Hogyan készítsünk jó pálinkát? Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken:
Hogyan készítsünk jó pálinkát? Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken:
Igen olvastam a "komenteket" is de egyenlore a lenyeg az hogy most beken hagynak minket (maganembereket) es legalisan otthon is lehet palinkat fozni,most szerintem csak ez szamit! Messzemeno kovetkezteteseket en mar nem vontam le a nyilatkozatbol!
Azért a cukros gyümölcscefre és a kukorica cefre között érzek árnylatnyi különbséget. A pimpó tényleg a gyenge cefre ismérve, de a gabonacefrék nagyságrendileg több alkoholt tartalmaznak mint a gyümik. Akkor mi is van?
*kukoricán kierjesztett cukrosvízből főznek. Nézni meg hiába nézni, mivel semmit nem lehet tanulni belőle, direkt így írták meg a forgatókönyvet. A legjobb rész, mikor erjesztés nélkül főznek a banánból, próbáld csak ki :)
Főztek itt már sok mindenből, árpából, rozsból, meg búzából is, sőt hajdinából és borsóból, céklából is.
Volt úgy, hogy nem volt mit enni, de piát azért főztek...DD...állítólag jó Mátyás királyunk, a felvidéken kitört éhínség miatt, 1459-ben, rendeletben tiltotta meg a gabona lepárlását.
De nem kell messzire mennünk, mert a mi gyerekkorunkban, a finomszesz egyik gyakori alapanyaga, a tengerin és a kolompéron kívül, az olcsó cukorgyári melléktermék, a cukorrépa melasz volt....:):)))...