Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

Ata61 Creative Commons License 2016.10.11 0 0 65383
Kérdezd meg az Aútószerelő műhely fórumon ,ha létezik akkór tudnak róla.
Előzmény: Törölt nick (65363)
WebNeo Creative Commons License 2016.10.10 0 0 65382

Patentkiszedot vegyel sokat javit a keromkodasmentes szereles hangulatan  😁

Ha gondolog kikeresem a penttipusokat ami ott lehet, de szerintem van itt aki fejbol nyomja, ebay-rol fillerekert lehet venni. Pl 50 db dobbetet patentet vettem  ket eve 4.500 Ft volt talan hazhoz szallitva. Eu bol postazva 2-3 napra itt van.

Ahogy en olvasgattam ki az autoinkat, szerintem egy jo diaggal kideritheto, miert nem  mukodik, vagy legalabb is kozeliteni lehet az okara.

Hulye kerdes, de elemet csereltetek mar a kulcsban, bar ha egy meg megy akkor csak jo es butasagot irok. Mindket kulccsal ugyanaz a jelenseg?

Előzmény: lufi.lenti (65379)
WebNeo Creative Commons License 2016.10.10 0 0 65381

En valami rezrol olvastam korabban, igazan komoly szerkezetek, nem egyszeru a nyomas, fem szemcse osszetetelt megszurni. Valami amcsi, vagy ausztral gyartoja volt pontos nevere nem emlekszem, de uni volt benne. Azt jegyeztem meg meg, hogy fokent teherautos szuroik voltak.

Előzmény: Törölt nick (65378)
Papalac Creative Commons License 2016.10.10 0 0 65380

Lehet, hogy csak szinkronizálni kellett volna a kulcsot.

Amíg nem megy a kulcsról a távvezérlés, addig nem érdemes a motorokkal foglalkozni.

Előzmény: lufi.lenti (65379)
lufi.lenti Creative Commons License 2016.10.10 0 0 65379

Tudom, hogy csak hozáállás kérdése és elsőre mindig nehéznek tűnik! Aztán amit már szétszed az iparos (főleg ha itt sok hasznos tanácsot kap) akkor már megy csukott szemmel! Legtöbbször a patentokkal van baj mert már öregek, ha most szétszedjük akkor a rutinunkkal atöbbit is meg nézzük majd mert már a központi zár már csak egyen működik! Bár azért nem is álltunk neki mert a távirányítóját nem tudták megcsinálni, azt mondták, hogy nem veszi a jelet  vagy valami ilyesmit!Talán máshova is el kéne vinnem de itt vidéken (Zala megye) nem sok választás van! Köszönöm a segítséget! Üdv, Lufi

Előzmény: WebNeo (65375)
Törölt nick Creative Commons License 2016.10.10 0 0 65378

maga a szűrő felület habosított bronz és már van elképzelésem arról, hogy hogyan is lehetne kialakítani.

Előzmény: WebNeo (65367)
lufi.lenti Creative Commons License 2016.10.10 0 0 65377

Köszi a doksit meg találtam!Majd a szétszedés megmutatja mi a teendő!

Előzmény: Papalac (65376)
Papalac Creative Commons License 2016.10.10 0 0 65376

Nem lepődnék meg, ha a zárbetét ment volna tönkre.

Így ránézésre közvetlenül billenti a kulcs a zárat. Ha nem ment a motor, akkor elég sokszor kellett a kulccsal a motort mozgatni. Letörhetett, elkophatott az a műanyag vége a zárnak.

Elég rossz szétszedni.

Nemrégen linkeltem a kárpitról egy dokumentumot. Abban benne van az ajtókárpit leszedése.

Előzmény: lufi.lenti (65374)
WebNeo Creative Commons License 2016.10.10 0 0 65375

Nem bonyolult, inkább szokatlan, a megane-scenic II-t már pillanatok alatt szétkapom.

Megnéztem közben szinte minden autósboltban ahol müanyag cucc van ilyet is árulnak, én ennek ellenére mszervizben rendelném - ha van a felétek -, kettő 6-6, egy pedig 400 Ft közelében van, szóval nem nagy összeg.

Előzmény: lufi.lenti (65374)
lufi.lenti Creative Commons License 2016.10.10 0 0 65374

Holnap után végzek a melóban és akkor nekiállunk a fiammal, látom nem lesz olyan egyszerű és, hogy majd mi kell hozzá az csak a szétszedés után derül ki! Na akkor meg még a rendelés ha lehet olyat kapni, jobban jârok ha egy bontóba megyek és ott szedem szêt  :)  Köszi a segítséget, üdv, Lufi

Előzmény: WebNeo (65373)
WebNeo Creative Commons License 2016.10.10 0 0 65373

Démontage panneau portière Clio 2

Googliba ird be és van pár segítség :D

Előzmény: lufi.lenti (65371)
WebNeo Creative Commons License 2016.10.10 0 0 65372

https://www.youtube.com/watch?v=HI69NVAHhXI

Nem 100%-n azonos, egyrészt mert jobb kormányos, másrészt clio :D

Előzmény: lufi.lenti (65371)
lufi.lenti Creative Commons License 2016.10.10 0 0 65371

Köszönöm szépen! Esetleg a szétszedéshez valami tanács, valahol volt itt egy leírás az ajtó szétszedéséhez de nem találom! Ha te vagy valaki tudna ebben segíteni  megköszönöm! Üdv ,Lufi

Előzmény: WebNeo (65368)
WebNeo Creative Commons License 2016.10.10 0 0 65370

Ugyan, nem is segitettem, magad talaltad meg elsore is.

Ki is javitottad mar?

Előzmény: csukás2 (65369)
csukás2 Creative Commons License 2016.10.10 0 0 65369

Szia.Köszönöm a segítséged! A termosztátnál szivárgott el a víz.

Előzmény: WebNeo (65329)
WebNeo Creative Commons License 2016.10.10 0 0 65368
Előzmény: WebNeo (65366)
WebNeo Creative Commons License 2016.10.10 0 0 65367

Megane forumban kérdezd ott pörgősebben vannak, én csak gondolkodom, nagyon szuper szűrőnek kellene lenni, ott van némi nyomás.

A papirszűrőkön megitélésem szerint a fémforgács átmegy.

Előzmény: Törölt nick (65363)
WebNeo Creative Commons License 2016.10.10 0 0 65366

Látatlanban arra gondolok, hogy a müanyag elemek közzül tört el valamelyik, okkal feltételezem, hogy a zárbetétnél lévő, a pontos diagnózishoz bele kellene nézni, kárpitleszedéssel.

Még nem néztem soha, de hátha belelátsz fentről is, ha lehuzod az ablakot, vagy kiveszed a gumicsikot, amennyiben egyszerű, nem próbáltam még.

Fentről ha bevilágitasz, valaki meg tekeri a kulcsodat a zárban :D

http://vbautopecas.com.br/cilindro-da-porta-1187.html

http://www.forum-auto.com/marques/renault/sujet105406-1470.htm

14/02/2008 à 15:52:59-s hszben van a rajz a 3 klf müanyag"kapocs" -ról, cikkszámokat is kikerestem, de ebben mind benne van ha rájukkeresel meglátod az elemek képeit a neten.

Ha jól értem gombbal nyilik belülről, igy vélhetően ezekkel nincs baj.

http://www.aussiefrogs.com/forum/renault-forum/107989-clio-2002-rear-door-rod-lock-conecctor.html

Azt nem néztem meg, de rémlik, hogy jobb bal oldal egyforma müanyagokkal van szerelve, ha nem tudsz venni nézz rá és cseréld meg őket. Amugy fillérek a müanyagok.

Előzmény: lufi.lenti (65362)
aszondja Creative Commons License 2016.10.10 0 0 65365

A bontók valamelyikében biztos van.

http://renault.alkatreszdepo.hu/

Előzmény: Vazeg091371 (65364)
Vazeg091371 Creative Commons License 2016.10.09 0 0 65364

Sziasztok még mindig keresnék ha valaki tud 1.5 DCI légszűrő házat 2002 évjáratú Cliohoz.Ha valaki tudna érdemleges választ adni megköszönöm.

Törölt nick Creative Commons License 2016.10.09 0 0 65363

Üdvözlet!

Találkozott már valaki 1.5dci-ben a nagynyomású szivattyú után a vezetékbe épített finom szűrővel? Sajnos a szivattyúm forgácsolt és ez tönkretette a csúcsokat.

lufi.lenti Creative Commons License 2016.10.09 0 0 65362

Sziasztok!

Amit már írtam lentebb a bal első ajtón körbe forog a kulcs a zárban és nem nyitja!

Mit lehet tenni, kiakad ilyenkor valami? Egyszer már éreztem enyhe szorulást a kulcs

fordításnál de akkor wd40 megoldotta!A központi záram már meghalt régebben amire a

szerelő azt mondta, hogy nem veszi  a jelet ezért régóta kulccsal nyitogattam!

Most a bal oldali ajtón át nyílik, elég macera!

Arról nem is szólva, hogy ha az is kuka lesz akkor nem jutok be a kocsiba! :(

Köszi a segítséget, Üdv, Lufi

lufi.lenti Creative Commons License 2016.10.09 0 1 65361

Szia! Ha szükség lesz rá kereslek, átmenetileg megoldottam máshogy!

Köszi, Üdv Lufi

Előzmény: DGabee85 (65206)
lufi.lenti Creative Commons License 2016.10.09 0 0 65360

Szia! Csak most tudtam megnézni amit akkor írtál!

Elöl a fekete műanyagra gondoltál a lökhárító boritáson!

Még egy kérdés a bal első ajtón körbe forog a kulcs a zárban és nem nyitja, mit lehet tenni,

belül elengedett valami?

Üdv, Lufi

Előzmény: ÖregMackó (65198)
Törölt nick Creative Commons License 2016.10.09 -1 0 65359

Még egy jó tanács. Nem érdekel, hogy mit írsz és én sem akarok veled a továbbiakban "eszmét cserélni" , mert arra nem vagy alkalmas.

Törölt nick Creative Commons License 2016.10.09 -2 0 65358

Ezt nem hiszem el ! Egy volt slapec, semmilyen autószerelő ismeretséggel már egy éve adja itt az okosat és rámászott a többi szintén dilettánssal együtt olyan fórumozóra mint Rozsdás.

Azt javaslom, hogy majd, ha te nekiállsz és megcsinálod azt amit ő, na majd akkor írogassál.  Egyébként  rozsdás nem slapec, hanem autószerelő és ez az a kicsi különbség amiért inkább neki hiszen mint egy amatőrnek.   Nézzél vissza a 62922-es hsz-re. Majd , ha te ezen a szinten vagy, akkor lehet, hogy esetleg figyelek rád.

A  "Billig-Motoröle sind besser als ihr Ruf"..... kapaszkodás van, ez az olaj jobb mint az amit te öntesz a járgányodba.

WebNeo Creative Commons License 2016.10.09 0 0 65357

Ebben a kérdésben nem cserélek eszmét veled többet egyszerűen nem érted, nem fogod fel.

Már ott hibás a gondolat, hogy másfél évig dolgoztál a TV-nél, mert ott vannak hiradósok, a rádiótechnika területén HIRADÓ katonák dolgoznak a seregben.

Hiába kértem olvass alaposan nem tetted, értelmezni amit olvastál szintén nem, sajnálom, vagy az olvasás, vagy az olvasottak értelmezése nem megy ebben a témakörben neked :(

Az egyik cikkben - nem olvastam újra bele, annyira nem érdekes az értetlenkedés miatt az egész - Origo-s ugyanaz a kütyüdoki is nyilatkozik, aki a másik linkemen szereplő oldalt tölti meg tartalommal. Én ezred annyira sem értek hozzá mint ő, aki szerintem, napi szintem szerel, gondolkodik, tervez a kérdésben a New Duett kft-nél ezért nem kételkedem a mondataiban, ahogy te :D

"Azért jól látszik az újságíró laikussága. (parkolóban 2 autót nem lehet egyszerre nyitni, a kártyás kulcsok állandóan sugároznak ...)"

Nyilván értelmetlen erről többet írni.

Előzmény: Papalac (65356)
Papalac Creative Commons License 2016.10.09 0 0 65356

Az MN sokat megmagyaráz számomra. Én másfél év sorkatonaságot húztam le a hiradósoknál, de elég is volt. Nem a gondolkodás jellemzi a katonaságot :-)

Nem tudom miért linkelted ezeket a cikkeket. Egy laikusnak biztosan jó, hogy ijedezzen.

Egyetlen érdekes dolgot találtam bennük azt a nagy táskát. Abban sincs semmi csoda, csak meghosszabbítják a kulcs hatótávolságát. Legalább kidolgozzák a technikát a bűnözőknek.

Az ugrókódos távkapcsolót sem tudnák feltörni, ha nem szerezték volna meg a gyári adatbázisokat. Tudtommal a neten is megtalálhatók az "álvéletlen számkódok". Ennek lényege, hogy előre eltárolt kódokat vált a kulcs és a vevő. Ezért kell néha szinkronizálni a kulcsot, ha már nem működik. Olaszországban az "utcai" szerelők is simán átkódolják az ECU-t és beteszik másik autóba, amit a szakszerviz nem tud megtenni. 

Azért jól látszik az újságíró laikussága. (parkolóban 2 autót nem lehet egyszerre nyitni, a kártyás kulcsok állandóan sugároznak ...)

Szerintem Te abban gondolkodsz, hogy hogyan lehet távvezérlővel kinyitni egy autót és nem abban, hogy hogyan lehet megzavarni a működését. Ezért ragaszkodsz a pontos frekvenciához.

Hagyjuk. A fórumnak a feltörés nem témája :-)

Előzmény: WebNeo (65343)
Papalac Creative Commons License 2016.10.09 0 0 65355

Az a bilincs elég erős én vissza szoktam tenni. Ezek a rugós bilincsek még a legjobb dolgok a thaliában :-)

Előzmény: DGabee85 (65349)
WebNeo Creative Commons License 2016.10.09 0 0 65354

Elsőre azt gondolom a fütésnél lehet trutyis, vagyis ott hellene ovatos vosásba kezdeni, de igy már mindegy. Majd legközelebb.

Előzmény: Dexxxxter (65353)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!