14 év elégedett Wagonozás után megváltam az autómtól (évekkel ezelőtt "golyobish"-ként írtam ide a fórumban de most már így nem enged az index), de megbízhatósága miatt a családban maradt, de nem is ezért írok. Még a télen volt szó az autó beázásáról. Nekem is hasonló problémáim voltak: a szélvédő feletti kárpit beázott, a vezető ülés előtt és alatt is állt a víz a kocsiba. 8 éve volt egy szélvédő cserém, gondoltam eddig tartotta magát a ragasztás, meg pont kaptam egy követ az autópályán, tehát kicserétettem a szélvédőt. Az autó azonban továbbra is beázott. Megnéztem az ajtók szigetelését is, de azok rendben voltak. Végül észrevettem, hogy a tetőantenna karosszériához csatlakozó tömítése egy helyen meg van szakadva (2002-es autó, az antenna még hátul van). Gondoltam nem ez lehet a baj, mert akkor a tetőkárpit hátul is vizess lenne, de azért leszedtem a szétkorhadt tömétést és egy UV álló rugalmas ragasztó-tömítő anyaggal vontam körbe az antenna tövét. És láss csodát, többszöri autómosás, szakadó esőben történő autópályázás után is száraz maradt az utastér. Vártam két hónapot, hogy biztos legyen a siker, ezért csak most írtam le. Remélem tudtam segíteni valakinek. Mindekinek további jó Wagonozást kívánok!
Azt gondolom, ma mar sok kinai fizeteset szivesebben vinnenk haza itt az unio keleti csucsken is mint amit itt adnak.. 😉
De hogy ne csusszunk ki teljesen a temabol, engem anno lebeszeltek az 1.0-s motorrol. Gyenge, de legalabb nem eszik keveset. Ketsegtelen, hogy az atirasnal kevesebbet kell fizetni, de 700e orult soknak hangzik erte.. szerintem.
Ez a "marék rizs" ma már egy mítosz! Automata gépek ontják milliószám a terméket, igaz oda is kell ember, de SZAKEMBER! 20-30 éve még úgy lehetett, ahogy mondod, és az is igaz, a mai fejlettséghez azon keresztül vezet az út. A lényeg a szemlélet:
-AMIT ÉN MEG TUDOK CSINÁLNI, AZÉRT NEM FIZETEK! AMIT A MI ORSZÁGUNK MEG TUD TERMELNI AZT FOGYASZTJUK, A MARADÉKOT EXPORTÁLJUK, IMPORTRA CSAK VÉGSZÜKSÉGBEN FANYALODUNK!-
Kína ezen elvek mentén gazdagodott meg, de ezt Európa is tudta még ötven éve, csak valakik leszoktattak minket róla! A csirkehús állítólag Braziliából jön hozzánk, akik elláttuk Európát élelmiszerrel! :(
Na igen, csak míg Kííííííííííííííííííínában fél marék rizsért elgürcölneki napi 12 órát, addig ez a móka Európában nem működik. Majd ha ott is fellázadnak és ez véget ér, mjd lesz európai gyártású iparcikk, csak nem a mostani áron. Nyilvánvlóan a végtelenségig nem fog menni e a kínai olcsóság.
Tudomásom szerint az Agila Lengyelországban készült. Ettől függetlenül elehtséges, hogy a karosszéria elemek egy része itt készült és azokat kiszállították Lengyelországba. Csak valahogy ez gazdaságoi szempontból talán nem túl előnyös megoldás.
A hibakódot egy kézi AUTEL MAXSCAN VAG405-el olvastam ki. (KWP2000 protokoll az Opelnél és benne van a kiolvasóban) Amúgy VW konszern gépeihez való, azoknál képes élőadatot is megjeleníteni. De OBD2/EOBD-t is tud. Szóval nem hiszem,hogy a kiolvasó hömbölödött meg.
Az az igazság,hogy egy 2002-es Agiláról van szó. Nem az enyém egy rokoné. Én most szemezgetek egy 2004-es Suzuki Wagon r 1,0 -el. ( totál alap gép) Csak az ár picit visszatartó. 700e ft. Azért mertem itt is a vezetékezésre rákérdezni mert tegnap egy Suzukis illető személyesen mondta,hogy a Wagon R és az Agila kasznija is Esztergomban készül és szinte minden megegyezik, kivéve a motor és némely más cucc.
Köszönöm a segítséget. Produkál furcsa esetet a gépegység. A kocsi kivillogtatja a hibakódot, műszert rátéve nincs hiba a tárolóban. Tehát a kiolvasó nem talál elmentett hibát. Ilyenkor mi a helyzet? A kiolvasó van "meggágyulva" vagy az autó? Nekem ez már sok(k).
Agilaban nincs dizel, de pl a meriva 1.3 tdci alkatreszek kozul van csereszabatos, csakugy mint a multijetnel.
Amennyire tudom a ddis eseteben nincs 'hagyomanyos' venti kapcsolo. Itt a szamitogep vezerli a korulmenyek fuggvenyeben az inditast, leallitast. A vvt is szinten eleg modern motor, talan ott sincs.
Szerintem vidd el profi szerelohoz. Lehet, hogy csak falsot sziv, vagy hibas a legtomegmero, epc, elektromos vezetek szakadas, de akar tobb fuggetlen hiba is lehet egyszerre.
Uraim! Szeretném megkérdezni,hogy a WagonR és az Opel Agila elektromos vezeték rendszere különbözik-e egymástól? ( Első sorban a motor térben elhelyezkedő vezeték kötegek miatt érdeklődöm)
Ha tudnátok segíteni egy komplett elektromos kapcsolási rajzzal vagy egy linkkel ahol megnézhetném az nagyon jó lenne. Nem barátom ebben a gugli.
Más.
Hogyan működik a hűtő ventilátor bekapcsolása? Kapcsolót nem találtam a hűtőben aminek a ventilátort kapcsolni kellene.
Olyat csinált a szekér,hogy hideg motornál elkezdett forogni a hűtő ventilátor úgy mint amikor pl 100 fokos a fagyálló. Akkor csinálta amikor az akkumulátor alatti csatlakozót a kábelköteggel együtt megmozgattam. Elég régóta P0170 ( hibás tüzelőanyag korrekció) hibakódot dob. Viszont jól megy nem rángat, nem torpan, csak a fogyasztás több és hidegen csak a második indításra indul el ( ha nincs benne a hiba kód) . Ha hibakód benne van akkor viszont elsőre indul hidegen.
Az én wagonom is 2002 jun. ( most 123.000 km -nél tartok) Idáig végig Gastrol magnatec 10 W 40 -es olajat használtam,és semmi olajfogyasztásom nincs egyenlőre. 200.000 km felett már várható, hogy enni fogja ?
Mai napig nagyon megvagyok elégedve a kis autóval.
Inkább próbálj meg először valami jobb minőségű olajat, mobil 1 (nem super), motul, eneos, , vagy ha tudsz tuti eredetit, akkor castrol edge is lehet. Ha csere után is ugyanolyan mértékű az olajfogyás, akkor kezdj el motorgenerálra félretenni, adalék vásárlás helyett.
Az adalék lehet javítana a tüneteken, de a gyárilag megfelelően adalékolt motorolaj tulajdonságait rontaná, ki tudja milyen folyamatokat indítana be a motorban, lehet semmi nem jelentkezne egy ideig, de jobb biztosra menni. :)
Szia! Az én 2002es Wagonom 1500 kmenként eszik 6-7 decit,tehát 3000 kmenként mondjuk egy litert. 230 ezer km van a motorban,első tulajdonos vagyok.Ja,és 10-40es GM Opel olaj már az első naptól fogva. Érdemes lenne valami adalék?
megjött az első fogyasztás, 6.9 lett, kb. fele város, fele országút, elégedett vagyok.
viszont kezdődnek a bajok is. hogy, hogy nem, pár napja elkezdett hidegen kéken füstölni a motor, gondolom, szelepszár szimmering lesz, rém boldog vagyok. a futóműből is megindultak a zörejek, nem szívleli a városi nyúzást és a padkákra felállást a kocsi.
nem tudja valaki csípőből, hogy a márkaszervizben milyen olajat öntöttek bele? mivel füstölget, vennem kéne belőle, hogy rátöltsek, ha úgy adódik. meddig lehet húzni ilyenkor a javítást egyébként? ártok vele a motornak?
nem az a baj, ha azt mondd, "volt már hogy 6,5-el elment" hanem ha ezt úgy adod elő, hogy ez a normális.
Persze, kirándulni elmegyünk hétvégén, kimegyek a kisvárosomból az országútra, és legurulnk 80-90-el 50km-re, majd haza, eszik a wagon automata létére kb 7-et. de nem ez a normál, hanem a 8,5liter, pályán meg 9+ liter
ugyanez a vitarámmal, mentem már 5,5-5,6/100-at, de nem ez a normál.
Ahogy te is írtad, tud az 8,2-t is enni, és innentől súlyozás kérdése, mennyi lesz mondjuk egy havi vagy egy év átlagfogyi
Trabanttal én sem. 2T Wartburggal ha 7,5 volt, azt már sokallottam. 6,39 volt e legkevesebb fogyasztás. A legtöbb meg 11 fölött. Télen, helyi viszonylatban. Sok indítás, szivató. A 4T Warnyút ha megszakadtam sem tudtam 8 alá vinni.
3 kattanásig tankolom. És igen, kijönnek olyan fogyasztások, hogy mondjuk 6,37. Tehát század pontossággú. LOgikus, a megtett távolság és a tankolt mennyiség alapján ritkán jön ki 1 tizedesjegy pontosságú érték, feltéve ha nem kerekítjük. Én egy programba írom az adatokat, az két tizedesjegy pontosságig számol. (üzemanyagkutak meg 3)