Hetek kérdése és megjelenik (végre) a 24x36 milliméteres szenzorral szerelt Pentax K-1 FF DSLR.
Idevárok mindenkit akit érdekel ez a technika, illetve van információja és ezt megszeretné másokkal beszélni.
Igazi amatőr vagyok, mivel a családi események és a két unokám,valamint kertészmérnök iker fiaim vállalkozása /kertépítés / majdnem minden időmet lekötik ,meg is határozzák fényképezési témáimat.
Saját magamra kevés idő marad,ebben a kevés időben a természet,főleg az erdő ad témát. Egy irodalmi egyesület elnökeként,rendezvényeink megörökítése is az én feladatom. Kevés időm marad arra a munkára,melyben egy II.világháborús határvadász zászlóalj történetét kutatom. Ebben is rengeteg fényképészeti dolgom van. Az alapja ennek a munkának édesapám / határvadász őrnagy / hagyatéka-
ez az igazán különleges- a több száz világháborús saját készítésű fénykép,mely végig kíséri a zászlóalj történetét. Ezekből egy vándorkiállítást csináltam,ez járja az országot.
"Röviden " ezek a témáim.
Miben ad többet a k-1 ?
Építése még talán az eddigieknél is jobb,így a fogása is
Kezelő gombok racionális sokasága
Kereső jelzései
A váz kezelést segítő megvilágításai
Hátsó LCD,a panel csuklós mozgatása zseniális
Igazán jó AF
Magas ISO használata nagyon kevés zajjal
Nagyon jó képminőség
A Tamron 70-200-nál pl.,ha a téma megköveteli,váltok az FF és és az APSC között
A 300 ezer expo lehetősége
A 3 év garancia
Remélem nem lesz idegesítő tűkörcsapkodás
Biztosan kihagytam még dolgokat és engedd meg- emberek vagyunk,érzésekkel,vágyakkal-maga az érzés,hogy FF vázam van .
Ne haragudjatok,hogy ilyen hosszan írtam .
Üdvözöllek,remélem találok időt a képek küldésére is .
Engem nem a technikai parameterek erdekelnek, hanem inkabb a kepek. Ha toltenel fel par kepet, annak orulne, az sem lenne, baj, ha nem pont ezzel a vazzal keszultek. Ha szemermes vagy kuldheted imelben is oket.
Sikerült vennem egy gyári állapotú TOKINA 20-35 / 2,8 objektívet. A véleményed miatt is nagy várakozással próbáltam ki a K-1-en. Igazad van,ez egy nagyon jó objektív,egy igazi kincs, masszív építés, gyors,pontos AF,
nagyon jó,kiváló élesség és színek.
Egy fórum-társunktól vettem, ezúton is köszönöm a bizalmát,elküldte,kipróbálhattam és csak ezután rendeztük az anyagiakat .
A képminőségét a PENTAX 12-24-hez tudnám hasonlítani-egyformák .
Köszönöm,hogy véleményeddel is segítettél a döntésemben !
Nikonhoz volt ilyenem, ott 65k körüli az ára, de Pentaxhoz félek sokkal több, mivel nehezen beszerezhető. De van Tokina 19-35-ös is, az könnyebben elérhető.