Sziasztok..:) segítséget szeretnék kérni...kertészettel foglalkozom, és gépesíteni szeretnék...sajnos olaszul nem tudok. Nézegettem a subito használt cikk oldalt, és fantasztikus mezőgazdasági kisgép ajánlatra találtam...valószínűnek tartom, hogy több városban is tartanak használt mezőgazdasági gép vásárt, ha igen, akkor tud-e nekem valaki abban segíteni, hogy küld egy linket, amin ezek a vásárok szerepelnek... ami kifejezetten érdekelne : egytengelyes kis traktor talajmaróval (motocoltivator), ill. szintén egytengelyes kis traktor utáni rotoreg (nem találtam olasz megfelelőjét). Előre is köszönöm a segítségeteket, üdv lala
A segítségeteket szeretném kérni: Csíkszentmihályi Mihály Flow című könyvét szeretném megszerezni olaszul. Bármilyen formában jó: könyv, antikváros könyv, valamilyen Porto recanati környékén lévő könyvtár, vagy pdf/ebook... Azért nem tudok ezeknek utánanézni, mert Magyarországon élek és sajnos olaszul sem tudok. Egy barátomnak szeretném ajándékba adni. Ha bármilyen ötletetek/javaslatotok van, szívesen fogadom, vagy ha rágugliztok a helyi/környéki könyvtárra/elmondjátok, hogyan tegyem, nagyon örülök neki! Köszönöm, sok szerencsét!
Helyi rendorseg, valoszinuleg kipostazzak az autotulajdonos cimere. Mivel a gyorshajtasokat is elkuldik mar manapsag. Ha veletlen nem, akkor ha legkozelebb mesz Olaszorszagba uazzal az autoval, es rendszammal, es megallitanak kozuti ellenorzes alkalmaval, akkor lesz lehetoseged kifizetni... :-) Reklamalni? Felesleges, es nem is ingyenes. Rengeteg herce-hurca, utanajaras. Ha kint elsz talan erdemes megprobalni, ha nem felejtos. Pl.:ki tetted az elakadas jelzo haromszoget? Biztos alaposan korbe fenykepeztek az autodat, meroszalaggal is, stb. Amugy azon a kornyeken 8 € egesz napra a parkolas... Vagy vannak a tarcsas parkolok, ahol egy-ket-vagy negy orankent eleg a parkolotarcsat utana forgatni... Az ilyen nyaralo ovezetekben kulonosen az ilyen szabalytalansagokra utaznak a helyi vaganyok.fokozottan ellenorzik a parkolast. Pl.:ahol tabla nem tiltja megallsz mondjuk a sarkon. Jonnek a helyi vagyanyok, elo a meroszalag es ha nem voltal szabalyos, mar hagyjak is a meglepit...
Sziasztok! Olaszorszagban szeretnek dolgozni negyvenes no vagyok alap olasz nyelvtudassal. Esetleg tudna valaki valami tippet hol lehet allast talalni? Koszonom. Itt a neten hiaba keresek ra ertelmes allashirdetest olaszorszagban nem talaltam.
Bocsánat, hogy ide írok, de hátha tud valaki tanácsot adni az alábbi ügyben:
Sziasztok! 6 napig nyaraltunk Lido di Jesolo-ban egy olcsó szálláson. Az utolsó napon kicsekkolás után az addigi parkolóhelyemet elfoglalták, így a padkán áltam meg egy rövid időre az út és egy kukoricatábla között.
Mire visszaértünk a kocsihoz, egy 260 Eur! büntetési csekk volt rátéve a szélvédőre, amit a helyi Corpi di Polizia Locale állított ki. Reklamálni próbáltam, de szombat délután senkivel sem tudtunk beszélni, így hazajöttünk.
Kérdéseim:
Érdemes-e reklamálnom műszaki hibára hivatkozva?
Polizia Locale sima rendőrség vagy önkormányzati parkolási csoport?
Ha nem fizetek, behajthatják-e?
Mit tegyek?
Azt olvastam, hogy az Eucaris adatcsere adatbázist nem használhatják a külföldi hatóságok parkolási és útdíj ügyekben!
Észak Olaszországban, (de az sem baj ha délebre van) még mindig keresek cnc forgácsolói állást, vagy esetleg tud valaki valamilyen oldat ahol a kinti munkákat lehet böngészni?
Sziasztok, keresek olaszországi almaszüretelésre munkalehetőséget. 25 év , jófizikum, angol alap, német kezdő nyelvtudás adott. kérem aki tud segíteni vagy tud olyan címet ahol komolyabban tudnék utána nézni az segítsen. Köszönöm szépen.
Augusztus 15. és 20. között a százhalombattai Hamvas Béla Városi Könyvtár ad otthont a Hazatérő mesetábornak, amelynek célja, hogy a határon túl élő magyar gyermekekkel, az ő korosztályukra (8-12 év közöttiek) hangolva, a népmesék keretébe foglalva ismertesse meg a magyar hagyományokat.
Amennyiben érdekli Önöket a lehetőség, további információkat a hazatero2016@gmail.com e-mail.címen, vagy a +3623355727 telefonszámon kérhetnek.
Üdvözöllek. Szeretném összegyűjteni az ország pénzérméit .1,2,5,10,20,50 cent, és 1,2 euró.Szeretném megkérdezni, hogy tudna nekem segíteni ebben valaki?Ha tudsz küldeni bármilyen érmét, amit Olaszország bocsátott ki, azt megköszönném.Minden országból szeretném összegyűjteni a sorozatokat.Mivel nincs sok pénzem, hogy megvegyem a sorozatokat, ezért kérek segítséget.Ha az emberek jólelkűek akkor talán segítenek nekem ebben.Remélem sikerrel járok. Várom válaszodat. Tisztelettel,Tamas Fazekas Magyarország
Észak-Kelet Olaszországban Veneto és Friuli Venezia Giulia tartományokban tolmácsolást, forditást, ügyintézést vállalok magyar cégeknek, magánszemélyeknek, minden témakörben, nagy gyakorlattal.
Érdeklődnék hogy van-e itt olyan ember aki vállalja hogy egy Magyarországon lévő légterelőket gyártó cég külkereskedelmi partnereinek a koordinátora legyen?! Nem sok kell hozzá csak egy megbízható nyelvtudás és számítógépes ismeretek (alapszintű).
Észak Olaszországban, (de az sem baj ha délebre van) keresek cnc forgácsolói állást, vagy esetleg tud valaki valamilyen oldat ahol a kinti munkákat lehet böngészni?
Nyáron szeretnék egy hónapot Olaszországban dolgozni és ehhez szeretnék segítséget kérni :) Angolul középszinten beszélek, olaszul társalgási szinten és szeretném az olasz tudásomat fejleszteni és úgy vélem ehhez ez egy remek lehetőség lenne. Jó volna ha a munka szállással is járna.
Olaszországban keresünk nyelvtudás nélkül bármilyen munkát tudnátok abban segíteni milyen oldalon találnánk valamit? Egyáltalán van-e esélyünk ilyenre? Köszönjük a választ előre is.
Azt tudnod kell az Olaszok nagyon vallásos emberek.
A szülők nem nézik jó szemmel ha úgy vállaltok gyereket hogy nem vagytok összeházasodva, a munka lehetőség pedig olyan mint otthon.
Ha el akarsz helyezkedni és szeretnél gyökeret ereszteni akkor ha nincs más megoldás az alapoknál kell elkezdeni.
Ha egy munkahelyen bedolgozod magad és elfogadnak a kollégáid akkor nagyon jó fejek tudnak lenni, ha viszont kirúgnak valakit miattad hogy meg kapd az állást akkor kösd fel a gatyád mert baromi nehéz lesz az érvényesülésed.
udvozlom ,szeretnènk kèrni a segitsègèt jogi perben. ahol most èlek a szomszèdom zaklat 5ève. on itt èl olaszorszàban? ha lehetsèges telefonon beszèlnuk? elore is koszonom ,vàlaszàt.
nálam egészen más a helyzet mint akik munkavállalás szempontjábol költöznének ki
én az olasz párommal tervezem az összeköltözést Torinóban a jövő évben..de nem tudom hogy már a kezdetektől lenne e munkalehetőségem..(igyekszünk előtte keresni valamit)
de mi elég komolyan tervezzük a jövőnket és mivel korban már ott állunk (főképp ő) így a család alapitásról is szó esett az utána elkövetkező egy évben
igazából a kérdésem az lenne..hogy kint tartózkodhatok e magyar állapolgárként több mint 3 hónapot, de munkavállalás nélkül.. mint családanya..és háztartásbeli
ő tartana el minket..
vagy ha már születik egy közös gyerekünk akkor már más szemmel néz az olasz állam? nem csak mint „bevándorlót”?
házasságkötés nélkül megoldható e a kint tartózkodás hosszabb ideig..(5 év után ugye már igényelhetem az állampolgárságot..de remélhetőleg nem kell addig várni esküvővel)
egy éve elvállt ember, és egy újabb házassággal még várni akarna pár évet
Nyáron szeretnék egy hónapot Olaszországban dolgozni és ehhez szeretnék segítséget kérni :) Angolul és németül középszinten beszélek s így szeretném elkezdeni az olasz tanulást és úgy vélem ehhez ez egy remek lehetőség lenne. Jó volna ha a munka szállással is járna.