Keresés

Részletes keresés

simion Creative Commons License 2016.11.14 0 0 6

Időjárás Románia: http://www.celsium.ro

csehrigo Creative Commons License 2016.06.29 0 0 5

Azért ha a kiszámíthatatlansággal jön a száraz forró nyár az nem feltétlen lesz nagy öröm.

 

Minden nehezebb lesz termeszteni.

Előzmény: zorroblanco (4)
zorroblanco Creative Commons License 2016.06.25 0 0 4

Az Off után, a témánál maradva sokféle modellt leírnak, abban mind megegyezik, hogy felmelegedés van, de szerintem nagyobb a füst, mint a láng, tehát nagyobb a média hisztéria keltése, mint amekkora baj van. A föld klímája még a harmadidőszakban is melegebb volt mint most, most egyfajta visszaállás van az 'eredeti' klímára, a középiskolai tanulmányaimból emlékszem, hogy töriből tanultuk Egyiptomnál a népesség Nílus völgybe szorulását a Szahara kiszáradása miatt, ezt igazolja a sivatagi barlangok állatábrázolásai, amelyek még rengeteg vizet mutatnak és olyan állatok rajzát a Szahara közepén amelyek ma már sokkal délebre élnek, így pl. zsiráf, elefánt, zebra, több féle antilopfaj élt.

Így, már érthetően egy több évezredes folyamat részesei vagyunk, amely folyamatos felmelegedést mutat. a klímánk ha a harmadidőszaki időszakot nézzük még melegedhet, akkor sokkal párásabb és melegebb szubtrópusi klíma volt, hasonló délkelet Ázsia régióihoz, ez azért annyira nem szörnyű dolog. Persze klíma változásnak  lesznek vesztesei, azok a kis népek amelyek a Seychelle szigeteken élnek el kell költözzenek, onnan, mert a tengerszint emelkedés miatt ezek el fognak tűnni, hiszen néhány méterrel vannak a tengerszint fölött. Hasonló szintre jut majd sok tengerparti laposba telepített metropolisz. Így Newyork, New Orleans, holland mélyföldek biztosan eltűnnek.De ez ellen vajmi keveset tehetünk, pláne a mai technikákkal, miközben a természetes növényzetet a trópusi erdők drasztikus csökkenésével az olajpálma termesztés és egyéb nem hagyományos termesztés miatt következik be. A kapitalista gazdaság profitorientáltsága látható, hogy hibás politika.

zorroblanco Creative Commons License 2016.06.25 0 0 3

Óóóó, nem újdonság ez, hogy pénzt adnak a stratégiai erőforrásokért, hiszen ezt a kártyát már eljátszották a szocik a kárpótlási jegyekkel a rendszerváltás idején,szegény nagyapámék megkérdezték,hogy szeretnénk ha a  földet visszakapnánk, még kamaszként nemet mondtak, hiszen szakmát tanultam, akkor minek a föld, ha lesz egy becsületes szakmám, így voltam vele nagy kamasz gyerekként, azóta értem, és mostmár értem, hogy mit vesztettünk, fillérekét eltékozoltuk az ősök hozományát, ezzel 40 éven keresztüli illegális földhasználatukat tettük legálissá. Mert a földet megvették, vicc az egészben, hogy sokan több hektár földért kapott kárpótlási jegyért egy színes tv-t tudtak venni, amit sokan örömmel tettek, mert jó vásárnak hitték amivel kiszúrták a szemüket. Pedig mi volt ez, ha nem átverés, sok nagybirtokos így lett a régi Téesz elnökökből. 40 évesen tudom, hogy mekkora átverésshow szemlélője voltam, a családunknak mindig volt egy kis földje, úgynevezett háztájija, ezen felbuzdulva, szerettem volna a településünkhöz közel venni egy zártkertnek számító homokterületet venni, kérdeztem a falugazdászt, hogy mi-módon szokott ez zajlani, mert a bérelt földdarabot szeretném megvenni amit már meg beszéltem  a tulajjal(két éve tartom rendbe a területet, a tulaj ajánlotta fel), erre azt mondja a falugazdász, hogy ez mutyizás, már sajnálom, hogy nem mondtam neki, hogy ha 1500 m2-es zártkert megvétele mutyizás,akkor a kárpótlási jegyekért(fillérekért) vásárolt több hektár amit nagyszüleim eladtak az mi volt?!

Előzmény: lxt (1)
csehrigo Creative Commons License 2016.06.24 0 0 2

Megnyugvásra hajlamosító jövőt vázolsz fel.

Ez a  termőföld és szénhidrogén dolog..... :-)

Előzmény: lxt (1)
lxt Creative Commons License 2016.06.20 0 1 1

Prezi

 

ELTE – pdf

 

 

A klímaváltozás egyéb aspektusai

Majd figyeld meg (bár nem tudom mennyire vagy fiatal): az élhető, tehát növénytermesztésre is alkalmas földterületek, az édesvízkészletek - legalábbis az abban majd szűkölködő százmilliók (idővel milliárdok) szerint -, egyetemes, oszthatatlan, az élet alapvető feltételeként, mindenki számára szabadon elérhető erőforrásokként lesznek definiálva. Nem úgy mint mostanság a seggük alatt hömpölygő szánhidrogén-tengerek, érc (és alkáliföldfém) hegyek… gyakorlatilag minden, amiben ma nem szűkölködnek.

(…)

Tudom, egy rohadék vagyok.

Semmi gond, ez nem globális probléma.

 

A legjobb verzió – a gentleman kapitalista módszer

Pénzt adnak a földért, a vízért (szerintünk azt majd meg tudjuk főzni, meg tudjuk inni; mindazonáltal még mindig nem tisztázott, hogy mi is az élet, nemhogy az értelme:-)), vagy… még mielőtt elsivatagosodna, lakhatatlanná válna az élőhelyük, megveszik a miénket (eladjuk, afelől ne legyen kétséged), amiből következően, egy füst alatt minket is megvesznek – kilóra.

 

A legrosszabb verzió – ami mindig bevált

Lerohannak - elvesznek mindent – minket, szükségszerűen agyonvernek – amely cselekedeteiket eposzba foglalják – 2300-ig minden Oscar e témában születik – idő kérdése... és a folyamatosan apadó maradékokért, egymást is agyonverik.:-)

püfffneki Creative Commons License 2016.06.20 0 0 0

F0galmam sincsen róla.

 

Azt mindenesetre meghökkenve hallottam, hogy augusztus lesz idén  a legcsapadékosabb hónap.

Még a május júniusnál is esősebb???

Előzmény: csehrigo (-)
csehrigo Creative Commons License 2016.06.20 -1 0 topiknyitó

Magyarországon mi várható az éghajlatváltozás következtében?
A jövőre nézve mondanak több mindent.
-Szárazodás és melegedés.
-Kiszámíthatatlanabb időjárás.
-Lényegesen kevesebb csapadék.
-Nem lesz lényegesen kevesebb csak a megoszlás lesz más.

Lehet előre látni akár csak kis mértékben is,hogy 20-50 éves távlatban mi várható?
Végeznek erre vonatkozó számításokat?
A Dávid naptár mit mond? :-)
Hogyan befolyásolja ez az agráriumot?
Mit lesz érdemes ültetni és mit nem?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!