Volt még egy Fehérváron, amit megnéztem, 157 e km-rel hirdetett 2,2-es 20i. Hátt, be se kellett indítani. Aszondja sérülésmentes. már messziről látszik, hogy motorháztetőbe durván bele van fújva, egyik ajtó félig belefújt, it-ott rozsda (rozsdamentes, aszondja telefonba:D), a vezetőoldali első ülés foltozva! :DDD. másfél percet töltöttem ott, ennyi benyomás elég is volt :))))
A 3-as jelentkezőt tegnap megnéztem. Ettől ugyan több a keret, de miért is vennénk drágábbat, ha van normális olcsón.
3-asról: kívülről tejesen rozsdamentes. Balos hátsó kerékjárati ívben belül láttam felületi rozsdát, ez érdekes rész lehet, máshol nincs. Nagyon szépek az élek, lehet akár törésmentes is, vagy szépen megcsinálták. Fényezése egységes, de nem mértünk rétegvastagságot. Egyéb pozitív: nagyon kultúrált az utastere, ha nem is 196 e km, de nem lehet sokkal több 200-nál benne. 2 éve volt 187-nél az utolsó szerviz pecsét. kárpit, ülés nagyon szép, megkímélt. motor nagyon szépen járt, klíma zajmentesen működik, futómű, fék rendben.
negatív: váltógombot megtekerték, lötyög a karon, az cserés, egyébként nagyon feszesen vált. légzsák lámpa világít. csomagtérajtó üvegablak nem nyílt, csak a teljes ajtó. Ezen kívül minden működik, egyben van az autó.
valamennyit enged az árból. Igazából megfelelne, de fiaatalabb, drágább is belefér.
Vacillálásra ad okot.
Magamnak kizárólagosra a 30i-vel foglalkoznék, de a fiatalok fogják használni leginkább, nekik a 20i is elég, de ha már bmw, legyen benne motor.:DDD
Nem rég volt itt arról, hogy mennyit ér az e36, mikor fog emelkedni kicsit jobban az ára. Most olvastam valamelyik fosbuk csoportban, hogy egy pesti srácnak ellopták az e36-ját. Aztán a pontagyú meg elkezdte darabonként árulni, így meglett a kocsi. Hát már itt tartunk.
Tényleg, köszi a tippet! Hát én a láncfeszítőre gyanakodom még, azért mondom, hogy nem 100%. A többi kérdésemben tudtok segíteni? (Ki tudom-e cserélni a tőkéket a veztengely/vezérlés lebontása nélkül, valamint, hogy hogyan történik a visszaszerelése)
Az INA-ra azt írják, hogy normál minőség, az AE-re, ami fele annyi meg azt, hogy gyári minőség. A Meyle-t (amiről már hallottam) is gyári minőségűnek írják, de az a legdrágább.
Olyan 1800-as fordulat közelében már elhallgat. Igen tudom, hogy nem 100% a hibameghatározás, de tegyük fel, hogy tényleg az, és csak gondolkozom, hogy kevés pénzből lehetőség lenne e megszüntetni a hibát. De ha szakszerűen szeretném megcsinálni, akkor illene levenni a vezérlést, meg azt is cserélni (hátha a láncfeszítő szól), meg az ottani tömítéseket, szóval egyelőre ennyire nem szeretnék belefolyni, mert nem tudom meddig lesz meg az autó. (Lehet később ez lesz, vagy egy M44 csere:) )
Egyébként hogyan lehetne kiszűrni a hibát szakszerűen? (akusztikai méréseken kívül)