Felfelé? Ott lenne az erkély :) Te hogy csinálnád amúgy? Kép:
Tehát itt a kinyúló tetőrész alá gondoltunk egy erkélyt. Ezért is raktunk be fentre egy ajtót. De lehet éppen francia is, ha nem lehet megoldani a teljest.
Most kezdünk gondolkodni, hogy belevágjunk-e egy háromgyerekes CSOK-os családi ház építésbe.
Telek van, és egy 6,5 MFT-os önrész. Nem szeretnénk sok hitelt, a 10 MFt + az áfa visszatérítés az, amivel elsőre számolnék, ehhez max 3-4 milliós hitel az, amit fel mernénk vállalni a fizetést tekintetbe véve...
Viszont a sok gyerek miatt a hasznos alapterületet eddig nem sikerült 113 m2-nél kisebbre leszorítani, ehhez jön még a terasz, és az autóbeálló, aminek a teteje egy szerkezetben lenne a házéval, szóval
Mi a reális négyzetméter ár egy normál (nem könnyű) szerkezetes épületnél? Van realitása a terveinknek?
(Nettó árra gondolok)
A másik kérdés, hogy csak a hasznos alapterületre szokták ezt az árat vetíteni, vagy pontosan mire?
A terasz, és a fedett autóbeálló területe is beszorzandó ezzel az összeggel, vagy azt egy alacsonyabb összeggel (mennyivel) kell beszorozni?
Ha már volt ilyen kérdés, elnézést, nem találtam.
Az ismerőseim körében már feltettem ezt a kérdést, de rémisztően nagy a szórás.
200 ezret, és 300 ezret is mondtak négyzetméterenként. Nagyon nem mindegy...
Az átlós támasz miért nem fölfelé áll? Úgy kevésbé akadályoz. Megoldható az is, csak egy kicsit talán nehezebben, mert húzásra kell tervezni a rúd bekötését.
A merevítő meddig érjen le nem tudom, gondolom statikailag számít az is.. De meg lehetne úgyis csinálni, hogy a terasz végére plusz gerendákat rakni, akkor nem kéne "andrás" :) (?)
Legyen inkább csak francia? :) De az asszony rendes erkélyt akar :D Hogy minek erkély, az egy jó kérdés, jobban belegondolva tényleg nincs sok, bár az én ötletem volt bevallom :)
Sziasztok, mennyire lenne reális alaptól-tetőig eljutni még az idén, ha 1-2 hét múlva kezdhető az alapozás??
érdemes belevágni??? vagy inkább türelem és majd tavasz?? szeretnénk belekezdeni de azt sem szeretnénk ha esetleg az időjárás vagy egyéb okok miatt egész télen ázna a fal ha a tetőt már nem sikerülne feltenni.
242 a magasság, és felette lenne az erkély. A kinyúló rész 150, de lehet rövidebb is ha úgy jobb. A nagy kérdés, mivel kéne a falhoz rögzíteni, átmenő csavar sajna nem kivitelezhető.
142 centi, csak törpék férnek el alatta. alaposan rögzíteni kell a falhoz.
nekem 1.5 méteres előtetőt tartott négy, ilyesmi szerkezetű konzol, persze azokat 50-es L acélból csináltam (csavarozva, nem hegesztve). a konzolok felső sarkát egy-egy átmenő csavar rögzítette a ház falához..
Én a vékonyat tettem volna, de az könnyűszerkezetes födém miatt az engedélyes tervben a tűzgátlós gipszkarton volt, abbol nem tudtam szerezni csak 12.5-est. A mennyezeti lámpáknál figyelni kell!!
A kémény köré biztos hogy tűzgátlós kell, de újabban a fafödémre mindenhova azt terveznek(tek) és van impregnalt is.
De manapság nem kell tervezni.... :(
Odáig jutottunk, hogy "épits egy házat 3 szobával....", majd lepapírozzuk vhogy.
Nagyon nem vagyok otthon a felújításokba, ezért lenne egy kérdésem. Vettünk egy sorházi lakást ami teljes felújítás előtt áll, szeretnénk a tetőteret is beépíteni a gyereknek. Szerkezete első ránézésre engedi, (beton födém és gerenda) egy szoba és egy kis mosdó wc -vel.
Kérdés kell-e engedély a mai (2016 01 utáni) jogszabályok szerint? Milyen engedélyek szükségesek ehez?
A kérdésem ablakbeépítés utáni befejező munkák sorrendjévél lenne kapcsolatban.
Miután a kávába beragasztottam a gipszkarton, mi a következő lépés- szilózzam ki a karton és az ablak közötti "mozgási hézagot" vagy előbb gletteljem a karton és a hozzá tartozó élvédőt?
Valamint tartok attól is, hogy a sziloplaszton nem fog megállni a diszperzit se ezért biztonságból fehéret vettem.
Vízálló purhab.... ha ezt valaki korábban így, tisztességesen definiálja a kútgyűrű purhabot és nem kútgyűrű purhabként megmarketingizálva... Ez vágva is vízálló vagy csak akkor, ha kinyomják és vágás nélkül úgyhagyják? Házszigetelés javításához kellett volna.