60 km szerintem lassu szivargas, bar a szurkes szin nem biztato, plane, hogy toltesz utanna desztvizet, vagy fagyallot. Elviekben rozsaszines az alukimelo fagyallo - talan meg zold is lehet emlekeimre hagyatkozva - de biztosan tudod milyen volt elotte. A viz is mostanaban tunt el, valszeg ezert lattad a nyomat mostansag. A kepek alapjan nagy valoszinuseggel ott enged. A napokban beszelgettunk szinte csak errol, olvasd el.
Cserelni kellene elsore a termosztat tomitest, majd a tobbiek is velemenyezik.
Kb 60 km után csökken a minimum alá,a színe olyan sötét szürkés,az olajbeöntőnél semmilyen rendellenességet nem látni a vízkövességet mostanában vettem észre.Meleg motornál már amikor a ventilátor bekapcsolt akkor semmi láttam semmi szivárgást.De akkor miért van vízkő a termosztát környékén?A termosztát alsó részén olyan "zsíros"szivárgást érzek.
Akkor ház + tömítés kombó együtt megoldja, paszta nélkül.
De ha - ahogy mondod - az utángyártott termosztát már kicsit lötyögős a házban, akkor mi a garancia, hogy az utángyártott termosztátra raszerelt - akár gyári - tömítés és műanyag házzal nem fog ugyanúgy szivárogni?
Ja,és ha nem gyárit veszek, hanem a tömités/ház is utángyártott, gondolom annak is jónak kellene lennie, nem? Már ha a lötyögős termosztátból adódó hiba nem jelentkezik...
Üdvözletem mindenkinek! Érdeklődnék,hogy a Thália 1,4 16v (2001) "eltűnik" a víz a kiegyenlítő tartályból úgy ,hogy lemegy a minimum alá mi lehet az oka?Sehol sem látok vízfolyást vagy csöpögést,de a termosztát környékén olyan mintha vízköves lenne.Mi lehet a baj?Köszönöm a segítségeket!
Nem ismerem a markat, a wurth beszallito, azt hasznalom szinte mindenben, ha meg valami kulonleges kell rendelek a autos nagykerekbol. Pl az antenna talpat jol tomiti a szelvedoragaszto. 😁
De mint irtam nem nagyon szeretek ilyen helyre tenni pasztat, legyen az barmilyen
Jut eszembe megane-scenic ll biztositekdobozaban rendszeresen hallom, hogy elég a lámpák 12pines csatija ha jol emlekszem sicma gyartja (gepemen megvan pontos kep, adat hozza ) tudsz esetleg itthon alektronikai uzletet, vagy hasonlot ahol lehet venni. Bontokban nincs, meg azok is ki tudja meddig birjak. Mszervizben meg nem kerdeztem, gondolom kabelelegyutt, vagy koteggel adnak.
Nekem a vezető ülés alatt már nincs meg a csatlakozó. Össze vannak forrasztva a vezetékek gondolom mert le van zsugorcsövezve szálanként. A jobb első ülés alatti csatlakozót viszont széthúztam összetoltam megmozgattam. Azóta a hibajelzés megszűnt.
Konluzió, Luk aki mukája során többet találkozik termosztáttal mint én, véleménye mérvadó szerintem, azt mondja csak a hasított van ami keresztmetszettre kör. A brazilok vagy kitaláltak valamit, vagy csak hülye fényképet készitettek, de ezt ellenőrizhetően még nem tudjuk.
Hallgass rá, a tömités legyen jó ne lötyögjön, akkor nem fog csöpögni, folyni, ezért érdemes talán mszervizben venni.
Esetleg kérdezzük meg szokta e szilózni, ha igen mivel? :D
Kicsit inaktív vagyok a témában, mert a hétvégéig nem lesz időm megcsinálni, de átfutottam amit irtatok. Ebből most mi is a konklúzió? :D
Vegyek egy négyszögletes plusz gumit, azzal a cikkszámmal amit Luke S. linkelt? És az a házba fog menni? Vagy akkor a háznak is egy módositott, ezt befogadónak kell lennie?
Gondolom többféle motorba gyártanak termosztátot és a házak sem egyformák. A thaliába vastag tömítés kell. Elég mély a fészek a műanyag házban. Ha ez kevés. akkor jöhet a második tömítés vagy a tömítőpaszta.
A lötyögés szerintem nem jó méretet jelent. Az alkatrészboltok adatbázisa néha rettenetes.
A vezetőülés alatt van egy csatlakozó, azt kéne "megpiszkálni", kontaktspré szokott segíteni.
Sanyo1012!
2 renault műszerfal. A lényeg, hogy az első vonal 500-as fordulatot jelent.
Mondjuk ez mindegy is, mert beindítás után fel kéne pörögnie 1000 körülre és a motor hőmérsékletétől függően gyorsan vagy lassan áll be a 2. vonalra a mutató.
Ha nem ezt csinálja, akkor első körben én megnézném az alapjárati motort. Egy tisztítás sosem árt ennek. Érdemes a légszűrőt is megnézni, cserélni. Ha ezek után se javul meg, akkor érdemes rádugni egy diagnosztikát.
A kicsit változó alapjárat ennél a motornál normális. A műszer mutatóján igazából ez nem is látszik.
Én ezt használom,más tömítés nincs ott.Az utángyártott termosztátok néha lötyögnek a házban a hozzájuk adott tömítéssel, ami előbb utóbb szivárgáshoz vezet.
én is ugy jártam mint te elsőre azt hittem az osztás normális, de nem 1000-ig kuszálva van ahogy apa16 irja én sem magamtól jöttem rá a hülye berögzödésem miatt :D ott az első nagyobb vonal 750.