Ajánlatom az Alfa Centauri helyett, egy szentkirályi bilincses. Honda motoros kapálógép. Ékszíjas felezővel, ekével, körmös kerekekkel. Ehhez már minden KF 04 adapter csatlakoztatható. 110-et kér együtt érte az eladó.
Tudnátok ajánlani valami olcsóbb rotációs kapát, hogy melyiket érdemes megvenni kb 100 000-es határig ha nem lenne nagyon gyakran használva, de azért egy kisebb kertben lenne használva. MTD-t mennyire érdemes megvenni? Fűnyíróba van MTD-m az jól teszi a dolgát már 4 éve, vagy mit ajánlanátok helyette?
Ali kis előttem küldött egy linket onnan tudsz rendelni fűnyíró aljat hozzá. Ha valami gép után kapcsolható adaptert nem találsz akkor marad az átalakítás ahogy nézem némi laposvassal megoldható(hasonló a KF-éhez csak itt lefele áll a 2 csavaros felfogatás nem előre.
Az Alfa Centauri nevű gépeket érdemes az Elektrikó hálózattól megvásárolni. Közvetlen nagykereskedelmi kapcsolatuk van a gyártókkal. Vácszentlászlón van a központi garanciális szervízük. Adapterekben elég gyengén állnak.
Legtöbb márkájú gépnek van azonosítója(lehet szám vagy a gép neve) azzal kéne próbálkozni ha meg van, talán így meg lesznek az adapterek hozzá , az átalakítás legyen az utolsó, rem segít. Zoli
Az általad linkelt valóban dragon, de fulesman975 gépe az nem szentkirályi(dragon) más a motor egység csatlakozása más a hajtómű, a tolókar és csatlakozása az egyezik.
Hello. Olyan problèmám lenne, hogy a robi 55 öm melegen nem pörög ki. Henger jó fèl ève lett fúrva, szimering jó falsot nem szív. Az úszószint okozhat ilyent? Hol kell lennie az úszószintnek?
Sziasztok! Vettem egy Robi 55-öt, amatőr módon nem tudom beindítani... Valaki lenne kedves küldeni egy képet, hogy minek hogy kell állnia? Illetve, hogy használatkor pontosan mit kell visszatekerni (szivato, tudom, de nem tudom melyik). Nagyon köszönöm!!
Személy szerint nincs ilyen a tulajdonomban csak hallottam róla véleményeket. Ez a rota ugyan az mint a Husqvarna csak más a színe meg a matrica rajta. Rotálásra ajánlom csak másra nem igen használható. Ha vigyázol rá sokáig kiszolgál majd, alkatrész van hozzá.
Kérdés mekkora a "nagy darab" föld? Sortávolság 70cm körüli tőtáv 20cm körüli esetleg kicsit több, nekem az r250-hez van 2 különböző típusú szemenkénti vetőgép(kanalas, tárcsás) sajnos az új áruk 40ezer/db, ha találsz valami öregnél akkor szerencséd van(nekem volt) Sorköz művelésre kultivátor v saraboló(vetés!saraboló elférjen),esetleg rotator(szükséges rossz ha nincs munkaeszközöd)
Viszont mi a helyzet kukorica ügyben? Nagy földet szeretnék kukoricával beültetni, és gondoltam hogy a robi itt is segít. Tud valaki erre segítséget adni? Vagy ugyanúgy, mint a krumplit??
Bocs, hogy beleszólok, de én tavaly használtam először a rotakapámat krupmli művelésre.
1. Jó alaposan felrotáltam, majd 70cm sortávval és 40cm tőtávval elültettem a burgit.
2. Miután már megjelentek a bokrok, nem hagytam a sorközöket elgyomosodni, ehhez csak 1-1pár rotakapát használtam. Így a sorköz nemcsak gyommentes, de "puha" is maradt.
3., Ha már ideje volt (május közepe) akkor hátra feltettem a töltögetőekét, elöl rotakapa.
4. burgonya felszedés: körmöskerék+ felező+ jobbraforgatóeke ;nekem nem vált be az erre a célra készített "kiszedő"; jobbraforgató ekével fordítottam ki a sorokat, így kevesebb lett az elhagyott burgonya és a vágás miatti veszteség is.