Gondolom többféle motorba gyártanak termosztátot és a házak sem egyformák. A thaliába vastag tömítés kell. Elég mély a fészek a műanyag házban. Ha ez kevés. akkor jöhet a második tömítés vagy a tömítőpaszta.
A lötyögés szerintem nem jó méretet jelent. Az alkatrészboltok adatbázisa néha rettenetes.
A vezetőülés alatt van egy csatlakozó, azt kéne "megpiszkálni", kontaktspré szokott segíteni.
Sanyo1012!
2 renault műszerfal. A lényeg, hogy az első vonal 500-as fordulatot jelent.
Mondjuk ez mindegy is, mert beindítás után fel kéne pörögnie 1000 körülre és a motor hőmérsékletétől függően gyorsan vagy lassan áll be a 2. vonalra a mutató.
Ha nem ezt csinálja, akkor első körben én megnézném az alapjárati motort. Egy tisztítás sosem árt ennek. Érdemes a légszűrőt is megnézni, cserélni. Ha ezek után se javul meg, akkor érdemes rádugni egy diagnosztikát.
A kicsit változó alapjárat ennél a motornál normális. A műszer mutatóján igazából ez nem is látszik.
Én ezt használom,más tömítés nincs ott.Az utángyártott termosztátok néha lötyögnek a házban a hozzájuk adott tömítéssel, ami előbb utóbb szivárgáshoz vezet.
én is ugy jártam mint te elsőre azt hittem az osztás normális, de nem 1000-ig kuszálva van ahogy apa16 irja én sem magamtól jöttem rá a hülye berögzödésem miatt :D ott az első nagyobb vonal 750.
65255 hsz ben irtam ezt én is, ez hasított középen és metszete kör, láttad a brazilokét amit linkeltem? ott ilyen és a müanyagházhoz ehy négyszög metszetü hasítás nélkül9 9s van. Lehet azzal küszöbölték ki a gyári szikos javítást?
Nekem is pár hete van egy ilyen kocsim. A fordulatszámmérő akkor neked szinte meg sem mozdul ? Azért kérdem mert az első osztás nekem 500 / percet jelent és utána az első karika szerintem 750/perc lehet.
itt feltünt, hogy milyen eldeformálódott már a dobozban lévő tömités, ha megnézed, kicsi dudorok vannak rajta :D
Viszont bonyolitja a helyzetet, hogy eddig a termosztátról keresgéltem, és ott ugya vagy van hozzá tömités gyárilag ez a jellemző, vagy nincs és akkor venni kell, de mi lehet a cikkszáma??
A braziloknál, MTE-THOMSON néven utángyártott dolgokat csinálnak, ott ugye nagy clio, thalis, egyéb renault tipusokat gyártanak.
És valóban ott jól látszik, hogy a termosztátra megy rá egy megvágott kerekded tömi és a müanyag házba pedig egy "négyszögletes" karika. Szerintem igy áll össze a rendszer. De a cikkszámok nem a termosztát karikát hozzák, hanem az utóbbit.
Lehet, hogy sok esetben már a megpiszkált termosztáthoz nem találnak megfelelőt ezért folyik, és szilózzák. A gyári szilózásra meg csak úgy tudok gondolni, hogy anyaghibás, vagy mérethibás lehett egy széria.
De a lényeg ha cserélek valaha, akkor megnézem mi van benne, de előtte veszek mindkét tömítést :D
Tegnap óta menet közben hol világít hol kialszik a SERV + légzsák kijelzője egyszerre. (2001. 1,4 16 v). Az autón semmi változást nem tapasztalok. Van valakinek ötlete hogy miért lehet ?
A dolgozók nemigen változtak náluk. Egy jó szakember volt ott, de az se tudta megtalálni, hogy miért hagy ki a 16V-s 1 éves autó gyújtása. Trafócsere természetesen megvolt egyből.
Annak a képnek semmi köze az autókhoz, csak mutatni akartam, hogy miről beszélek.
Fél év nagy idő egy autó életében, főleg mikor olyan jó szakemberekkel találkozik, hogy a víz elfolyás bejelentésekor annyit tudtak mondani, hogy menjek be az autóval hozzájuk, megnézik. A hibafelvevő megnézte, megállapította, hogy hol folyik és a forró (akkor leállított motort) feltöltötte fagyállóval. Mit mondjak, elég nagyot szólt. Kérdeztem, hogy akkor most kicserélik a motort. Áhh nem lett annak semmi baja. Nem. 5 év múlva lett hengerfejes, de úgy, hogy mikor másik szervizbe vittem HF tömítést cserélni, mert amit ők csináltak az egy év múlva megint átengedett (tiszta olaj lett a hűtővíz), akkor megállapították, hogy a hengerfej fel van púposodva a csavarok között, síkolni kell. Azóta megy. Ráadásul a szakszervizben 37 ezer forintot számláztak a hengerfej csavarokért (10 db).
Ennyit a szakszerviz munkájáról, ja meg a 16V vezérlés cseréje után 1 évig jártam a nyakukra, hogy nézzék meg mert ráz, remeg a motor, nem megy az autó. Pont az 1 év gari lejárta előtti napokban is el akartak hajtani, hogy jó az, ilyenek ezek, amikor éppen el kezdett zörögni a vezérműnél valami. Na akkor bevállalták, fél nap alatt megcsinálták és jé olyan mint régen, csendes mint egy villanymotor és még 5.-ben is húz rendesen.
Na basszus, uj kocsi fel ev szep mutatvany, ciki az ilyen😞
Bár most olvastam, hogy vw egyik tipusat azert nem szallitja a megrendeles ellenere, mert annyi visszahivas van ra, hogy nem adjak ki a gyarbol 😁
No de vissza a tomiteshez, felre ne ertsd, csa erteni, tisztazni akarom a kerdest, tobb szem tobbet lat alapon.
Ami kepet betettel kvazi egy szimering szeru, a korabbi kepeimen szerintem nem ez van. Nezzuk egyutt, ez a feher ramegy a termosztatra?. Mintha mas alakja lenne... Vagy a fekete, s altalam gyari szamolt darabban csak nem latszik a szinten fekete gyuru??? Holnap meg keresek kepeket, ennek nem tudod a cikkszamat amirol kepet tettel be?
Azt lattad, hogy tapan a logannal fembol volt a "csonk" a csovekhez, igy biztosan kevesbe vetemedik, mint a muanyag szerintem.
Nekem ez a probléma, hogy elfolyt a hűtővíz egy 2001-es gyártmányú táliánál volt. 2002-ben vettem és fél éven belül jelentkezett. A szakszerviz garanciában tömítőpasztával hozta rendbe. Mondták, hogy szériahiba.
Ilyesmit magyarázott a szerelő, hogy van egy horony a fedél szélén, benne egy gumigyűrű és az nem elég vastag, ezért melegedéskor enged, a műanyagház deformálódása miatt.
Én azóta nem vettem sem termosztátot sem fedelet, mert nem enged és a 2005-ösnél meg nem jött elő ilyen gond. Lehet, hogy azóta valamit javítottak, pl. vastagabb tömítést használnak a termosztátnál, de akkor az kevés volt.
Ahogy irod valoban ugy van amit en cikkszamoztam, illetve kepet betettem az a termosztat gumija ami belezar a dexxxter altal leszedett muanyagra.
Nincs mas gumigyuru.
Az alun levo kituremkedest szilozhatod, max biztonsag okan, de tomiteni a gumi fog. A megane klub kepein szepen latszik, hogy a termosztaton rajta van, kilog annyira, hogy pont passzol a masik darab belsejere amit fentebb emlitettem.
Nem akarlak félre vezetni, de úgy emlékszem, hogy azt mondta a szerelő (én még nem szedtem le, mert azóta jó), hogy van a ház belső szélén egy gumigyűrű, ami tömítene. Ha nincs, akkor a helyedben simán körbeszilóznám az alun levő kitüremkedést, oszt jónapot.
Tömíteni az alu rész és a műanyag felfekvő rész között kell.