Olyan 1800-as fordulat közelében már elhallgat. Igen tudom, hogy nem 100% a hibameghatározás, de tegyük fel, hogy tényleg az, és csak gondolkozom, hogy kevés pénzből lehetőség lenne e megszüntetni a hibát. De ha szakszerűen szeretném megcsinálni, akkor illene levenni a vezérlést, meg azt is cserélni (hátha a láncfeszítő szól), meg az ottani tömítéseket, szóval egyelőre ennyire nem szeretnék belefolyni, mert nem tudom meddig lesz meg az autó. (Lehet később ez lesz, vagy egy M44 csere:) )
Egyébként hogyan lehetne kiszűrni a hibát szakszerűen? (akusztikai méréseken kívül)
Sziasztok! Van egy E36-om aminek egy ideje meleg motornál elég erős hidrotőke hangja van. Mivel M43, tudom, hogy olyan sokat nem érdemes rákölteni, nem szeretnék 8db gyári tőkét venni, de ugyanakkor ez a járós autóm, sokat ingázom és szeretem rendbe tartani. A kérdésem, hogy kiszűrhető-e a rossz hidrotőke ha leveszem a szelepfedelet és megnyomkodom a himbákat, illetve a veztengely levétele nélkül kicserélhető-e a hidrotőke? Tőke cserének mi a menete? Gondolok itt arra, hogy amikor visszateszem az újat, kell e légteleníteni, ilyesmi?
Ez limo. Kép még nincs. Ha eladó lesz elmegyek lefényképezni. Gyári, bőr sportkormány, 25%-os sperr, plüss kárpitok. Ahogy hozzájuk került egyből üléshuzat ráugrott.
Tehát gyári és még M-csomagos is? Egy gyári M-packet azért dob még az értékén. Konkrétan szerintem ilyen autó jelenleg 1 db sincs eladó. Dobj már fel róla pár képet, ha nem gond! Amúgy a bontott kárpit is lógni fog, megeszi az idő. Nekem kb. 2 évet bírt a hibátlan bontott, és lassan a fejemre esik.
Kárpitossal cseréltessétek ki az anyagot. Nem tartom kizártnak, hogy lehet megszólalásig hasonló anyagot szerezni, csak utána kell menni. A helyi kárpitos az ülésre is vadászott olyan anyagot, hogy egy az egyben olyan, mint a gyári, csak ez nincs kifakulva, ezért üt el egy kicsit.
Az autó gyári. Annyi probléma van vele, hogy ezen a nyáron a napon állt. A kárpit lelóg ezért a tetőn. Vettek hozzá egy szépet. Amikor megtudták, hogy nem véletlenül fekete a benne található, nem merték belerakatni a másikat.
Cabrioról már most tudok, ami 2 milla körül ment el. Egy megkímélt hobbiautónak szerintem nincs nagy költsége. Ha van saját garázs, akkor a tárolás nem emészt fel pénzt. Létezik youngtimer biztosítás, annak utána kéne nézni, hogy mennyi és milyen feltételekkel lehet kötni.Ha nincs használva, akkor meg ki kell vonni, és nem kér semmit. Mondjuk jó lenne látni az autót, hogy tényleg gyári, megkímélt állapotban van-e.
E30-aknak is pár év alatt elszállt az ára. E36-ból talán több van, bár a nagy motoros ott is egyre ritkább, a suhancok szétfaragják, összetörik, csapatós autóként végzik, szétrohadnak, elbontják, stb.
Én biztos megtartanám magamnak. Ha sokkal többet nem is fog érni, kevesebbet sem, és szép időben lehet vele egy élvezeteset kirándulni. Ahogy nézem, most jó esetben egy milliót lehet érte kapni. Bár a feketét már 870-ért hirdetik. pedig emlékeim szerint jóval 1M felett indult.
Visszaállítható gyári állapot??Csak a tartályszellöztetés 2 db 30-as furat.nem beszélve a töltö 60 -árol... egy skoda favoriton megszámoltuk... kb 50 olyan lukat okoztunk a gáz miatt amit nem tudsz visszacsinálni.
Hát nézd, én meg tudlak érteni, mert ha sokat mész, hamar behozza az árát. Ha 100%-ig visszaállítható a gyári állapot, akkor még esetleg azt mondom, hogy bevállalható. Most még mindenből tudsz tartalékot venni, ami esetleg sérül az átalakítás során. Azért a legjobb az lenne, ha hobbiautó lenne gyári állapotban. Vagy ha nem érdekel az ilyen, add el valakinek, aki megbecsüli. Ez az autó 6 év múlva OT rendszámos veterán lehet. Én mondjuk nem most adnám el, mert ahogy nézem, most kezdenek felfelé menni a nagymotoros E36-ok árai. Egyelőre még nem kapkodnak az ilyen darabokért, vagy lehet, hogy megvenné egy stance-es hülyegyerek alapnak, és akkor lőttek az eredeti állapotnak. Ahogy nézem, egymillió felett elég sokáig hirdetik az ilyen darabokat, de szerintem pár éven belül meg lehet kérni az árukat.
Nagy a kontrszt az astra meg a 25i között, mindig azt fogod várni, hogy mehess már egy kört a 25-össel, mikor hazaérsz az opellel.
Nálam régóta megvan a kontraszt, mindig voltak unalmas cégautóim (pl új e12-es corolla), amikor hazamantem 6-700 km-es végtelen unalmas autópályás utamról, az adrenalin hiány olyan nagy volt, hogy be kellett ülni valamely hobbi autóba, régen accord kupé, e30, e36 kupé volt, szinte egyszerre az udvarban...
Ha megteheted, tartsd meg az opelt a mindennapokra, a 25i-t meg ünnepnapokra. 25i-t is mozgatni kell néha, annyit adj meg neki, benzinesként, hogy néha gurulsz vele egy élménykört. Sokág autó marad majd, különösebb nagy beruházások nélkül.
Lehet olyat, hogy télre pl ideiglenesen kivonatod a forgalomból, költségkímélés nélkül.
Opelbe mehet a gáz, de itt senki se fogja a 25i-be javasolni ;)
Rendes autóba rendes üzemanyag van.
Én tavaly több, mint 100 e kmt mentem, idén is megvan a havi 6 ezer, plusz a bmw-zés, az évi 5-8 ezerree tehető. De a nagy futás céges fiattal magy- sjnos, de a sajátot erre sose használnám.
dolgoztam annó autógázszerelőként.e21 320/6 omba is betettük a gázt. Kár volt.Nem tudtunk hozzá normális keverőfejet találni.Sose volt jó csak úgy ha 1500 as volt az alapjárat.Volt viszont egy ügyfelünk másik fajta keverőfejjel de ugyanolyan motorral. Jött zöldkártyára.estig sirtam hogy bezzeg neki jó.
Csak gázzal guruló autóim voltak. Gyakran megyek havi 3ekm-t. Még akkor kezdődött, amikor nem árultak tartályokat. Kiskunhalason kellett beszereltetni. A vez. ülés mögött állt fejjel lefelé a pb palack (kabáttal letakarva) és az 1000öcsi kesztyűtartójába rakattuk a reduktort, hogy a yard ne lássa ha nagyon sasolja a motorteret.