Poc2 és jopofan természetesen igazatok van, mégis azt gondolom,h ha jogos a reklamációtok semmivel nem vagytok hátrányban F27-től vásárolt (akár jogszabályi hiányosságokkal árult) akkukkal mint bárhol máshol. Azt gondolom, és ezt is írta h a jó híre többet ér, mint h bárkit átverjen! Amire én is céloztam,ha nem lenne korrekt, arról itt már mindenki tudna.
Kérésre bárkinek küldök ellenben magánban infót olyan m.országi nagy cégről aki viszont simán átverte egy barátomat egy akkujavítással minden szemrebbenés nélkül! Szerencséjük volt, mert nincs sem ideje, sem energiája bármit tenni, szóval lenyelte a békát, főleg azért, mert annyi ideig húzták a dolgot,h mire visszakapta az akkuját már vett újat! Annak idején az akkupakkot én szedtem szét, külsőleg teljesen épek voltak a cellák,de egy cella állandóan állásában is lemerült. Mivel új (nem tőlük,hanem Németországból rendelt) akku volt én javasoltam neki ezt a céget. Hónapokig húzták, végül így kapta vissza pakkot az egyik oldalon megsütött-túltöltött cellákkal! Persze még fizetett is érte...
Mivel pár hónap alatt másodszor teszem (most utoljára),h kiállok mellette leszögezném életemben egyszer találkoztam-vásároltam tőle, nem vagyunk rokonok-barátok, természetesen nem vállalok garanciát arra sem,h soha senkinek nem fog (akár akaratán kívül) rossz akkut eladni, és leszögezném,h azért amit itt írtam még extra kedvezményt sem ajánlott fel! :-)
Igen, önállóan azzal is megy! De azt tudnod kell,h az még a komolyabb vezérlőknél is csak imitálja a szabályozást, szóval nem igazán jó! A pedálfordulattal arányosan segít rá, és ezzel lehet kicsit játszani. Ha visszaváltasz akkor nagyobb lesz a pedálfordulat, tehát (pl induláskor) jobban meg fog indulni. De hamar eléred a határait, és akkor majd igazi nyomatékszabályozást akarsz!
Más kérdés, gázkaros ebike-ot buherálnék egy régebbi bringámból. Milyen gázkart javasolnátok és hol érdemes venni? Amit eddig láttam élőben, az törékenynek látszó műanyag volt, nem volt túl bizalomgerjesztő...
Nem azt írtam hogy szar amit árul!Csak kérdeztem van-e garancia.Egyébként én érvényesítettem garit akkura.Tavasszal vettem, 4 és fél hónap után tönkrement.Az eladó letesztelte,és cserélte mert az akku hibás volt!
De én kérek elnézést hogy ha majdnem fél havi fizetésemért veszek valamit,akkor szeretném valamennyire bebiztosítani magam.Tekintve hogy a linkelt akkuról sem olvastam hogy szar lenne, mint ahogy az F27-éről sem,így akár elvileg lehetne ugyan olyan cella abban is.Akkor meg olcsóbbnak tűnik az amelyikre garancia is van.
Én nyilván nem fogok garancia nélkül ekkora összeget kiadni,ezért kérdeztem rá a dologra.A választ meg megkaptam!
Klassz ez az értekezés az akkukról, nem is értem! Tele ez a fórum is a Kínából rendelt hulladékokkal, jó pár hozzászólás csak arról szólt mit lehet tenni a rossz cellákkal. Én is vettem F27-től, az ember bemegy, kiválasztja, elhozza, és használja. Hány hozzászólás volt eddig arról,h rossz amit árul? Akkor mi itt a probléma? Pont azt nyújtja, ami a lényeg, helyettünk beszerzi, és ezen még akár keres is, akkor is nagyon rendben van ez így! Próbált érvényesíteni bárki is akkura garanciát... Ráadásul meg van a rálátása-tapasztalata a beszerzési forrásokra, nyilván azt is meg kell fizetni!
""Az a szerencséd és másoknak is, hogy a vevők zöme töketlen és/vagy tudatlan.""
Vagy inkább az a szerencsém,hogy minőséget adok valóban a pénzéért? :)
A bizonyítás eléggé egyszerű,meglehet hogy egy cella hibás,és ha ez így van miért ne cserélném ki neki?
Viszont olyan hogy 50-100-200 cella egyszerre hibás kb nemlétezik.
Ha user hiba van kb egyszerre fog sérülni az összes akku,vagy a legtöbb a pakkból,ha cella hiba akkor 1db vagy max még a vele párhuzamossak ha zárlatossá válna egy cella.
Bár az igazat meg valva,nem is értem,és nem is értettem azt mikor itt a garanciális dolgokról beszélgetnek az emberek.!
Aki hivatalos számlás garanciás árut akar,az beballag egy boltba,megveszi,és érvényesíti a garanciát.
Én is ezt teszem ha szükségem van a garanciára,ha meg megveszek valakitől valamit mert olcsóbb,és hülye vagyok bepalizni hagyom magam esetlegesen,akkor lenyelem a békát és ennyi.
De szerencsére én nagyon sok mindennel foglalkozom,és nagyon elenyésző az,hogy megszívom.
Törekedek arra is ,hogy aki velem üzletel,szintén ne szívja meg.
Egy hónapos történés.
Vettek tőlem egy 48V 5Ah lipo akku pakkot,a srácnak elmondtam mit hogyan merre,de véletlen belemerült a rollerezésbe,és döglésig merítette a vadi új cellákat,majd fel sem töltötte őket.
Tudta hogy ő a hunyó be is vallotta.
Kérdezte tőlem mit lehet tenni.
Mondtam neki jöjjön le adok neki egy 48V 10Ah akkut az előző akku árának feléért.
Nem vagyok én olyan rossz ember mint aminek hiszel. :)
Amúgy meg szerviz lévén,elég jó ember ismerő vagyok,nagyjából kilehet szűrni ki a macerás vásárló,és ki az aki korrekt!
Ha besétál hozzám egy macerás vásárló,és ez le is rí róla,inkább nem javítok meg neki semmit,és nem adok el neki semmit,mert semmi kedvem a nyavalygásukhoz.
Nem zárkozok el semmitől,hisz montam, volt aki alulmérezetett akkut kért tőlem,és nem szaladtam el vissza vásároltam az akkut amit nyilván valóan az user hibás kérése volt.
És itt nem a portéka minőségéről beszélünk,mert az itt egyértelműen minőségi. :)
"Váljuk be,itt a fórumon mindenki kóklerkedik velem együtt,ergo állandóan tuning,miért nem megy többet,még gyorsabban akarok menni,túlmerítem az akkut,stb..."
Ezt azért így nem merném kijelenteni!
Nekem 48V os a bicikli 17A korlátú vezérlővel.30km/h a max sebesség,ez elég is.Ha meg azt vesszük hogy ólom akkuval 60km-t elmentem egy töltéssel,látható hogy nem a gyorsulás és sebesség a lényeg.Meg mások is vannak akik csökkentették a max áramot,tehát ők sem a tuningra hajtottak.Igazából rajtad kívül nem sok ember hajszolta itt a több Kw-os motorokat.
Viszont egy sima kérdést tettem fel a garival kapcsolatban,erre rögtön lekóklereztél,és kijelentetted hogy trükközni akarok.Mondjuk az épített biciklidnél már feltűnt mennyire elzárkózol a felelősségtől,de ez még ahhoz képest is erős.
Magyarul elsózód a portékát ami elvileg minőségi,ha meg mégsem,akkor így járt aki megvette.
Nos én pont ezért csinálom hobby szinten,nem igazán keresem magam túl ezzel,az akkukon nem is igazán van haszon,inkább a munkadíjon amivel összeállítok egy pakkot valakinek.
Én mindenkinek elmondom mik a játékszabályok,nem kötelező tőlem venni semmit,nem verek átt senkit.
Tudok adni én is garit persze nem gond,egyből leszámlázom,az ár a duplájára nő ahogy ez a minőségi akkuknál szokott, nézd pl bosch vagy társai.
Az akkut én építem be az adott kerékpárba,és a gyárival megegyezőt vagy jóval erősebbet.
De kb senkinek nem kell így ebben az állapotban,mindenki trükközni akar szakszerűtlen használat mellet,és a végeredmény általában 100%-os user hibából bekövetkezett megrongálódás.
A bicikli teljesen más tészta,minden esetben használt bicikliről beszélünk,még akkor is ha az épp én gyártom vadonat új alkatrészekből.
Akkut vehetsz külföldről 0 garanciával 2-3 hét alatt itt is van,kínlódsz a vámolással stb...
Vagy esetleg megveheted tőlem 0 garanciával és én játszom végig a szívásos részeket :)
Nézd,kb mindenki tudja,de ha nem tudná is értelmezi azonnal,hogy egy aránylag mezei occó kínai gépek mellé,nem tehet minőségi lion akkut,mert különbem nem lehetne ár alatt adni az egész kerékpárt.
Viszont mint bolt,számlázással,és a számla mellé,minden képen jár minimum 6 hónap garancia,az új termékek mellé.
Nyilván,mivel viszont eladó,így ahonnét ő s veszi,hegyekbe áll ez a típusú akkumulátor.
Ha esetleg 6 hónapot nem bírna ki,akkor kicserélik,hisz valójában abba az akkuba 500ft-os cellák vannak,aminek a 3szeresét fizetik meg.
De nézzük az én esetemet.
Váljuk be,itt a fórumon mindenki kóklerkedik velem együtt,ergo állandóan tuning,miért nem megy többet,még gyorsabban akarok menni,túlmerítem az akkut,stb...
Honnét a francból tudjam,hogy aki vett tőlem akkut,jól ki e számolta a bringájához a megfelelőt,és nem fogja megölni az akkut pikk pakk?
Volt rá példa hogy valaki 400W-os motort mondott,és kiderült hogy a gépe csúcsokba 4000W-ot vett fel.
Az akku majdnem belehalt,és gyorsan merült,mire észbe kaptunk mi a baj.
Bemész egy autó szalonba,ott áll két vadomat új autó.
Az egyik egy Suzuki 2 év garival,5millióért.
A másik egy vadi új BMW nincs gari 4,5millióért
Melyiket hoznád el? :) A BMW-t igaz? pedig nincs rajt gari,de tudod hogy az a minőség,nem a Suzuki :)
Nálam ha új akkut veszel,újat kapsz,ha használtat akkor használtat,nem verek át senkit,nincs rá szükségem arra hogy a jóhíremet leromboljam pár forintért :)
Ha veszek egy, a képen látható kontrollert, akkor milyen kapcsolat van a thumb controller és a PAS rendszer között? Vagy egyik, vagy másik, vagy kell mindkettő?