Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2016.06.03 0 0 125402

Igen.

Előzmény: rézműves1 (125400)
sogi01 Creative Commons License 2016.06.03 -1 0 125401

                                                               vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

                                               linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                    A tudás forrása

                                              http://snapszmester.hu/

                                                             Benne

                                       Snapszmester és Nabiti összefoglalója

                                            Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

                                               

                                                Magánfőzés jogszabályai

          

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

Előzmény: sogi01 (125398)
rézműves1 Creative Commons License 2016.06.03 0 0 125400

És tessék mondani ez "mi ellen van"...DDD...nincs elég réz a cuccosban?...:):)))...

Előzmény: Törölt nick (125399)
Törölt nick Creative Commons License 2016.06.02 0 1 125399

Már, meg sem merek szólalni, a kétméteres 5 centi vastagszalámival. Egy liter/ 8 perc, kp. 

 

A hosszú szénláncú molekulák, meggyötörve látják meg a fényt az alagút végén. 

 

Előzmény: 1zsakkrumpli (125330)
sogi01 Creative Commons License 2016.06.02 0 2 125398

                                                              vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

                                               linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                    A tudás forrása

                                              http://snapszmester.hu/

                                                             Benne

                                       Snapszmester és Nabiti összefoglalója

                                            Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

                                               

                                                Magánfőzés jogszabályai

          

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

 

Előzmény: sogi01 (125395)
Törölt nick Creative Commons License 2016.06.01 0 1 125397
Igen olvastam a "komenteket" is de egyenlore a lenyeg az hogy most beken hagynak minket (maganembereket) es legalisan otthon is lehet palinkat fozni,most szerintem csak ez szamit! Messzemeno kovetkezteteseket en mar nem vontam le a nyilatkozatbol!
Előzmény: snapszmester (125391)
otifoti Creative Commons License 2016.06.01 0 0 125396

Basszus, igazad van!

 

Valóban nem a kormány, de tudod: fejétől bűzlik a hal". 

Előzmény: cenus (125394)
sogi01 Creative Commons License 2016.06.01 0 1 125395

                                                                     vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

                                               linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                    A tudás forrása

                                              http://snapszmester.hu/

                                                             Benne

                                       Snapszmester és Nabiti összefoglalója

                                            Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

                                               

                                                Magánfőzés jogszabályai

          

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

 

Előzmény: sogi01 (125379)
cenus Creative Commons License 2016.05.31 0 2 125394

Egy ilyen sorból Jelcin hogy maradhat ki? ;-)

Előzmény: otifoti (125392)
snapszmester Creative Commons License 2016.05.31 0 0 125393

Ok, egy egy, de nem az egész kormány.

Előzmény: otifoti (125392)
otifoti Creative Commons License 2016.05.31 0 0 125392

Sokszor, sok ország irányítását alkoholisták végzik.

Churchill

Szálin

Washington

Harding

Előzmény: snapszmester (125390)
snapszmester Creative Commons License 2016.05.31 -1 0 125391

Azért sem váltok:-) a kommenteket is olvastad? 

Előzmény: Törölt nick (125387)
snapszmester Creative Commons License 2016.05.31 -1 1 125390

Azért nem örülök annak hogy az ország irányítását alkoholisták végzik.

Előzmény: Törölt nick (125388)
snapszmester Creative Commons License 2016.05.31 0 0 125389

Azért a cukros gyümölcscefre és a kukorica cefre között érzek árnylatnyi különbséget. A pimpó tényleg a gyenge cefre ismérve, de a gabonacefrék nagyságrendileg több alkoholt tartalmaznak mint a gyümik. Akkor mi is van?

 

Előzmény: Kezdő srác! (125385)
Törölt nick Creative Commons License 2016.05.31 0 1 125388

Addig jó még ott "fent a törvényhozásban" is szeretik a jó Magyar Pálinkát...

Előzmény: Törölt nick (125387)
Törölt nick Creative Commons License 2016.05.31 0 0 125387
cloaked Creative Commons License 2016.05.31 0 0 125386

*kukoricán kierjesztett cukrosvízből főznek. Nézni meg hiába nézni, mivel semmit nem lehet tanulni belőle, direkt így írták meg a forgatókönyvet. A legjobb rész, mikor erjesztés nélkül főznek a banánból, próbáld csak ki :)

Előzmény: Kezdő srác! (125385)
Kezdő srác! Creative Commons License 2016.05.31 0 0 125385

Itt sokan irják hogy enny meg annyi cukrot tettek hozzá, ha azt nézzük akkor már az sem pálinka. 

Szerintem nincs baj abból hogy ő kukoricával próbálkozik. 

A fehér hartya a tetején szerintem pimpo ami gyenge alkoholra utal, a hartya a levegőtol próbálja védeni az anyagot.

Szerintem nézd meg neten a Cefre királyok pár részt ott mindig gabonából főznek :-)

rézműves1 Creative Commons License 2016.05.31 0 0 125384

Főztek itt már sok mindenből, árpából, rozsból, meg búzából is, sőt hajdinából és borsóból, céklából is.

Volt úgy, hogy nem volt mit enni, de piát azért főztek...DD...állítólag jó Mátyás királyunk, a felvidéken kitört éhínség miatt, 1459-ben, rendeletben tiltotta meg a gabona lepárlását.

De nem kell messzire mennünk, mert a mi gyerekkorunkban, a finomszesz egyik gyakori alapanyaga, a tengerin és a kolompéron kívül, az olcsó cukorgyári melléktermék, a cukorrépa melasz volt....:):)))...

 

Előzmény: Pálinkás Alex (125383)
Pálinkás Alex Creative Commons License 2016.05.31 0 1 125383

Már nem azért, hogy kötekedjek, de itt eléggé kevés komment van rossz helyen.

 

2016-ban kukoricából nem lesz pálinka.

 

Magyarországon a középkortól a jórégentinig tényleg főztek krumpliból és tengeriből "pálinka" néven futó terméket.

Én már ott elakadok, hogy most a kukorica keményítőt lebontod, vagy hozzáadod a cukrot és várod a csodát, hogy ami lefő, az pálinka.

 

Itt maximum a bodza a kakukktojás, de szódával elmegy kategória.

Előzmény: Rob7012 (125382)
Rob7012 Creative Commons License 2016.05.31 0 0 125382

Köszönöm szépen a felvilágosításodat.

Igen Én is tudom miből készül a pálinka.

Csak és kizárólag olyan érett gyümölcsből amit Én is szívesen megeszem,hozzáadott CUKOR nélkül.

Legalábbis Én így tudom és így is készítem.

És ha így nézem akkor nagyon sok komment rossz helyen van itt.

Félre ne értsd nem kötekedésből mondtam.

Még egyszer köszönöm és felkeresem az említett oldalt.

 

Előzmény: öreg_néne_b (125381)
öreg_néne_b Creative Commons License 2016.05.31 0 1 125381

Mi pálinkát főzünk, azt meg kukoricából nem lehet. 

Tedd fel itt: http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9206163&la=139764903 a kérdést, ők értenek hozzá.

Előzmény: Rob7012 (125380)
Rob7012 Creative Commons License 2016.05.31 0 0 125380

Jó reggelt mindenkinek!

 

Megpróbálkoztam a kukorica savanyú cefrézésével.

30literes hordókba raktam,ezt találtam ideális méretűnek.

A kérdésem a következő mikor kész a cefre? Most jelenleg 2es a cukorfoka szép tiszta,sárgás színű a lé.Gondolom ez már a kész közeli állapot.

A másik kérdésem pedig az lenne hogy az egyik hordóban lévő cefre tetején fehér fátyol jelent meg az mi és mennyiben befolyásolja a cefrét?

Érdemes vele még így foglalkozni vagy ez már nem jó?

A harmadik kérdésem az lenne hogy a kész cefrét lemeritek a kukoricáról vagy leöntitek?

Az előző esetben ugye marad még lé a kukoricán,de így letudom merni az elhasználódott szemeket.

A második esetben viszont felkeveredik az egész és nem tudnám leszedni a régi kukoricát.

Mielőtt valaki mondaná nincs csap a hordók alján?

Megköszönném a mielőbbi szakértői hozzászólásokat.

Üdvözlettel: Róbert

sogi01 Creative Commons License 2016.05.31 0 1 125379

                                                       vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

                                               linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                    A tudás forrása

                                              http://snapszmester.hu/

                                                             Benne

                                       Snapszmester és Nabiti összefoglalója

                                            Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

                                               

                                                Magánfőzés jogszabályai

          

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

Előzmény: sogi01 (125373)
Kezdő srác! Creative Commons License 2016.05.30 0 0 125378

Szép estét! 

Ha valaki most gondolkozik új főzőben, van egy Eladó saválló atfojos dob hűtőm, nagyon baráti áron. 

Ha valakit érdekel tudok képet küldeni. 

rézműves1 Creative Commons License 2016.05.30 0 1 125377

Pont hogy nem titkolódzik, mindent elmondott...DDD...

Előzmény: gombászok (125376)
gombászok Creative Commons License 2016.05.30 0 0 125376

Nagyon titkolódzani tetszik!

No, nem baj, rákeresek!

Előzmény: 1zsakkrumpli (125375)
1zsakkrumpli Creative Commons License 2016.05.30 0 0 125375

Fót, fémnyomóra, keress rá.

Előzmény: HunyadiCsaba (125372)
sogi01 Creative Commons License 2016.05.30 0 1 125373

                                                             vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

                                               linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                    A tudás forrása

                                              http://snapszmester.hu/

                                                             Benne

                                       Snapszmester és Nabiti összefoglalója

                                            Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

                                               

                                                Magánfőzés jogszabályai

          

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

 

Előzmény: sogi01 (125368)
HunyadiCsaba Creative Commons License 2016.05.29 0 0 125372

Szia 1zsákkrumpli!

 

Azt szeretném kérdezni ,hogy hol vetted az edényfeneket.Engem is érdekelne!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!