Jó nincs megrepedve,elöregedve. Azt tapasztaltam,hogy a dolog teljesen randin egyszer megy ahogy kell máskor nem! Új az ac-m új szűrő diagon is voltam ott ami hiba volt az orvosolva lett. Légtömeg mérő és lambdaszonda volt..
Leszedtem a ventilátort, könnyen lejött, leszedtem a görgőket is hangosak és érezni, hogy nagyon könnyen, szárazon futnak, már jön helyettük Febi, de most vettem észre, hogy a vízpumpám is kotyog elég szépen, na ebből milyen márkát kellene vennem?
Meg sem fordult a fejemben, hogy ezekhez én hozzá merek nyúlni egyedül, de könnyebb volt mint gondoltam..:)
Valaki tapasztalt már hasonlót,hogy 1500-as fordulaton rángat az autó nagyobb gázon kis gáznál pedig viszonylag normálisan megy...olyan mintha néha kihagyja a henger...a fogyasztásom megnőtt,visszaengedett gáznál az autó jobban durrog vissza a kelleténél
Ezt a blokkot is fel lehetne újítani, de az is nagyon sok pénz és azért olyan sokat attól sem lehet várni, az M54-ben meg azért még van lehetőség. Úgy tervezem, hogy a szomszédodban lesz a művelet végrehajtva.
Ma este elmentem egy kört a touringgal. Hazafelé a lámpánál beálltam egy seat leon mellé (valami egész új modell, nem ismerem) Mosolyogtam egyet, csak úgy, de elég kaján mosoly lett, szerintem pont elkapta. Na kilőtt, először nem akartam versenyezni, de aztán ekapott a hév. Kicsikét a hezitálás miatt ellépett, de aztán a hülye indulást követően egyre jobban megindult a kis csótányom, olyen szépen lemaradt. Érdekes hangja volt a seatnak, azt se sikerült eldöntenem, hogy egyáltalán benzine, vagy dízel volt. Olyasmi hangja volt, mint a smoke & charm tuning kiherélt kipufogós dízeleknek, de a fene se tudja. Mindenesetre a következő lámpánál mögöttem megköszönte a meccset, és békében befordultam hazafelé.:)
De jó is ez az m52, olyan fasza hangja van gyári rendszerrel. Csak kevés a b25, húzós kifordulásnál ma is meggyőződtem, hogy 1-ben erős, majd mikor 2-ben is tolni kéne, azért nincs már ott, hogy drift is összejöjjön. kell az a 28, na! ;))))
A blokkban a hengerek nem néznek ki rosszabbul, mint a Tibi-féle m52-ben. Porszáraz volt, csak annyi az infó, hogy ette valamennyire az olajat, és nem javították, hanem került bele egy angol autóból való nagyon kevés futás teljesítményű.
Széthúzom majd az alját is. De igen valószínű, hogy az említett 3 db szelepvezető a ludas.
Véleményem az eddig látott, kézzel érintett, szétszedett m52-es motorokról:
3 db olyan volt az5-ből, amelynél a szelepvezetők kikoptak, kotyogott a szelep
J eséllyel a THT blokkja is ilyen lehet, de nam tartom kizártnak az Evga esetét sem.
Én amit csinálnék: simán szétszedném. Hengerfej felújítás, ha van olyan állapotban. A 3 szelepvezetős hengerfejből 1, volt repedt néhány szelep mellett.
Bizony 230 év bizonytalan múlt meghozhatja az eredményt. Felé kell újítani előbb utóbb őket, hogy ismét muzsikáljanak.
Ami nekem jött olcsó volt, de inkább ezt, mint rámondott tuti jó motort vennék.
Tőcsavarozva fogom összerakni, szétszedésnél láttam, amitől minden alublokkos fél: egyik csavarral jött kevés menet is.... De ha megoldom tőcsavarral utána sokszor széthúzható, és stabil marad.
Blogszerű beszámoló majd jön, csak előbb keresnem kell hengerfejes embert, vagy viszem Szabolcsba a régi beválthoz.:)