonytáncot ( forgatást ). Ezért a meghíváskor mindenkinek elmondtuk, hogy ne akkorra időzítsék a pénz átadást, mert nem lesz ilyen tánc. Készítettünk egy blogot is, arra is felírtuk ezt. Majd az éjféli tánc után elmentünk átöltözni. Mikor lejöttünk a terembe, anyósom ott állt a zenész mellett és elkiáltotta magát: forgatás!!!!! És már terelt minket a terem közepébe és hívta a vendégeket....Néztünk egy nagyot, a párom családjának a vendégei meg jöttek is a borítékokkal ( ők így tudták...érdekes ). Majd a mi vendégeinknek kínos volt és a közelebbi családtagok, akik már addigra átadták a pénzt, újból adtak egy kicsit, hogy oldják a feszkót....Már gyanús volt, hogy az éjféli tánc előtt elküldte anyósom apósomat haza egy nagy tálért, amit ő elfelejtett elhozni. Apám vitte haza, mert após már ivott, ők csaknem lekésték a táncunkat. Szerintetek milyen fejet vágtam ezután végig a lagzin? A videót ma sincs kedvem visszanézni, mert haverok mondták, hogy brutál az arcomra volt írva minden.
A helyszín választásába nem igen tudtunk beleszólni, anyósom régi ismerősének lepukkant helyén volt a lagzi. Nekünk semmi nem tetszett igazából, de fenyített minket folyton. Kicsi volt a hely, ezért választhattunk: vagy a nagyszülők másik asztalnál ülnek, vagy velünk szemben, de akkor ők háttal mindennek, sőt kitakarnak minket. Utóbbit választottuk. Szóval.....
Feleségem szüleiről van szó..elég fura nekem a dolog.
Anyósom kb 10 éve elvált és szinte rögtön talált magának pasit. Viszont úgy járt vissza apósomhoz minden téren, mintha együtt lennének. Nem akarta elengedni. Közben folyton ment a hitegetés, hogy visszajönne. Apósom meg imádta, nem is nézett más nőre. Eleinte. aztán egyre inkább. Ilyenkor anyósom fokozta a nyomást. a pasiját hanyagolta és apósomnál volt. Amíg az el nem eresztette a kiszemelt nőt. Ez ment kb 10 évig. ja, anyósom pasiját, a két lánya ( egyik a feleségem ) azonnal elfogadta, isteníti, arany embernek tartja. Apósom ( 60 éves ) most viszont bekeményített, jött egy 40+os csaj, három gyerekkel és hiába minden támadás, összeköltöztek. Persze anyósom megtett mindent. Tavaly karácsonykor halálosan megfenyegette a csajt, amiből rendőrségi ügy lett, de apósom amikor megtudta, ki tette, visszavonta a feljelentést. De azóta a csaj kurva, rohadék, és csak a pénz kell neki, mert a fiatalabb szőke anyukák már csak ilyenek. Anyósom a nő exével napi kapcsolatban van, így természetesen csak rosszat hall róla. Ezeket a sztorikat aztán beadja a lányainak, így elérte, hogy a lányai szerint is csak az örökség kell a nőnek. Az a szöveg, hogy bizonyítson a nő, akkor esetleg nyitnak felé. De anyósom pasiját azonnal elfogadták, pedig ős is fiatalabb és két gyereke van. De az más. Mindig azt hallom. Ő más. Már odáig jutunk, hogy inkább nem találkoznak apjukkal karácsonykor sem, mert ott a nője. Pedig ezzel valóban veszélyeztetik az örökséget. Én látom csak rosszul, hogy apósomnak éppen úgy joga van egy új életre, mint anyósomnak? Mert feleségem szerint én látom rosszul a helyzetet. Belekötnek abba is, hogy apósom minek vesz a nevelt gyerekeinek ajándékot, mert mi köze hozzájuk. Mikor mondom, hogy őket is elfogatda a nővel, akkor rám mordulnak, hogy ne mondjam már ezt. Bezzeg anyósom mehet a pasija gyerekeihez és vihet ajándékot. Az más, megint ez a szöveg. Meg az, hogy nem az a baj, hogy új csaja van az apjuknak, hanem hogy pont ez, mert ez olyan. Pedig még nem is látták. De mindent tudnak róla. Anyósom figyelteti, szomszédokat faggat...persze nem féltékeny. Csak félti apósomat. Mert ő buta és a nőnek csak a pénze kell ugye. Elképesztő....Feleségem és nővére hajthatatlan. Szikrázik a szemük, ha a nőről van szó. Persze tudom, rossz elviselni, hogy a családi ágyban az ő volt szobájukban laknak, az ágyon alszanak...de mégis csak az anyjuk vált el és vitte őket el onnan. Hogy lehet ezt normálisan kezelni?
Pontosan én sem tudom, de hasonló sztorit már hallottam. Illetve szerintem van különbség aközött, hogy a tulajdoni lapon kinek mennyi a része az ingatlanból, és hogy az aktuális értékéből mennyit kap pénzben, illetve aközött, hogy az együttélés alatt ennek az ingatlannak a berendezéséből mennyi a része, mennyit költött a felújításra, karbantartásra, bútorokra, ésatöbbi.
Otthagyhatja a közös ingatlant, ebben az esetben a forgalmi érték 1/3 része jár neki, amit a (volt) felesége pénzzel megválthat, vagy visszakérheti azt a pénzt, amit ő fektetett be a megvásárlásakor. Ebben az esetben viszont semmi más nem jár neki.
Ha marad, és kitart, akkor követelhet ingóságokat is a vagyonmegosztás során, illetve a felújítások, karbantartások értékét. Legalábbis én így tudom.
Ebben az esetben viszont nem is tudom, lehet-e vagyonról beszélni, hiszen a ház tulajdonképpen nem is a házaspáré, hanem a hitelintézeteké. Az elidegenítési tilalom miatt eladni nem lehet, forgalmi/piaci értéke gyakorlatilag nincs. Szerintem ezért lenne fontos, hogy ne költözzön el, mert akárhogy dönt a bíróság, ebből pénzt nem fog látni senki a következő 10-20 évben, és gondolom senki sem szeretne az utcán élni.
Szerintem ez nem így van, hogy aki elköltözik, nem követelheti a közös tulajdon felét, tökmindegy, elmegy-e vagy nem, a fele mindennek az övé (kivéve külön vagyon).
Nem tudok mást tanácsolni, mint hogy fogadj te is egy jó ügyvédet. A helyzeted szar, de nem reménytelen. Viszont közös megegyezés ebben az esetben kizárt, és azt javaslom, hogy akkor se hagyd el a közös otthont, ha a feleséged már szinte kibírhatatlanná teszi az életed. Mert ha önként távozol, akkor a bíróságon ezt úgy fogják előadni, hogy lemondtál - önként és dalolva - a közös tulajdonról, kvázi nem is követelhetsz semmit.
Maradj, amíg nem találsz egy jó ügyvédet, indíts pert, minél előbb. Kerül, amibe kerül, biztosan nem lesz olcsó, de hosszú távon ez a jobb megoldás.
Távoltartási végzést csak indokolt esetben adnak ki, ha nem tudja bizonyítani az erőszakosságot, bántalmazást, akkor nem. Illetve ha kiadják, de úgy találják, hogy nem indokolt, akkor még a kérelmezőt fogják megbüntetni, ha jól tudom. Legalábbis kezdeményezhetsz ellene pert ez ügyben.
Nincs egy nyugodt hely nagyszülőknél, barátoknál, ahol a gyerekek lakhatnak az elkövetkező, súlyos időszakban?
Feleségem 11 évi házasság után tervezi beadni a válópert. Kettő gyermekünk van, közös tulajdonú csalási házban élünk amit házasságkötésünk után vásároltunk. Neki volt egy lakása, nekem készpénzem. A földhivatalnál a tulajdoni lapon 1/3 az én részem 2/3 a feleségemé. Az idén nyáron a házat tetőtérbeépítéssel kibővítettük amihez CSOK-ot, ill. hitelt is felvettünk, így jelenleg a házunkon 4 db jelzálog és elidegenítési tilalom van. A feleségem (állítólag) nagyon jó ügyvédet fogadott, és azzal fenyeget, hogy " jól kiforgat " a válóperi és vagyonmegosztási tárgyaláson. Nekem nincs szándékomban a közös házunkból elköltözni, még akkor sem, ha a tulajdonrészemet ki tudná fizetni. Erre azt mondja távoltartást kezdeményez és mindenképpen távoznom kell (még akkor is ha nem tud kifizetni). Nem tudom mit tegyek, a kisiskolás gyerekeim is hozzám ragaszkodnak inkább. Tudom esélytelen, hogy ne az anyának ítéljék őket. Maradhatok a közös lakásunkban? Egyébként miközben ezeket a sorokat írom, és itthon fektetem le a gyerekeinket Ő bulizni van az elvált barátnőivel. Jelenleg munkája nincs, a közös pénzünket költi.
Az illeték még most is 30000. Én ügyvéddel váltam, ebben az esetben ugye a keresettel együtt ő kérte a nevemben az illetékmentességet. Mivel akkor épp csak fél állásom volt, negyvenezres nettó fizetéssel... azt mondta, meg kell próbálni, esetleg megkapom.
Mivel amúgy feleztük az illetéket én és az alperes, végül 7500-at kellett fizetnem. Azaz mentességet nem kaptam, de csak 50%-át kellett kifizetnem. A rám eső rész (15000) felét. Csekket kaptam, az utolsó tárgyalás után kb. néhány hónappal... és befizetni is volt idő, talán 30 nap.
Mi közös megegyezéssel váltunk, ügyvédünk sem volt. Ez azt jelentette, hogy a válókeresetet is én írtam meg, nyomtattam ki, küldtem el. A keresetbe beleírtuk, hogy a vagyon megosztásában megegyeztünk, a gyermek elhelyezésében így-és-így megállapodtunk, a közösen használt ingatlan az alperes tulajdonában van és marad is, stb. stb., tehát gyakorlatilag minden kérdést lefedtünk. A bírónak nem volt semmi külön kérdése a tárgyalás során. Két tárgyalást tartottak, az első a még régről "békítőként" ismert, a másodikon ítéletet hirdetett a bíró, kimondta a válást.
Mivel ügyvédünk nem volt, egyedül a per 30.000 Ft-os illetékét kellett fizetni, ezt a keresetlevélre kellett ráragasztani illetékbélyeg formájában. Az illeték alól van mentesség, ennek a feltételeit leírták, de már nem emlékszem pontosan, és mi nem is feleltünk meg egynek sem. Szerintem ha mentesség adható, akkor is csak utólag, tehát először mindenképpen meg kell venni az illetékbélyeget, és talán visszatérítik.
Szóval ügyvéd nélkül csak úgy lehet válni, ha tényleg MINDENBEN megegyeztek, de az eddig itt leírtak alapján a ti esetetek számomra nem ilyennek tűnik.
Ha a vagyonmegosztásról is meg tudtok egyezni, akkor menjen egy körben, persze, ugyanolyan sima ügy. Akkor megy külön, ha a vagyonról még nem tudtak megállapodni, mert mondjuk sakk-matt helyzet, senki sem tudja kifizetni a másikat, az eladott ingatlan vételárát elfelezve meg senkinek sem biztosított a lakhatása.. De ettől még elválnak, azzal, hogy az innentől szerzett vagyon magánvagyon és nem a közöst gazdagítja..
"Az alsó szint 78nm/2 szoba a férjem ill anyukája tulajdona.(haszonélvező)
De mi tavaly beépítettük a tető teret közösen.
A beépítést még 4 éve kezdtük-amikor édesanyám halálakor az örökségem bele költöttem."
Váláskor nálunk a bíró elosztotta a házban a helyiségeket,2 évig laktam exemmel egy házban( amíg sikerült eladni )úgy,hogy zártam a saját szobámat,közös konyhában főztem,a hűtő is a szobámban volt.
A fsz.a férjedé,költözzön oda az új csaj.
Főzzön-mosson-takarítson anyósra-dédire,20évesre.
Éld az életedet a tetőtérben,közben menjen a válsá-ügyvéd-eladás.
Azt mondják, az okos ember más hibájából tanul. Nos, tudom, hogy az sem lesz egyszerű menet, de az én példámból kiindulva: zavard el a bús, büdös p****ba a férjedet. Ne érdekeljen, hogy kié a ház, ki lakik még benne (anyósod, dédimama, nem közös gyerek, nem saját gyerek), egyszerűen csomagold össze a holmiját, és tedd ki a ház elé, mire hazaér.
A gyerekeken, anyagiakon "ráértek" marakodni, de neked, a gyerekeidnek és az öregeknek joguk van arra, hogy ott maradjanak és nyugodtan éljenek, míg neki nincs. Nincs és kész. Húzzon el a francba a nőjével együtt.