Úgy működik az egész, hogy gyújtás nélkül lehúzod a régit és rádugod az újat beindulnak a ventik attól független, hogy jó az érzékelő, de ha ráadod a gyújtást le fog állni.
De ha már így benne vagy valami úton módon bevinném a bitront a motor térbe ott mégis csak védettebb helyen van. Egy gumi kábelátvezetőn van levíve a kábele de egybe van korbácsolva ragasztószalaggal a duda és a fékbetét kopásérzékelő kábelével. Azt a szalagot visszafejted úgy hogy a bitron vezetékeit és csatiját be tudd húzni a motortérbe de nem kell elvágni semmi vezetéket, én csak azért vágtam el mert szétrohadt a csatlakozóm de olyan szinten, hogy beletört a bitronnak 3 lába. De a tiéddel valószínüleg nincs ilyen gond mert dolgozik a bitron. Nem tudom hogy pattant meg a Franciák fejében, hogy a kerékjáratba szerelték a bitront de szerintem azért, hogy legyen ami tönkre megy benne mert amúgy nagyon jó autó a 406 soha nem megy benne tönkre semmi :D
Azt, hogy jó gombát vettél e úgy tudod kipróbálni, hogy rámérsz mit csinál hő hatására, mert ha csak kapcsol akkor nem jó mert ez ellenállással dolgozik.
De a barna gomba minden bizonnyal nem jó mert csak a vészhűtés kapcsol be neki 115 foknál ami arra utal hogy a barna gomba nem működik mivel az kisebb hőértéken dolgozik. A bitront és a hozzá tartozó reléket már kizártuk mert ha lehúzza a gombáról a csatit indulnak a ventik tehát a gomba vezetéke is jó lehet mert ha vissza dugja gyújtás után leáll. Valószinüleg vagy elfáradt a gomba és azért nem változik hő hatására az ellenállása nem nagy összeg 1500-2000Ft annyit próbára is megér de szinte biztos, hogy az a hibás.
Azért kapcsol 110foknál mert rossz a barna gomba és a másik gomba (kék) kapcsloja rá a vészhűtést 115foknál. Ezért mondom, hogy nem jó a barna gombád. Amúgy nem nagyon kellene 90fok fölé mennie azt is esetleg városban melegben de csak egy hajszálnyit. Amúgy először asszem 90nél alassút 95nél pedig a gyorsat kapcsolja rá ha jó a barna ha nem akkor a kék a vèszhűtést 115nél.
Koszonom :) elvileg nem levegős mert forró a radiátor teljesen, engem az zavar h nem kapcsol be a venti, a 3 relé új a csatlakozó , törött de tökéletesenkontaktol...akkor a hőgomba lesz a bűnös :)
Addig ha lehuzom a Barna csatit amíg nem veszek másik hőgombát használhatom úgy az autót ?
Igen de ahogy látom a csatija sem 100as. ha gyors vagy és oda készítesz mindent nem folyik el sok folyadékod. Kiveszed gyorsan befogod a lyukat utána gyorsan beletekered. másik kérdés hogy nem e levegős a rendszered mert ez zárt rendszerű. Ahol kijön az utastérből a cső ott van rajta egy szelepsapka (de vigyázz el ne hagyd) járó motornál letekered és addig nem rakod vissza míg ott nem jön víz folyamatosan. de persze ezt akkor érdemes csinálni ha már kinyitott a termosztát. Azt abból tudod meg hogy elönti a hűtődet a melegvíz.