Tudom, hogy van már Lancia topik, csak ott nincsenek Kappa tulajok, akikkel meg lehetne vitatni a típust. Tervezem egy Kappa vételét, de szeretnék tulajdonosokkal értekezni róla, tesztek/népítélet alapján nagyon jó lehet, és nincs annyi hibája, mint amennyit egy olaszról gondolna az ember(egyébként imádom az olasz autókat), ugyanakkor több tulajdonos megkérdezése nem ezt támasztja alá.
Szóval Kappa tulajdonosok, légyszi segítsetek! Vegyek? Ne vegyek? Jöhet minden info! Képek eladó Kappák is jöhetnek, bármi, ami a típussal kapcsolatos!
Kösz előre is.
Nem kell kivenni a motort a helyéről, elég csak feljebb emelni, bent a helyén, ahogy lentebb már írták. Meg lehet csinálni, nem egy ördöglakat. Az más kérdés, hogy az átlag mentalitású magyar szerelők, (tisztelet a ritka kivételnek) előbb köpnek egyet, majd "szarolaszoznak", majd lehúzzák a gyanútlan nem hozzáértő gazdit, "mer kikő venni a csámpás motrot". Nem kő!
Ahhh, folyamatosan akadályokba ütközöm ezzel a hajtókar dologgal: Nincs aki elvállalná, ki kell venni a motort a helyéről a cseréhez (vezérlésben 20e km van). No de nem adom fel.
Most hogy bejöttek a melegek, a vezető oldalon a belépőfények sem működnek, persze a mikrokapcsolók beszerezve, csak a csavarok gyógyultak rá (szerintem a kasztnira). Bontott csavarok is megvannak, csak ki kell valahogy faragnom őket.
Ha esetleg csekkolod a képet, akkor itt láthatod az ARP csavarokat kovácsolt hajtókar társaságában modularhoz. Külön még mindig nem találni nagyjából sehol. (Don Pregonak is szól esetleg a dolog!)
Kiveszitek a főtengely-jeladót, és valahogy megpróbáltok "belátni" a lyukon, miközben valaki körbe forgatja a motort, hogy nem sérült -e véletlenül a jeladó fogaskoszorúja.
Van valakinek ötlete, hogy merre érdemes a hibát keresni, ha a hibaüzenet "fordulatszám jeladó" Viszont mindkét holtponti jeladót cserélték már. Lehet még másik jeladó is amely jelének a hiányában tilt a motorvezérlő?
Egyébként a megnyúlt gázbovden teória meg lett cáfolva a vészindítás esetén. Ketten már ki tudtuk próbálni, hogy kézzel lett ütközésig tolva a gázkar, és akkor sem jutottam tovább a Kappa kóddal...
Az 5 hengeresnél a motortartó bakokat ki lehet cserélni, de:
a vezérlés felőli felsőt teljesen le kell venni. (kasztni 3 csavar, motor 1)
mindegyik motortartó bak anyáját le kell venni. Aztán a kérdéses résznél egy hidraulikus emelővel meg kell emelni a motort annyira, hogy a menet kicsússzon a helyéről. Emelésnél figyelni kell nagyon, nehogy eltörjön az alumínium olajdekni.
Kivitelezhető, egy szopatós rész lehet: ha a motortartó bak anyája nem lazul meg. Az szívás, mert el tudod szakítani az egészet. Én egyszer jártam csak így, az egyik bontott kappánál, talán az osztráknál.
Azért nyugtasson meg valaki, hogy a motortartó bakok cseréjéhez elég lesz egy mezei szaki is, nem kell motorkivétel :D
Van már egy halk koppanás motorleállításnál is, menet közben meg kotyogás hallatszik rossz úton, egyre kevésbé hiszem hogy valamelyik szilent lesz a libás.
Van itt olyan kolléga aki le tudta már szedni a helyén is, de neki is ki kellett mozdítani a motort a helyéről, mivel az olajteknő egyik része eléggé belóg a kereszt tartó alá. ha kicsavarozol mindent akkor leesik kb 3 centit. A teknőben lévő szűrő ekkor még nem enged semmit, pláne az olajmennyiség jelző. Az olajteknőben van egy eléggé szerteágazó lemez is, talán olajterelés céljából.
Szóval szerintem nem lehet.
Ha kiveszed a motort akkor gyakorlatilag sétagalopp. Igaz odáig eljutni nem az.