Én nem vágom fejből mik voltak ezekben az alapfelszereltség részei.
annyit elég tudni, hogy a prémium gyártók nagyon szűkmarkúan bánnak az extrákkal, bár pont talán az audi a legkevésbé spúr, a merci a közép, és a bmw a leglehúzósabb, félelmetes látni 530-asokat tényleg minden érdemi nélkül...
Persze ha nincs xenon, ülésfűtés, parkradar, stb. akkor azokat elég fájdalommentesen bele lehet tenni utólag, csak hozzá kell adni a vételárhoz.
Van nekem is egy szép kövér excel táblám, amibe a megvenni esetleg szánt autókat beírom:
Vételár, átírás, kezdő szerviz, 4-4 jó nyári + téli gumi alufelnin, a hiányzó extrák pótlása, stb., és a legtöbb esetben a vételár 180-200%-a jön ki, és úgy már rohadtul nem érik meg.
Tehát ez váratlan javítások NÉLKÜL, csak ami fixen jön.
Én azért lettem "Audis", előtte 12 évig Passatjaim voltak, mert a Passatok között szavaiddal élve csak fapadosak voltak ráadásul drágábban, mint az A6-os amit végül is végül is megvettem.
Elvárás volt a min. 170 LE-s vmiféle német járgány, erre voltak B7-es Passatok többségében 140 lóval, se xenon, se ülésfűtés, "se semmi", aztán ezek drágábbak voltak, mint ( igaz 1-2-évvel idősebb) az A6-osok.
Nekem nem volt elvárás a bőr, az automata eleve kizárt volt, ja a tetőablak is, és hadd ne soroljam tovább.
Ha ma mennék ugyanezt megnézni megint megvenném, nekem bejött.
Az enyem se full de ebbol az A6bol olyan sok a "fapad" hogy muszaj volt kompromisszumot kotnom...igaz hogy egy fullos facelift elottit az orrom elol vittek el de lett helyette faceliftes valos futasos kevesebb extrakkal
Én nem vágom fejből mik voltak ezekben az alapfelszereltség részei.
Valójában nekem is vannak elvárásaim egy használt autónál, amely minél drágább annál magasabb a mérce, az igény bizonyos felszereltségre.
Egy kis kategóriás autónál nyilvánvalóan mások az elvárásaim, mint mondjuk egy prémiumkategóriásnál.
Az viszont tény, hogy egy középkategóriás használtnál bizony csaknem kizárt dolog, hogy egyszerre tempomat, ülésfűtés stb..stb.. benne legyen, mert ezekre mondjuk nekem a mindennapos használathoz szükségem van, de az esetek többségében ez csak álom marad.
En nem azért vettem audit hogy en legyek a jani ha nem mert audi fanatik vagyok es ebbol kifolyolag torodok is vele es amit tudok meg is csinalok rajta
Mire esetlegesen egy általad bűnbaknak tartott huszonéveshez kerül, az a réteg akit te képviselsz már rég leamortizálta a kocsit.
most a személyes részeket átlépve,
ebben sok igazság van: mire a húszéves fiúcska megvette az álmodott audiját, mercijét, béjemvéjét, az addigra valószínűleg kellően szar állapotban van, naná, hisz pont ezért tudta megvenni: a szar volt olcsó, arra volt pénze.
Tehát valaki (3-4. tulaj?) már leamortizálta előtte is, a fiúcska ehhez nyilván csak hozzátesz.
Ezzel együtt mindegy, ki a "bűnös", ezeket az autókat látatlanban se venném meg, de ugyanakkor megértem, és még csak nem is nézem feltétlenül le, hogy a csajokért meg a hímek közti durva pozícióharcokért a fiatalok bevállalják.
Lelkük rajta, többségük úgyis pofára esik, aztán vagy tanul belőle, vagy egész életében ezt csinálja, és esik - kel.
De ebben nem volt felar a dupla klima a 4 ablak az automatavalto nekem meg nem felszereltseg...asszonynak van 2002es Smart es navin bőrön kivul minden van benne...Smartban nem alap a klima elablak eltukor panorama teto ulesfutes cds radio cdtarral....a tied nem mas autohoz hasonlitva fapad ha nem ugyan ilyen A6hoz hasonlitva...de errol nem te tehetsz nem te rendelted anno
Ebben az A6ban alap az elektromos ablak ulesfutes nincs benne a ketzonas klima is alap nincs navi bor sotetedos tukor pl. Nem vagyunk egyformak mindenkinek mas a fontos de azt tartom ha mar veszek egy audit bmwt legyen jol felszerelve
TIGER-RS6 tudjuk mi a bixenon fényszóróinkban állítani külön a reflektor magasságát? (a sima izzós refire gondolok) Én nem tudok róla, de a balos lámpám refije újabban lefelé világít nagyon, ezért gondoltam, hogy talán még is?? De hoogy? Köszi! (c5-ről van szó, ha netán másnak is van infója :) )
Netán ismejük egymást, vagy látatlanban határoztad meg hogy èn melyik réteget képviselem? Kezdenek eléggé személyeskedésbe átmenni a hozzászólásaid. Először kitalálod hogy csóró prolinak tartom a szegényebb embereket, most meg kihozod hogy miattam és az általam kêpviselt réteg miatt vannak tele a magyar utak leamortizált audikkal. Ha estleg a két világháború kitörését nem tudnád másra fogni, csak gondolj rám. :-)
Jobb is ez a személyeskedés mint észérveket megvitatni. Nyilván amit a fiatal korosztály anyagi lehetőségeiről írtam butaság.
De én a helyedben vennék 2db preventes gázos sprayt, amit betennék a hátsó ülés mögé, oszt belső keringetésben hadd szóljon! Én legalábbis így csinálom. Fél órát járatom a befuvatást maximumra állítva és nincs gond. Előtte pollenszűrőt cserélj mindenképp! Én ilyenkor az automata klímát minden fújásirányban megjáratom néhány percig.
Szag nincs.
Az a baj az ilyen habos nyavalyákkal, h az utastérbe nyomja ki a koszos nedves vackot majd a befúvó. A csövek illesztési résein kijutva, pedig kárt tehetnek az elektromos dolgokban a műszerfal mögött.
Persze hallgasd meg mások véleményét, ne csak az én hozzászólásomat olvasd, de én így csinálom és tökéletes az eredmény. Pedig nekem is kellemetlen szagú volt, mikor megvettem.
Másodjára és egyben utoljára azért megpróbálkozom vele: aki huszonévesen üti-vágja a kocsiját, az idősebb korában is azt fogja csinálni, és fordítva. Nem életkor függő hogy egy autó milyen állapotban van.
"akinek tellik 5-10-20 millás Audira.."
...azoknak inkább ne nézd meg a forgalmi engedélyét, hogy hányan vásárolták hitelre. Ez ugye az általad favorizált eleresztett anyagiakkal rendelkező réteg, akikhez nem méltó már egy öreg A6.
Legtöbbször nekik köszönhető hogy pár évesen pusztulásnak indulnak az autók, szarnak bele, mielőtt teljesen lerúgnák átülnek az újba, vagy a hitel mellett már semmi pénz nem marad a normális karbantartásra.
Szóval sokszor ezek a tehetős vagy tehetősnek vélt emberek a legnagyobb spúrok, csak ezt nehéz lenne átgondolnod.
Mire esetlegesen egy általad bűnbaknak tartott huszonéveshez kerül, az a réteg akit te képviselsz már rég leamortizálta a kocsit.
Abba inkább bele se menjünk, mennyi igénytelen van a gazdagok között, lesápadnál szerintem ha tovább látnál az orrodnál. AZ IGÉNYESSÉG NEM ÉLETKOR, ÉS NEM PÉNZ KÉRDÉSE.
Ne haragudj, megsérteni nem akartalak, de egy ilyen öreg autónál annak az esélye hogy 100.000km-en keresztül semmi baja nem lesz, az az álom kategória. Kicsit bonyolultab cucc ez annál hogy ne romoljon el.
Olyat nem írtam hogy felsöbbrendübb lennék bárkinél, de természetesen szived joga eldönteni kivel társalogsz és kivel nem...
Szerintem a hirdető is nagyjából e korú, a beniboy92 nickből ítélve.
Ha lennél kedves elolvasni az eladás okát... (Kell a pénz.)
a rendszámból és műszaki vizsgából ítélve nem rég lett itthon forgalomba helyezve. Ez mondjuk vet fel kérdéseket, de most nem erről van szó.
Valaki behoz/megvesz egy autót aztán hamarosan el is adja anyagi okokból.
Nem tudom ezek után benned milyen kérdések merülnek még fel.
Az a baj az írásaiddal, hogy borzasztóan egyoldalú gondolkodást takar, teli általánosításokkal, előítéletekkel.
Látod ezért jó hogy te is itt vagy, és a tökéletes világnézetedböl adódó hozzászólásaiddal lazán ellensúlyozod az én hibáimat. Engem ez nem zavar, ha téged igen, javaslom a tiltás gomb használatát, és máris számodra is kerek lesz a világ.
A használt Audik általában nem huszonéves fiúktól kerülnek eladósorba.
Írod ezt úgy hogy egy huszonéves eladó autójáról beszélsz. :-) Természetesen én egyoldalúan általánosítok, es ez most egy egészen kivételes, mondhatni egyedi eset. Valójában a húszévesek általában a 5-8 millás Audikban szoktak ülni, és csak akkor adják el amikor már megrendelték a szalonban az új Audit. Biztos vagyok benne hogy jelen esetben is erröl van szó. Nyilván való tény hogy az erös magyar keresetek már a huszonéveseknek tömegeinek teszik lehetövé hogy drága Audikkal közlekedjenek, így véletlenül sem kell a 800.000-es kategóriában keresgélniük. Durva általánositás lenne ilyet feltételezni, hiszen a húszévesek a sok-sok évi munkájuk gyümölcseként böven el vannak már anyagilag eresztve.
Az meg külön visszataszító, hogy aki ilyen A6-ossal jár az szerinted csak valami csóró proli lehet, aki anyagilag nincs eleresztve mint írtad. Megint az általánosítás.
Igazad van, elnézést kérek. Voltam olyan buta, hogy nem gondoltam arra hogy akinek tellik 5-10-20 millás Audira az is szokott 800.000-ért autót venni. Ez teljesen megszokott dolog. Én hülye általánosítok, miközben a jólmenö vállakozók tömegesen 16 éves autókkal járkálnak. Ezért ment fel ezeknek az ára, mert manapság már mindenkinek az az álma hogy lehessen egy legalabb 300.000-et futott A6-osa.
A pénzes emberek két okból vesznek öreg autót. Az egyik hogy a szegénygyerek ne érezze rosszul magát, a másik hogy az összes ismeröse rajta röhöghessen.
Van egy kis különbség az "anyagilag nincs eleresztve" és a "csóró proli"-közt. Te nem így ézed????
Engedd meg kérlek hogy a hozzászólásaimat én írjam, és legyél szives ne szinezzél bele olyat amit nem írtam!
Ha csak ennyi pénzem lenne(7kiló) akkor lehet a lagunát választanám, az kisebb szópás tud lenni.
Ha behal a váltója akkor veszek bele egy bontottat egy 100-asért és megy tovább, a motor ugyan ez, motor váltó együtt használható kipróbálható van már 150-ért, biztos hogy nem szerelgetném meg költenék rá fél milliókat, minden fillérekért van hozzá. Eddig nem sok baja volt, 3e km-t mentem vele leginkább itt helyben, de teszi a dolgát és azt kell mondjam hogy kellemes vele menni, csendes , jól megy jó vezetni, megy a klíma, bőrös fullos minden elektromos, mi kell még? Nem rohad, műszakilag is aránylag rendben van, mindene működik, és nem eszik sokat, helyben nagyon kis távoknál 13-13,5L, rendes városi használatnál 12-13L ami nem sok egy v6 3L-es autómata kocsitól, országúton 7L körül lehet, autópályán is 120-nál 6-7L-t ír a fedkomp.
Szóval nem vennék audit, csak ha tudok venni egy normálisat amivel nincs annyi gond.
Hát ja, de Te is csak második autónak vettél Renault-t, nem első autónak, Audi helyett.
Ha egy autó tartására lenne lehetőséged, te sem Renault-t vennél, ha Audira vágysz és van rá annyi pénzed.
A régi francia autók is tudnak pénztemetők lenni, ha jól emlékszem az is automata, a váltó abban is ugyan olyan eséllyel megy tönkre mint egy A6-ban stbstb.
A Lagunákból is rengeteg az 500 ezret futott visszatekert lerúgott kocsi, a vételárához mérten ugyan olyan horribilis tud lenni a fenttartása ha kifogsz egy olyat.
Úgy könnyű Renault-ban ülni, hogy otthon vár valakit a garázsban egy majdnem új A8-as.
Olvass figyelmesebben. Írtam, ezt az autót a motorja és a váltója miatt nem venném meg. De ez nem zárja ki azt, hogy az autó hibamentes. Nem tényként, hanem lehetőségként írtam azt, a következő 100 000 km-en nem lesz komoly baja. Nem álmodozás ez, hanem esély.
De nem ragozom tovább, mert te abból a meggyőzhetetlen fajtából vagy, akire az esetleges érvek sem hatnak. Egyre nehezebben megy neked a magyar mentalitás, de ezt nagyon szépen megfogalmazta itt valaki előttem.
Az utolsó sorodat pedig személyes sértésnek veszem!
Tehát ezennel a párbeszédet veled befejeztem, nem vagy te felsőbbrendűbb mint én. Mert te meg ezt képzeled. Nem ismersz.
Soha nem vennék meg ilyen öreg a6-ot v6 2.5tdi-vel. Időzített bomba az egész, beszarik és jó lesz kerti törpének. Inkább vettem öreg lagunát benzinest boltig szaladgálni hogy ne pusztítsam a tfsi-t itt helyben, mint dízel vagy akár benzines öreg audit. Amire csak költeni kell a sok százezer ft-ot állandóan. Egyébként kívülről km-hez képest jól néz ki ez a példány ami linkelve volt.