Segítsetek, legyetek szívesek! Most vettünk egy Feliciát, azon szeretnék egy két-dolgot megoldani, megoldatni, ezzel kapcsolatosak a kérdéseim.
Az egyik problémám, hogy teljesen elhasználódott a sebváltógomb, le szeretném cserélni. Jól látom, hogy egyszerűen le kell húznom a gombot a váltókarról, vagy van valami trükkje?
A másik, ami zavar, hogy kiéghettek a műszerfal világítás égői. Egyszerű leszerelni a műszerfalat, vagy keressek inkább szakit?
Először kimosta mosogató szeres vízzel majd tettek bele 5-12-es kavicsot azt rázogattam benne 5 percig utána megint kimostam majd tettem bele sósavat na az semmit se ért megint kimostam majd tettem bele benzint na az kipucolta rendesen így lett teljesen tiszta.
Szia! Amikor megvettem nekem konkrétan a bovden be volt rohadva nem a tekerővel volt gond hanem az oldalán (ha szemben állsz a jobb) levő bovden annyira szorult a rozsdától, hogy ki kellett venni és lecsiszolni ami nem is volt olyan könnyű!
Más! A váltóba nem elég a "gyári" 2,4 liter! nekem sikított 5.ben pedig akkor cserélték a csapágyakat és meg volt minden húzva! Töltöttem utána még vagy kb 0,4litert akkor érte el azt a szintet, hogy a kiskerék egészen olaj alatt van vagyis kb 1cm-rel magasabb a szint mint a látható fenék! Most nincs vagy csak egészen halk hangja 5.ben az is csak hidegen.
Úgy emléxem 2.5 l , majd v.ki pontosít. A nívó a váltónál kitekert km óra spirál,műanyag fogaskerék aljáig érjen az olaj - fogaskereket -nem beleejteni!
Egy próbát megér.Úgy is szét kell szedjem,mert per pillanat a fűtést nem tudom bentről állítani.Valószínűleg kiakadt a drót ami nyitja/zárja a fűtés csapot.Nyáron nem volt gond,mert elzártam elöl,de most már hidegeg a hajnalok s ha már szét lesz szedve......
Akkor szerintem az órát. Nálam sem működik jól a sebesség mérő része. 10-12 km/h minuszban vagyok,de már megszoktam 10 év alatt. Viszont a km számlálója jól mér. 1000 km-n nem egészen 3 km-t téved a GPS-hez képest.Együtt lehet vele élni,megszokás kérdése.....
A spirál cseréhez annyit tennék hozzá,hogy én pl nem szereltem ki a spirál külsőt.Csak ki húztam a régi spirált és az újat vissza )))) Persze kicsit előtte bezsíroztam.
A műszeregység felől 50-60km/h felett a sebességgel arányos kattogás hallatszik. Ez a km-óra spirál, vagy esetleg a tekerő mechanika?
Lehet összefügg ezzel az is, hogy 30-40km/h között, de kizárólag ebben a tartományban, a sebességmérőm mutatója ingadozik, nem fixen áll, hanem libeg mint egy régi ladában.
Mennyire bonyolult a spirált cserélni, le tudnátok írni? Ha van már ilyen tapasztalat, hogy mivel lehetne ezt a két apró, de annál bosszantóbb hibát megszüntetni, örömmel várom tőletek! :)
Szia! Én a vízkő eltávolítást úgy csináltam, hogy vettem 2 liter RO55-ös rozsdaoldó és átalakító folyadékot.
Leengedtem a vizet ezzel feltöltöttem, meg sima vízzel és átjárattam amíg a termosztát bekapcsolt!
Utána leengedtem, megszűrtem mert kihozott rengeteg trutyit. Utána vissza és újra átmelegítettem majd egy öblítés, aztán ment bele a fagyálló. A tágulási tartályt meg úgy tudod kitakarítani, hogy leveszed, fogsz egy marék murvát! Beledobod öntesz hozzá egy kevés mosogatószeres vizet és addig rázod amíg leszed minden az oldaláról! Gyorsan meglesz:-))
Az én autómat akkor látja szerelő,csak amikor műszakira viszi. Többen megvádoltak,hogy "nem vagy szerelő,nem tanultad,nem tudhatod". Nem vagyok az.Három tipus van amiről van fogalmam.Trabant (kétütemű),Lada,dízel Feli.Elhalálozási sorrendben)))) Pont a Tiédhez hasonló sztorik miatt.
A minap voltam a döggel kerékösszetartást meg futószöget beállíttatni,mivel a jobb oldalon muszáj volt lengőkart cserélni.Nagyváradon van egy kis cég ahová évek óta viszem.Megbízható,rendes srácok,de most a héten szabadságon voltak,nekem meg kellett a kocsi.Egy barátom egy helyi szállítási cégnél dolgozik és felajánlotta,hogy náluk megcsinálják,bár kamionokra vannak specializálódva,de ez sem gond. Bementem hozzá,felálltam az aknára ami pont olyan széles volt - a kerékterelővel együtt -,mint a skodri. Felrakja a gyerek a motyót a kerekekre,majd ráhúzza a forgózsámolyra a két elsőt.Ott kezdődött a gond,hogy a két első kerék nem esett középre.Láttam én,hogy nem lesz ez így jó egészen,de most már kivárom mi lesz belőle.Nem is szóltam a srácnak.Kis tökölődés alul,kormány forgatás fent és megszületett az ítélet.
Kérdés:
- Volt törve az autó?
- Az előző tulajnál,asszem a jobb eleje.Miért?
- Úgy néz ki,hogy a az egyik kereke előrébb van.(Ezt azért megmagyarázhatná nekem valaki,mert nem áll össze.)
- Több mint 10 éve nálam van a kocsi,senki nem mondta,hogy ilyen baj lenne,pedig nem egy szaki állította már be az elejét.
- De baj lehet a kazettával is( szervós kormánymű),mert hiába van középen,ha eltekerem és vissza,akkor nem ugyanoda áll vissza a.Látod a monitort?
Ennél az utsó mondatnál fogalmazódott meg bennem,hogy hétfőn megyek én oda ahová szoktam vinni. Viszont valamit csak csinált vele,mert nem húz a kocsi sehova,90-nél elengedtem a kormányt ))))
Azért kérnek 35 ezret,mert nekik a mi autónk egy kalap szar,értéktelen vacak,kár bele pénzt meg időt borítani.Szóval amíg a mi kedvencünkkel foglalkozik,addig arról ábrándozik,hogy egy sokkal értékesebb,sokkal drágább autót javíthatna.De nem javít,mert Te oda vitted a kocsidat,és ő sík hülyének néz mert életben tartod a vasat és nem általlasz költeni rá.Na ha költeni akarsz rá,akkor fizesd is meg. Igy gondolkodik 99%-a. Tudom mert volt aki elmesélte......
Megírom őszintén,hogy próbáltam mosóporos vizzel,ami csak javított a helyzeten. A következő lépés az lesz,hogy keresek valamilyen hűtőfolyadék adalékot ami takarít is.....
A fűtőmotor előtét ellenállását kivettem, mert nem ment 1-2-3-as fokozatban, csak 4-ben, gondoltam oxidos lehet a csatlakozó!
Hát igy is történt, megpucoltam a sarukat, viszont a kábel korbács csúszó érintkezői annyira elvannak oxidálva/rozsdásodva, hogy esélyem sincs megpucolni...
Amennyire tudtam vékony csavarhúzóval+WD40 kombóval próbáltam de nem jó!
A betét tuti hogy jó, mert ha csak éppen hogy rátolom a csatlakozóra, akkor működik, de igy nem éppen biztonságos, érdekes mert ha teljesen a helyére tolom, akkor nem működik,-gondolom az érintkezők mélyebben sokkal jobban oxidosak, és csak azt éri el amikor a helyére nyomom a betétet...
Lehet ilyen kábelkorbácsot vásárolni valahol?.(nem találtam sehol sem)
Vagy valami ötlet a tisztításához?-vagy nem tudom mi legyen vele