Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
Magyarország honvédelme és biztonsága EU, NATO, és világviszonylatban.
Minden, ami a MH helyzetét befolyásolta a közelmúltban, befolyásolja a jelenben, és befolyásolhatja a jövőben.
Aktív és inaktív katonák, rendvédelmiek, és a honvédelem iránt elkötelezett civilek klubja.
Azért azon a képen nehéz túltenni, mikor a német srác ss tetoválással (Meine Ehre heißt Treue vagy ilyesmi) a mellén vett részt Izraelben egy kiképzésen.
Talán ha ezek a ti ifjaitok náci karlenditéssel Ben Guriónt. :P
A képzés megkezdése előtt mindenki aláír egy szerződést, amelyben vállalja, hogy amennyiben leszerel, és a hivatásos állományba történő kinevezéstől számítva még nem telt el a képzésével megegyező szolgálati idő (rendészeti szakközépiskola esetében ez két év), akkor köteles megtéríteni a kiképzési költségek időarányos részét. Így nagy meglepetés nem érhette a kollégát.
azaz csökkentik a létszámot és a szolgálati időt, (durva drágák a modern cuccok, viszik a pénz ezerrel...) de a sorkatonaság marad.
Már csak azért is, mert ha csak hivatásos állományból állna,
- a megfelelő nagyságú hadsereg bérköltségére - hogy vesenyképes legyen- az Isten pénze se lenne elég.
(katonai járandóságok alacsonyak a piaci bérekhez képest, sőt, ha jól emléxem 60 száztalékuk szorul "kiegészítő támogatásra" ezért vol év elején komolyabb illetményemelés.
Meg a Mausereket, megspékelve pár MG34-el:), szintén 60-as évekig:)
Érdekes hol bukkannak fel az SA rendezvényszervezőinek azok a régi jól bevált módszerei,bár az ötletgazdák eredetileg a Benito-féle csapathoz tartoztak:)
Apropó, végül eldőlt ahajt hogy végleg eltörlik-e a sorkatonaságot ?
Idei hivatalos államalapítási emlékünnepségen ünnepségen az egyik "fényvivő", azaz a tucatnyi fáklyavivő egyike egy olyan francia csaj lesz, aki pár éve alijázott, elve azzal a szándékkal hogy fegyveres szolgálatot teljesítsen. Hatőrőrségnél szolgál, ősszel két terrorista megtámadta őt és járőrtársát. A társnője súlyosan megsebesült, a két támadó rosszabbul járt, a francia hölgy helyen lelőtte az egyiket, a másik túlélte.
Szóval fáklya biztos lesz.
De azért érdekes lett volna ha apáik Thompsonja helyett apáik Schmeisserét vitték volna magukkal eskütételre -(hatvanas évek közepéig használták az IDF-ben.)
Szerintem a Fidesz elitje máig dédelgeti egyetemi előfelvételisként elszenvedett sérelmeit a haderővel szemben. Talán Wachsler Tamás tudta magát ezen túltenni.
Vagy 20 évvel ezelőtt láttam a DW filmjét, Rohampuska és Dávid-csillag címmel. Bemutatta az izraeli katonák esküjét éjszaka, fáklyafénynél a stadionban, apáik Thompson géppisztolyával a kezükben, mindenkinek könny a szemében, borsózott a hátam.
A Hadkötelezettséget Ellenzők Ligájának egy rendezvényén felszólaltam, azzal kezdtem, hogy nem általában ellenzem a hadkötelezettséget, ld. Izrael, hanem a magyar hadkötelezettséggel van tele a tököm. Vázlatosan ismertettem egy tanulmányomat, amely a sorkatonák tevékenységének időelemzéséről szólt, elmondtam, hogy egy sorkatona a kiképzésre előírt idejének 36%-át tölti kiképzéssel, ettől abba kell hagyni az egész baromságot. A szünetben megtámadott egy úr, hogy ő az izraeli HEL rezidense, súlyos tévedés részemről, hogy támogatom az izraeli hadkötelezettséget, másnap már ott volt a postaládában az Other Israel című kiadvány vagy 10 példánya. Szólt a palesztin-zsidó közös Himalája expedícióról, meg ilyenekről. Én azért maradtam az izraeli hadkötelezettség támogatója.
Egy ismerősöm fiát Bp.-n a Pető intézetben tanították meg két bottal járni.
A Czahalban leszolgálta a sorkatonai szolgálati idejét, valami eldugott helyen valamilyen elektronikai eszközt működtetett profi módon. Ott csak a fejét és a kezeit kellett használnia.
Elérhető a 2017-es költségvetés tervezete, a 60-adik oldalon a HM-é :http://www.parlament.hu/irom40/10377/10377.pdf A tavalyi 298557 millióhoz képest 353723 millió a tervezett kiadás. Még nem néztem meg, hogy mire meg az 55 milliárdos növekmény. A vezérkarnál látszik +15 milliárd beruházás, félő hogy kerítésre.
"Egy sf kiképzőbázis parancsnoki székéhez nem kell homokzsák tudni pakolni."
Én személyügyis vagyok nekem nem kell lőnöm? :-)
Kettős mérce? Aki nem bír el egy homokzsákot az valószín egy eszméletlen embert sem bír el.A gerinccsigolya kopás nem játék a civil életben sem katonáéknál meg pláne nem.
Ezt nem vitatom. Persze ott sem mindenki marad. A nagy különbség az, hogy nagyobb az a létszám akikből lehet meríteni. Ha valaki meg könnyebb hasonló kvalitású embert találni a helyére. Itthon nem pedig sokkal kevesebb a tapasztaltabb jó ember. Aktrakosgató semmirevalókkal tele vagyunk, valóban használható emberekkel kevésbé. Éppen ezért kellene jobban megbecsülni őket. Sok jó szakembert láttam távozni, a szomorú az volt, hogy egy vállrándítással elintézték, majd jön helyére más szöveggel. Amíg ez a szemléletmód uralkodik, amíg nem látják, hogy lehet jön a helyére de hány év és mennyi pénz az adófizetőknek amíg megszerzi az új ember a megfelelő tapasztalatot addig messze van a NATO. Arról nem is beszélve, hogy van olyan tapasztalat amit nem lehet megszerezni. Ilyen szempontból az afgán missziók pótolhatatlanok. Az nem lesz újra. Aki elvitte magával civilként azt a tapasztalatot az elveszett a honvédség számára. Nézd meg azt a csapatot amiből kiindult a téma.
Azért kint is, minden tanácsadóként visszatartottra jut xxx olyan, aki ha ügyes átmegy a privátszektorba, vagy boldogul jól civilként, de olvasni sok olyanról is, aki mindent beleadott a seregbe, aztán roncsként végzi. Nem mindenkiből lesz az, mint az Ambrose könyvben az Easy százados paliból, vagy sikerül neki ez: http://www.sandiegouniontribune.com/news/2010/may/02/duty-called-ex-navy-seal-back-to-action/ (ebben a paliban van annyi mojo, elég lenne egy kisebb roszágnak :P)
Ettől függetlenül igazad lehet, nem tudom ki a srác akiről szó van, de látatlanban ki merném rúgni a fél Honvédelmi Minisztéiumot, miniszterestől, és visszavenni őt.
Sokkal. Olyan tapasztalata van mit át lehet/kellene adni. Egy sf kiképzőbázis parancsnoki székéhez nem kell homokzsák tudni pakolni. Amúgy meg ha fizetős tanfolyamat tud tartani akkor azt a kiképzőbázist is elirányítgatná valahogyan. Szerinted a jelenlegi belbiztonsági főtanácsadó elbír egy homokzsákot? Jó igaz nem is gerinc beteg...tudod amit nem mutat ki a röntgen az nem lehet beteg.
Normális országban az ilyen embert foggal-körömmel igyekeznek megtartani. Ha más nem akkor tanácsadó lesz belőle. Megkérdezi a VKF vagy a miniszter Joe/Jürgen bátyám Te ezt hogyan látod a tapasztalataid alapján?
Nem mondom azt, hogy NATO országokban aztán senki nem köt ki a magán szektorban csak az nagy különbség, hogy ott több tapasztalt ember van. Nálunk kevés. A jó szakembert meg kellene becsülni.
Hülyeséget mondok,de ha gerinc problémja olyan szintű hogy esetleg homokzsákot sem bír pakolni akkor mennyivel hasznosabb mint egy "aktakukac" ? Lehet hogy sokat vesztett a sereg ,de utána is végeztek SF tanfolyamokon és azóta is végeznek.