Sziasztok ,beteszem ide is, hátha valaki tud segíteni a kérdésben:
Sziasztok,
tudna valaki segíteni abban, hogy a w202-es Mercedesnél a facelift előtti illetve utáni autókon az első doblemez és a nyúlvány megegyezik-e? Esetleg van különbség benzin-diesel között? Találtam egy 1996-ost, ránézésre nagyjából stimmel, ami biztosan nem, az az abs kocka felfogatás.
Ettül függeltenül átrakható a 96-os dblemez a 2000-es évjáratúra?
Nem mozditja semennyire az autot mikor beeroltetem csak egyszeruen erobol kell betenni ,es csak par ora allas utan csinalja..,,uzemmelegen is akados kicsit az egyes-hatramenet de hasznalhato.
Átnyálaztam a datát mégegyszer, hátha mondjuk mitsubishire keresve más rajzot hoz, de csak ez van. 1-es hengernek kell felső holtponton lennie, ha ez esetleg segít megtalálni legalább a főtengely jelölést.
Reméljük a szaki ismeri a LUK SAC kuplung lelki világát és célszerszáma is van hozzá. Ha lent van a váltó akkor nézzétek meg a tűgörgős csapágyat a lendkerék közepébe.Az vezeti a nyelestengelyt. Ha az szoros akkor kinyomott kuplungnál egy kicsit forgathatja a nyelestengelyt. Lehet, hogy csak egy kicsit, de az annyira épp elég, hogy a váltást zavarja. Ha nyomod egyesbe a kart akkor nem mozdítja finoman a kocsit kinyomott kuplungnál?
Azert mondom lehet nem ertettem pontosan,a lenyeg,hogy allitja semmi alkatreszcsere nelkul megjavitja mert "csak" osszeszorulas(akadas) van.Kimentem ezt is megnezni es a kettesbe siman bemegy csak az egyes es hatramenetbe kell erobol akadosan.
Beinditom az autot benyomom a kuplungot es ha nagynehezen beeroltetem egyesbe utana mint a vaj bemegy hatramenetbe es vissza egyesbe akarhanyszor mig nyomva tartom a kuplungot,,ahogy kiengedem majd megint kuplungolok az elso egyes vagy hatramenet gyotrelmes,
Kiprobaltam benyomott kuplunggal inditani es ugy betenni,egybol bemegy mindegyikbe mint a vaj.
Tovabbra is szivat a crafter az 1-es es hatramenet valtas.
Total hidegen a masodikba rakas mar sokkal jobb a gyari olajjal,viszont ugyanugy kinlodas egyesbe es hatramenetbe rakni minden egyes kuplungolas utan par ora allas utan.
Harom valtoolajcsere es sok idegeskedes utan talan megvan hogy miert csinalja ezt,most csak egy megerositest kernek,esetleg erthetobb magyarazatot.
Szoval a szaki aki allitotta hogy a 75w febi valtoolaj ami a 009317-est valtja tokeletes lett volna bele tutira allitja most is ,hogy a kuplungnal a tarcsa osszeakad hidegen a kinyomocsapaggyal es pont azt produkalja minta gurulva akarnam berakni egyes vagy hatramenetbe.(elozo tulajnal sokszor 2-3hetet allt,igy van 115e km 6ev alatt egy teherautobn)
Azt mondja le kell venni a valtot es ki kell tisztitani/csiszolni/kenni a csapagyat es tarcsat((ha jol ertettem a dolgokat))es kb 4-5h-s melo.
Egyebkent az egyes es hatramenet kivetelevel mindegyiket hibatlanul veszi mar haromnegyedig benyomva is,,nagyon konnyu is egyebkent a kuplung.
az 1900-as fordulattol meglodulas,addig erotlenseget meg elo adatot nezve a legtomegmero hibaja okozza,mert kb 60%-ot tud a ref-hoz kepest.
az a bajom hogy így nem jön ki és a jelek is más típusúak. a szívó tengelyen a variónál csak egy pöttyözött fog van, a kipun viszont két jel van. egy vonal és egy pöttyözött fog is. ha a pöttyöket szembe rakom akkor nem áll be az összenyitás mintha el lenne rakva a kerék a tengelyen.
az alsó kiskeréken szintén két helyen van pont, az egyik fogtőben a másik a vállán a fogkoszorúnak.
ezt az 1.9jtd-t ugy megfogja egy szethullott kettostomegu, hogy orom nezni.
nyista nem fog beindulni vele, csak ugycsinal mintha.
az, . amit lefele pofoz a dugattyun az uza. azt szepen vissza pofozza a tengolengo dmf..
eredmeny.
nyogdecsel, fust is van. (mig ecu nem tilt < ritkan ir hibat, de akkor uzanyomas kapcsolodost ) de kritikus osszecsengo rezonancian -tobbnyire- nem tud tullepni.. > nem indul be.