Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
Magyarország honvédelme és biztonsága EU, NATO, és világviszonylatban.
Minden, ami a MH helyzetét befolyásolta a közelmúltban, befolyásolja a jelenben, és befolyásolhatja a jövőben.
Aktív és inaktív katonák, rendvédelmiek, és a honvédelem iránt elkötelezett civilek klubja.
Sági Elemér 50 éves korában halt meg mellhártya daganatban. Fiai szerint azért, mert 27 évvel korábban, sorkatonaként védőfelszerelés nélkül dolgoztatta a halálos anyaggal a honvédség. A honvédelmi minisztérium egyszer már ráállt, hogy kártérítést fizessen, de meggondolták magukat. Tíz éve küzd a család az igazáért. Tovább »
Bocs de nem szeretnék bele menni pillanatok alatt a polidili szintjére züllene a topik.
Megpróbálom, hogy on topik legyen: Röviden a te pénzedből félelmet keltenek benned, hogy micsoda szarban vagyunk és téged meg kell védeni és erre csak ők képesek. Csakhogy, és ezért vág a topicba, egy hatalmas paradox helyzet ha valóban igazak a kék plakátok és csak ők tudnak megvédeni akkor mivel fogják tenni? Pedig te fizettél adót, hogy rendes sereg legyen, de csak olyan plakátokat kapsz, működő sereg helyett ami megtudna védeni, amik arról szólnak, hogy neked félned kell és meg kell védeni. Teccik érteni?
Ha meg nem láttad kék plakátokat akkor nem ebben az országban élsz... :)
Szlovakiaban volt terv az onkentes tartalekos rendszer kiepitesere. Kinaltak havi 135 euro motivacios iletmenyt, jelentkezett is, kb. 40 ember, aztan azok kozul is lelepett nehany. Ez nyitva volt a civileknek.
Most egy masik terv megy, aktiv tartalekos rendszer. Ez a volt kaonaknak talaltak ki, terv szerint volt katonak szerzodhetnek 2-5 ev aktiv tartalekos allomanyba, amiert evi 600 euro motivacios illetmeny jar nekik, + ha behivjak oket kikepzesre, aktiv allomanyba szolgalatra, akkor a munkaltatojuk koteles oket elengedni, + adott idotartamra az allam fizeti teljes mertekben a civil fizetesuket, + megkapjak adott idotartamra a rangjuknak megflelo zsoldot is.
Cel rendelzesi allomanyban tartani a kilepett katonakat, es szukseg eseten kitolteni a bekehianyokat.
Ez mar azert eletkepesebb elkepzeles.
A cseheknel lenyegesen elorebb tartanak, ott jelenleg van kb. 1200 fo aktiv tartalekos, es ott ez nyitva van a civilek szamara is. Nem tudom mik a jelenlegi feltetelek naluk.
Par napja meg kellett tudom, hogy az otthoni kornyezetemben az emberek vagy sosem ittak, vagy mar epp abbahagytak. Tobb fuggetlen forrasbol tudtam ezt meg, a kocsmaban, mikozben epp sort es felest rendeltek. :)
Az elmúlt napokban hívták fel a figyelmem egy fegyverszállítással kapcsolatos svájci hírekre . A Tages Anzeiger nevű svájci webportál ugyanis a Terrorelhárítási Központ fotójával illusztrálva számolt be arról, hogy az egyik legnagyobb magyar fegyverkereskedő vállalat, a[...] Bővebben!Tovább »
Nálunk helyi szinten nem tapasztalok ilyesmit, és a saját szakmai vonalamon országosan sem. Persze mi speciális polgárőr feladatokat látunk el, de igazából ez nehezen képzelhető el a helyi egyesületeknél. A polgárőrök munka mellett látják el a szolgálatot, általában 2-4 szolgálat/fő/hónap a jellemző. Ilyenkorra már az éves szabadságok jó része kifutott, szerintem csak kevés polgárőr engedheti meg magának, hogy napokra elmenjen az ország másik részére. A határ mentiek meg eddig is részt vettek ebben.
Ha sepen megkerlek roviden kifejtened hogy mirol szolnak eek a plakatok illetve az eges szavaosdi mert igazabol ezt a temat nem kovetem nyomon de erdekelne a velemnyed.
Nyilván mentek. De a tények makacs dolgok. Nézd meg az utóbbi 3-4 kivándorlási statisztikáját. És, hogy on topic is legyek nézd meg kik mentek el: korban, nemben, iskolai végzettségben. A potenciális egyenruhás alapanyag.
Arról ugyan nem hiszem, hogy lenne statisztika de nézd meg az utóbbi 3-4 év leszerelési arányait és tippelj abból mennyien mentek külföldre. Csak az én ismeretségi körömből 10 leszereltből 3-4.
Kérem szépen megmondják hogyan kell fogalmazni oszt jó napot. Megvan az elvárás mit kell kihozni a kommunikációból, a talpnyaló meg kihozza amit csak lehet.
Fél off eszembe jutott erről Michael Moore filmje a 9/11 amikor megkérdezte a képviselőket az iraki háború kapcsán, hogy hánynak a gyereke harcol odaát...
Aki nem látja, hogy miről szólnak a kék plakátok és miről az egész migráncsok elleni össz egyenruhás mozgósítás az ostobább mint az aki várja a felcsuti űrállomás megépülését.
Úgy tudtam, hogy a polgárőrség önkéntes szervezet, lassan pedig mintha kötelező lenne menni. Hallottam olyat és kérdezném aki jobban informált nálam mi a valóság alapja, hogy nagyon erős presszionálás van polgárőréknél az ügyben. Érzelmi zsarolásos ráhatások, át politizált nyomás gyakorlással vegyítve.