A topicot azért nyitottam, mert abszolut kezdő révén, most jött el az az idő életemben, amikor szükségem lenne hegesztői tudásra és gyakorlatra.
Ebből eredően az az ötletem támadt, hogy ezen a fórumon on-line tárgyalhatnánk a hegesztést érintő kérdéseket, ötleteket, mindenféle témákat.
Sziasztok! Van valakinek tapasztalata alfaweld cut 30-as plazmavagoval?
tenylegesen milyen vastag anyagok vagasara jo minosegi vagasnal es mennyi a maximalis vastagsag amit el tud vagni?aluminiumnal, szenacelnal, rozsdamentes acelnal....
A 300e nettó igaz lehet három műszakban vagy folyamatosban (és esetleg túlórát vállalva).
Kint többet fizetnek érte természetesen.
"még 2csövet sem tudnak összehegeszteni"
Kérdés, hogy mi a követelményi szint! Ez ami nagyon nem mindegy. Ránézel, kétszer rávágsz a kalapáccsal és "jó lesz ez így" felkiáltással összecsomagolsz. Vagy elvégeznek egy vizuális, műszeres varratvizsgálatot és úgy mondják, hogy "jó lesz ez így".
A cikk régi és bizony szép varratot kevesen tudnak csinálni (ez az első feltétele, hogy jó is legyen a varrat). Ahhoz a vonzáskörzethez tartozik a GE és onnan nem szívesen mennek el az emberek (legfeljebb külföldre), mert ott sem kapnak kevesebbet és bevált munkahely. Tudják, hogy van jövője. A jó szakember tisztában van a tudásának az értékéve és ha teheti nem adja el aprópénzét itthon az a "pár évet" amíg a csúcson tud lenni. Így marad a külföld.
Hát én sokkal többet keresek én Ausztriában dolgozom szakmám szerint szerkezetlakatos vagyok de a 1400 Eurót simán hazaviszem pedig pincér vagyok mert itt csak az megy nagyon :) Ezt fizetik meg sajna
Igazából nem értem a csávót. Ha valóban jó üzletember lenne először felmérte volna a lehetőségeket. Ill. tudnia kellene, hogy aki tényleg jó a szakmájában és esetleg még nyelvet is beszél az már régen kint dolgozik a németeknél, svájban vagy ausztriában.
Ehhez még csak vállalkozónak sem kell lennie csak logikusan kellene gondolkodni. A képzett szakmunkásokból mindenhol hiány van. És nyilván oda megy az ember ahol többet keres.
Nem mondom, hogy a netto 300ezeres fizetés (már ha igaz) itteni viszonylatban rossz lenne.......de kint a többxsét meg lehet keresni.
Az, hogy valóban ilyen gyenge lenne a felhozatal, hogy még 2csövet sem tudnak összehegeszteni......hát nem tudom. Igaz lehet?!
Vagy inkább túl van terhelve az az áramkör amin próbálkoztál.
Nálam elég a 16A......... de külön áramkör és 2,5mm rézvezeték.
Tavaly ahol albérletben laktam, ott is régi hálózat volt, 16A-s biztivel......hegeszteni akkor tudtam ha más nem ment semmi. Ha már ment 1mikró vagy épp akkor kapcsolt be a fagyláda akkor nekem is levágta.
A távolságtól is függ,mert a saját súlya is sok lehet, ha hosszú. 170x80 kádnál nem volt nyerő, lefittyen a hajlításnál.. de sarokkád esetén eleve kevésbé durva a hajlítás, meg talán kisebb is a táv.
Sarokkádhoz kellene zuhanyfüggöny tartót csinálnom. A boltban kapható műanyag vackokkal az a gondom, hogy 1részt hamar törik.....másrészt pedig középen "megereszkedik".
Mit gondoltok a 10-es gömbvasnak van annyi tartása, hogy ne kelljen a plafonhoz is rögzíteni? Ívesre meghajtanám és 2oldalt a falhoz lenne csak a rögzítés.....
Tudnátok nekem segíteni, egy Hetra hegesztőtrafónak mekkora biztosíték kell? Egy ismerősömnek akartam hegeszteni, de nem sikerült mert már bekapcsoláskor leverte. Régi építésű a lakás 16A van neki, lehet hogy kevés lenne?
Nem készítek pálinkafőzőt. Méhészeti eszközöket készítek magamnak, valamint ha időm engedi másnak is. Eddig ha saválló anyaggal dolgoztam meghegeszttettük mással, mivel a kopácsolós awiról lebeszéltetek így ezután is így lesz. Az az igazság hogy főleg azért érdekel a savállózás mert faternak van egy csomó tábla saválló lemeze amiből lehetne valami.