Új fórum cím várok mindenkit !Fúrógép, gyalu ,flex ! A sok gagyi barkácsgép közt szeretnék tisztán látni hogy ne akkor menjen tönkre a fúró amikor épp nem kéne neki !
Kicsit visszakanyarodva a témához.Az enyém az egyik ilyen! A másikat még nem találtam meg.Gondolod mi lehet nálam???A próba kedvéért a hőmérséklet mérésre van állítva.Mutatja is.Meg se tudom mondani, mikor tettem bele a kis elemet(akksit) !
Elméletileg jónak kellene lennie a tápszivattyúnak, elvégre új. Gázolaj szaga van.
Ma meg lettek nézve a porlasztók is, elég siralmas lett az eredmény. 2 porlasztott rendesen 120-130 bar-on, a 3. 100-on mint a prosztatás öregek, a 4. meg leginkább résolajat termelt mint porlasztott. Kapott 4 új csúcsot 190 bar-ra belőve.
Az érdekes az, hogy tényleg nagyon könnyen indult, erőben sem volt különösebben hiány. De akkor el lesz víve adagolóshoz meglátjuk mi lesz vele. Most mennie kell a gépnek, lecseréltük az olajat legfeljebb 20 óra múlva megint olajcsere lesz, de most sodorni-bálázni kell.
Ha beleszólhatok, akkor azt javaslom, ha fékdobot cserélsz a kardánban akkor már az erősítettre alakítsd át. Nekünk is tavaly kellett szétbontani, cserélni a fékdobot, így erősítettre alakítottuk át. Össze sem lehet hasonlítani a simával. Sokkal többet bír és nem csúszik meg soha. Nem nagyobb költség mintha a simát raknád össze. A kis fogaskerekekbe fémkosaras jó minőségű tűgörgőket kell rakni azok sokáig bírni fogják.
Ha a tápszivattyú jó, akkor az adagolóból engedi át... Adagolóst keress, szerintem... A motorolaj gázolaj szagú egyébként? Ha sokat mész vele így, kinyírja a motorban a csapágyakat, a gázolajnak nincs olyan kenése... Ha víz menne bele, akkor szürke lenne leállítás után az olaj...
Full darabokra szedtem a tlt-t az elejétől a végéig. A másiknak semmi baja amúgy az hbr-s, de azért ment tönkre mert a rudazat megvolt görbülve, aztán elakadt a tankba, a rugót meg csak félig nyomta hátra. Aztán elégett a fékszalag, a szalagdob meg csíkos lett, hogy rohadna meg. Most kap új fékszalagdobot, meg egy fékszalagot. Ha a hbr-es fékszalag nem lesz jó, akkor van itthon még kettő másmilyen, ami új. Na szal szopat. Remélem, hogy most jó lesz mert felgyújtom.....
Egy olyan kérdésem volna a szakikhoz, hogy van egy 80-as MTZ-nk. Nagyjából 30-40 üzemóra alatt a motorolaj szintje megemelkedik, felhígul. Szépen lassan lemegy az olajnyomás is nullára. A gép könnyen indul, közepes erőben van. Gázolaj mehet bele, de hol? Tápszivattyút már kicseréltük újra. Hol engedheti még át? Itthon tudjuk javítani? Segítségeteket előre is köszönöm!
Ha vontatott permetező azt birni fogja vontatni ! A két milla nem tudom reális-e ,az új árát láttam nem rég 3,2 milla ! Tüzetesen nézd meg mielőtt meg veszed és menjetek is vele néhány kört ,az elsőkereket is kapcsold be és ki néhányszor !
A beállítást már szerintem sokszor leírták itt ,de a lényege, a gép jobb oldalán ahol a rugós karja van a kardán kapcsolón van egy 8mm fúrat és a váltón is van egy ugyanilyen fúrat abba kell dugni egy csavart és az lesz a kar középpontja ! A kis deknit levéve, a munkahenger alatt, van két csavar, azokat tövig kell húzni majd egy fordulatot vissza nyitni ,és jónak kell lennie ! Kímélni kell a kardánt mert nem egy erős szerkezet ,ha nagyon túl terheled és néhányszor megcsúszik akkor utána kell állítani máskülönben egykettőre ledarálja a szalagot !
Ha az egyiket cseréled, akkor a másikat is ki kell cserélned. De nagy csodát ne várj ettől az erősítettnek csúfolt fékszalagtól se. Az eredeti textil fékszalaggal jónak kell lenni, ha rendesen be van állítva
Sziasztok! Egy kis segítséget szeretnék kérni az mtz 320 rol. Az érdekelne elsősorban, hogy szőlősben tárcsázott talajon mennyire okozna nehézséget egy 20 hl es permetező munkába állítása, és pl. még az hogy egy 2000 uzemorás gépért mennyire reális a 2 millla... A választ előre is köszönöm!
Üdv! esetleg valakinek ötlete....szétszedtem hátul a TLT-t, mert mindig szarakodott. Nem tudom mi a faszom baja lehet, de a fékdobot meg a fékszalagot kiakarom cserélni, meg rendesen beállítatni az egészet egy szerelővel. Alkatrész vásárlás előtt vagyok. Az lenne a kérdésem, hátha tudja valaki a választ, hogy 80as mtz hátsó TLT szerkezetére, ha erősített fékszalagdobot (56 mili) és erősített fékszalagot (56 mili) vennék, akkor ezt rárehet-e rakni? Vagyis hogy kompatibilis-e??? Ilyet lehet csinálni? Maga a tlt szerkezet hagyományos 80as tlt.
Az originál orosz! Én bontottam ki a böröndöket sok évtized után! A másikat valami ktsz vagy szövetkezet gyártotta, már nem emlékszek rá. Ha belebotlok valami régi műszaki csodába, akkor is felveszem ám, ha nem orosz :-)