Pannónia P10-hez keresek Duna oldalkocsit, lehetőleg jó állapotút. Nem tudjátok hol tudnék jó áron venni? Egyáltalán mi a reális értéke egy restauráltnak és mi egy fellelt állapotúnak?
Sajnos nem emlékszem rá, hogy hol olvastam, vagy hogy ki mondta. Mindenesetre én elmennék a KPM-be, és ott kérdezném meg. Sőt, a szomszéd megyébe meg talán a harmadik megye KPM-jét is meglátogatnám....
Szóló motor mellé (forgalmiban nem oldalkocsisként szerepel) is csatolhatsz oldalkocsit és levizsgáztathatod! Ebben az esetben az NKH-hoz kell vinni vizsgára. Vizsgáztattam így motort. Semmi akadálya.
Köhém rendelet szerint nem minősül át alakításnak olyan tartozéknak a járműre történő felszerelése, amelynek felszerelését a közúti járművek forgalomba helyezésének és forgalomban tartásának műszaki feltételeiről szóló 6/1990. (IV. 12.) KöHÉM rendelet előírja vagy megengedi;
a gyártómű által rendszeresített oldalkocsinak motorkerékpárra történő felszerelése, amennyiben a motorkerékpár oldalkocsi csatlakoztatására alkalmas;
ellenkező esetben át alakítás és elég bonyolult folyamat
Elmondanád hol szerezted az infót, mert nyakig benne vagyok egy TS 250-es átalakításában. A kezdeteknél úgy tudtam, hogy amennyiben a gyári kapcsolások-fogadók megvannak semmi akadálya nincs.
Én nem vagyok 100% biztos benne... Ha a motor papírjaiban benne van hogy oldalkocsis, akkor nem gond. Jelenleg szólót oldalkocsissá minősíteni legutolsó információk alaján nem lehet. se 125-öst se 250-est. elég friss dolog, és nem is 100%.
A 150-es egyébként csalódás volna oldalkocsival, nem bírná. maga a kocsi is van vagy 60-65 kg, ráadásul légellenállása is van. Arról nem beszélve, hogy nincsenek meg rajta a felfogatáshoz gyárilag kialakított részek. Mivel magyarországon vagyunk, ahol minden megyei kpm másképp kezeli ezeket a dolgokat, láttunk már érdekes dolgokat.
Ha nem akarsz nagy kihívásokat, akkor komplett papíros motor veszel(oldalkocsival) aminek ráadásul élő tulaja van, aki hajlandó is adás-vételit írni. Innentől minden csak bonyolít. Nem lehetetlen, de beleőszülhetel.
Szia! Milyen megyében élsz? Én Veresegyház szomszédságában vagyok és szívesen megmutatom a gyári TS 250/1 fogatomat. A szomszéd faluban meg van egy hapsi, akinek van ETZ és TS fogat is!
Ha erre jársz, írj mailt a szellingertamas@gmail.com -ra.