Ó köszönöm szépen, már az idegbaj kerülget, hát azt próbálom folyamatosan, de nem adja meg magát, egyébként úgy van kiképezve, hogy csak "tompított" állásban jön szét?
Gyors segítség kellene, a világítás nem működik, hogy a büdös francba kell, ennek a nyomorult világításkapcsolónak a karját külön széthúzni, ahol a helyzetjelzőt, tompítottat, és a ködzárót kapcsolom, már jobban nem merem feszegetni, lehet ezt egyáltalán, vagy csere?? Köszi előre is!!!
2010 -s benzines mhd Smartom van. Havonta 1-2 alkalommal, amikor beindítom az autót (még nem adok gázt meg semmi ) elkezd rángatni az autó majd pár másodperc múlva "pöffen" egyet és ezzel befejezi a rángatást és rendesen kezd járni a motor.. elindulok és megy szépen semmi baj.
Mitől lehet ez? valami tuti tipp? Mert most megint csinálta és kigyulladt a motorhiba jelző sárga lámpa. . Pár hónapja mikor ugyanígy felvillant ez a hibajelzés akkor a gyertyák cserélve lettek ,de kivételkor kiderült, hogy a a gyertyának nem volt baja.
Anno 5-6 éve a dízel mellett döntöttem, szerényebb étvágya és tartóssága miatt. Jó szerelőt találsz itt a fórumon is. Van Csepelen, Pestlőrincen és a Ferencvárosban is. A cabrióról sokan panaszkodtak a tető mechanika tönkremenetele és drágasága miatt. A Totalcar népitéletekben a legtöbb rosszat a Smart 450-ről lehetett olvasni, de szerintem sikerült kifogni egy valós kilóméteres, nem fossáhajtott példányt. Ráköltenivaló lényegében a "kopó cuccok", mint bármi más kocsira. Fékek, stabpálcák, termosztát, kerékcsapágyak, turbó, kuplung. Nagyjából 5-6 év mindennapi használatból eredően és
százvalahányezer kilóméteres vásárlást követően. Sok benzinest ilyenkor már felújítanak, de olyan is van, amit nem. Dizelről még nem hallottam, hogy korán megadta volna magát, nem a díyeleket hirdetik 80-90.000 km-el és felújított motorral. Szóval a fene tudja, nekem dízel. Másnak benzines. A harmadik pedig nem adna pénzt Smartért :)
Általában gyertya és gyertyakábel a hiba forrása. Nézd meg mind a 6 gyertyát, gyakran csak 3 cserének. Továbbá a gyertyapipa fém burkolata felett szokott átégni, ilyenkor az onnantól nem működik teljes értékűen. Megjelöltem hol keresd.
99-es, benzines autóról van szó. Csak és kizárólag 3 és 4000 között rángat. Mintha kimaradna a gyújtás. Minimális terhelésnél is érezni, de közepes gáztól felfelé nagyon érezhető. Sem alatta, sem felette, és az autó is jó erőben van. Kivéve ebben a fordulatszám-tartományban.
Van valakinek ötlete merre kéne elindulni? Gyújtás, turbo, elektronika? Előre is köszönöm!
Smart vásárláson töröm a fejem az ismert előnyei miatt(fogyasztás, méret, stb.), azonban tanácstalan vagyok mit vegyek 500e-800 ezer közötti árfekvésben.
A dìzel és benzin motor között releváns differenciát nem olvastam. Cabrio lenne az elképzelésem, mert nyáron kitudnám használni a tető nélküliségét. Nem tudom cabrio esetében a klìma mennyire lehet fontos, logikusan azt gondolnám nem kell.
Viszont sokat olvastam a műszaki problémákról, amik egy vásárláskor a legnagyobb kockázatot jelenthetik.
Mennyi egy motor generálozás kb? Mennyivel kalkuláljak ha találok egy olyat aminek nem ismert az előélete?
Hol van megbìzhatò szervize?(Pappason kìvül)
(Tudom sokan ìrnátok h olvassam vissza, de nincs időm 400 oldalnyi anyagot olvasgatnom)
Van esetleg olyan kereskedő akit ajánlanátok vagy ismertek olyat aki eladni kìván?
Műszerfali sebesség fokozat kijelző automata ill. manuális módban is villog valamint a két szervizkulcs is hasonlóan produkálja magát. Szerelő megpróbálta géppel "újratanítani" a váltót, nem sikerült, a hibajelzés maradt...meglátása szerint valamelyik fokozat érzékelő lehet a hibás. Ajánlotta még az akksiról órára le, majd újra vágigkapcsolni az öt fokozatot módszert...minden maradt a régiben.
Váltó tökéletesen teszi a dolgát, gyönyörűen kapcsolgat, vadiúj olajat is kapott.
A villogás nem annyira zavaró, de mi lesz ha valami más hibát próbál majd közölni a kulcs piktogrammal?
Hálásan köszönnék minden tanácsot ami esetleg megspórolna egy össz. 400km-es utat Pappasig. üdv Tamás
Amennyiben rácsot raksz a gépjárműre ezzel megváltoztatod a jármű méretét. Minden ilyen átalakitási engedély kötelesnek minősül, azaz kell az NKH-tól az átalakítási engedély, majd ezzel lehet menni KPM vizsgára és utána bejegyeztetni a forgalmiba.
Èn spec levetetném a kocsiról, de nem minden rendőr ismeri a szabályokat (sajnos).
Smart Fortwo 450 451 ELSŐ és HÁTSÓ króm ütközővas, vadrács, gallytörő minden szerelési tartozékával egyben eladó. Német Cobra márkájú, kimondottan smart-hoz. Szép állapotban. Az autós képek demók. Budapesten 3 vagy 4 kerületben személyesen átvehető, vagy előre utalással postázhatom is ( +2000 Ft ). Ára 40.000 Ft.