Miután mindenféle rendszámmal foglalkozó topic-kal találkoztam, de olyannal nem ami az 1990 előtt kiadott rendszámokkal, azok történetével foglalkozik, vettem a bátorságot, egy ilyent nyitni.
Arra kérem az ide írókat, az általuk feltett rendszámokkal kapcsolatban a lehető legtöbb információt, képet, évjáratot tegyék fel.
Tisztelt Gumidani!Mikor az emlitett tipusokról szó volt,vagy nem voltam jelen,vagy nem ismertem a tipust,igy nem tudtam szólni,ha lett volna rá ok.A Trabiról:sokaknak az az autóforma valami,amit Trabinak hivtak,volt az egyetlen lehetősége,hogy autózzon.Ők örűltek neki,vagy mérgelődtek miatta,de nem volt másuk,azzal autóztak.Ugy érzem,virágtartónak nevezni épp ezért nem illik,mivel ezeket az embereket,akik jobb hiján ezzel boldogultak,őket is leszólja,mindegy foghegyről,nyeglén odavetve,a jelen kor fölényes vigyorával a virágtartó szlogen.Az a virágtartó,lehet még olyan helyzet,hogy működik akkor is,mikor az általatok oly nagyra tartott, emlegetett csuda gépek feladják.Hozzáteszem,nem vagyok-voltam Trabis.De inkább mondjuk ugy,szerényebb képességű autómobil-ne gunyolodjunk rajta.De nem fogom ragozni tovább,a békesség miatt,főleg.
Írd meg már értelmesen, hogy mi bajod van velem! Senkit nem akartam megbántani, kioktatni, jobban tudni nála valamit, de legalább tudjam, hogy mit hibáztam.
Egyébként volt BKV-snak lenni a szememben olyasmi, mintha valaki volt már kanyarós, vagy lopták már el a pénztárcáját.
Eszemben sincs összemosni a dolgokat veled. Tudod jól, hogy nem így gondoltam - ismersz már. Nekem csak az szúrt szemet, hogy ha valaki más is - aki nem tartozik a nagy csapatba - tud valamit, az rögtön nem nem tetszik, ugyanúgy mint régen. Ráadásul úgy közli, hogy nem neked mondom de érts belőle!
Ebből a lényegtelen féreértésből is leszűrhető a következő tanulság. Írásban pontosabban kell fogalmazni, mint a személyes beszélgetéskor. (a telefon egy köztes átmenet) Ugyanis egymással szemben állva a tekintetedből azonnal észlelhetem a félreértést és még a mondat befejezése előtt is pontosíthatok.
Én elfogadom amit mondott,hogy felületesen fogalmazott. (Sok témához nem szokott azonnal szólni,csak ha alátámasztja valamivel.) Bár szerintem nem szorul a védelmemre. :)
Szerintem leginkább GA-11-67(esetleg -11-57) és 55-ös viszonylat a Könyves Kálmán körúti aluljáróban. Előtte egy pótkocsis 75-ös IK 60-as trolibusz van a nagy képen.
GA-11-?7 Leginkább GA-11-07-nek néz ki, de ha jól látom Mihál táblázatában ilyen rendszámú Ikarus 66 nem volt. Talán GA-11-37? Segíthet, hogy 99-es viszonylat.
Én meg úgy gondolom, hogy mindenféle (kultúráltan előadott) véleménynek lehet itt helye. Amikor a Carpatiról, a Zaporozsecről, az Oltcitról, vagy a GAZ-51-ről jelentek meg kritikus sorok, az nem volt baj?
Hosszú ideje eléggé tágan értelmezzük ennek a topiknak a témáját, és ez nekünk így megfelelő.