Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
Én egy ilyent használok : http://victorinox.hu/index.php?main_page=product_info&cPath=80_13&products_id=401 Nem egy komoly szerszám, de ha jól megtanulod használni, ezzel is lehet borotva éles késeket kreálni. Én csak ajánlani tudom, olcsó, kicsi, praktikus. Nekem mindig ott lapul a zsebembe, mert egy jó késsel se mész semmire ha kimegy az éle. Azt ajánlom próbáld ki, és ha van hentes ismerősöd, kérd meg, hogy mutassa meg hogyan kell helyesen élezni. Vagy akár egy késmániást is megkérhetsz, azokat arról ismered meg, hogy a bal karjukról csukló felett olyan 10 cm le van borotválva. :)
Bp.-en tudtok olyan helyet, ahol szakszerűen megéleznének egy Spydercot? Én még sosem próbáltam, és nem ezen kellene elkezdenem. Mondjuk ha akarnám sem tudnám hogyan kezdjem ,ebben tudnátok segíteni? Milyen követ érdemes venni stb..
Nézegess ennél a ficaknál .Korekt a fazon ,úgy postáz,hogy én még vámot egyszer sem fizettem,pedig vettem már tőle minden félét. Csak találsz olyat ami tetszik.
Meg kell fizetned a kovács munkáját . Nem hobbiból kalapálja ,hajtogatja a vasat jó párszor.:)) Régen volt létjogosultsága a damasztolásnak, mára szvsz esztétika.
Már félretettem egy bicskára 70 ezret, addig jöhetnek szóba a termékek. Szóval most ezt a rugós kiszedést kihagynám, nem azért spóroltam. :) De köszi az ötletet, majd legközelebb azt teszem. :)
Van egy Kershaw Cryo késem, Hinderer design. De az mellé szeretnék valamit amin nincs rugós rásegítés. Valaki tud segíteni abba hogy mibe különbözik a damaszt acél a másiktól? a lentebb írt kérdésemre ha valaki tud válaszolni megköszönném. :)
Késből akkora a választék,hogy válogathatsz kedvedre .pár ezrestől a több százezresekig. Garantálom,hogy egy csúcscélos mondjuk ZT vagy Spy vagy bármelyik másik késnél sem fogod észrevenni a különbséget (már ha van) egy egyszerűbb bicsaktól arra amire használni akarod.Csak a pénztárcád szab amúgy határt szerintem a dolognak.Azt vedd ami tetszik ,nincs különbség amit itt leírhatna neked bárki is. Ha az a "randaság" tetszik azt köll megvenni.Max majd veszel egy másikat is:)
Nem munkába kell, hanem utcai viseletre (szendvics, kötél, karton, szalámi, pizza, stb...) Szóval ez nem valami alkalmas arra, viszont amit inkeltem az igen. De köszönöm az ötletet.
Nekem hasonló van csak Olfa ,egyújas nyitás a penge egy mozdulattal cserélhető,sose kell élezni ,ráadásul az Olfa pengég bitang jók,olyan mint egy zsebkés és fillérekbe kerül.És mindent vág:)
Ma rávettem magam,hogy megcsináljak pár kést.Az első egy konyhakés lett Böhler rozsdamentes (Thandokantól kaptam az anyagot ,ő tudja milyen,1030 fokon kellett edzeni) .Lesz még ebből egy japán stílusú séfkés ,annak a nyele bambusz lesz.Holnapra az is kész.Meg még pár ez meg az ,van egy kis restanciám barátoknak. No de ez tök jó lett ,kb olyan 54 HRC nagyon jó a súlyelosztása,2mm vastag a nyél az G10 .Paradicsomból mm es szeleteket vág minden gond nélkül. Csak meg szeretném osztani ,mert én még nem csináltam ilyet:)
Ilyen felépítésű bicskák mindig is voltak fából meg csontból, és csak a penge acél. Na, ezeknél a szén- meg üvegszálas műanyag jelentősen erősebb. A fémnél persze nem erősebb.
Azt nem gondoltam volna, mert hát semmi acél merevítés. Van olyan amiben a két műanyag között még acél is van, de amit én néztem az csupán üvegszálas műanyag és a penge, meg valami vékony szar ami tartja a pengét... De ha azt mondod, hogy erős, akkor megkeresek egyet személyesen, megnézegetni jobban.
Ezek az üvegszálas műanyag nyelű bicskák jók? Nem törnek hamar el, bírják a strapát? Véleménye/tapasztalat? Nem mertem még sose olyat venni, ezért nincs tapasztalatom, viszont készülök egyet venni, mert a penge az jó, olcsó is. Csak fogalmam nincs a nyele mennyire jó.
Én arra gondoltam, hogy ha el szeretnél vinni magaddal egy kést kajálni, akkor egy 10-es a legjobb. Elfér zsebben, átéri a kenyeret, zsömlét, lehet vele kenni, húst szeletelni, paprikát, paradicsomot vágni, meg úgy bármit.
Mondjuk mi otthon sem használunk kisebb kést, kicsi zöldséges volt, de nem használtuk igazából, minden ilyesmit az opinellel csinálunk. Lehet, hogy csak azért, mert hámozni egy VX hámozó eszközt használunk, minden egyéb vágást pedig deszkán végzek, nem kézben.
Az nem olyan egyértelmű. Bármillyen zöldség-gyümölcs előkészítéséhez már elég otromba a tíz centis, ahhoz 7 az ideális szerintem, amivel sokkal ügyesebben lehet kanyarogni. Még a zöldpaprikához is jobb.
jah.. és még annyit, hogy a bicska megjelenése sem mindegy sok helyen, legalábbis egy VX-re, egy magyar bicskára vagy egy multi szerszámra senki nem fog aggódva nézni, ha előveszed, bárhol is vagy.
Jogász kollégámnak van egy egykezes taktikai kése, de azért igen furcsán néznek rá a többiek és tesznek is rá negatív megjegyzéseket, mikor előveszi, vagy kilóg a folder nyele a nadrág zsebből.
Nekem egy victorinox forester, majd egy waiter után a gerber dime vált be, ez eddigi legjobb napi "bicskám". Elfér a kulcstartómon, a pici fogója pont jó, pl. kerékpáron, vagy egy szálkát kihúzni a kezedből, visszahajlítani egy stiftet, drótot, ilyesmi. Ugyanakkor van rajta csavarhúzó (philipshez is lehet használni a kicsit), csipesz, penge, olló is. Egyedül konzerv nyitó nincs, de azt a sima pengével megoldottam a múltkor. "modern kerékpárhoz amúgy leginkább egy 4-es és 5-ös imbusz kell, azzal a kerékpár 80%-át szét lehet szedni)
Szóval könnyű, jól használható (kifelé nyílnak a pengéi), a nagy és széles sörnyitójára tök jól rámegy a karabiner a kulcstartón (így egy mozdulat lekapni), a pengéje pedig éppen hogy elég egy almához, zsemléhez. de elég.
Van egy 10-es opinelem, ami nagyon jó túrázni, de egyébként a konyhában lát el szolgálatot és van még egy VX SwissTool is, akkor használom ha telekre megyek, vagy otthoni dolog akad, esetleg ha nagyobb távra megyek bringával, de egyébként túl nehéz és felesleges is a mindennapokban a dime mellett.
Feleségemnek van egy VX climbere, az is jó, sok mindenre használható, de a gerber dime kisebb, könnyebb és a fogó része igazi multi szerszámmá teszi, cserébe kisebb pengével rendelkezik, ami kajánál hátrány, de igazság szerint enni egyik kis bicska sem az igazi, oda egy legalább 10 centis pengéjű kés való, mint pl. a 10-es opinel.
Senki nem tud véleményt/tapasztalatot mondani a "SPEEDSAFE" nyitásrásegítőről? A Kershaw késekbe van ilyen. Ha naponta sokszor nyitogatom sokat bírja? Valami tapasztalat?